30 Nisan 2008 Çarşamba

Nokia'nın hızına yetişmek zor

Nokia tasarım odaklı ve sıkı bir donanım sunan üç yeni cep telefonu daha tanıttı.

Nokia üç yeni tasarım odaklı cep telefonu modelini tanıtıyor. Nokia 6600 Fold pürüzsüz ve siyah yüzeye sahip kapaklı bir telefon. Buna karşın 6600 Slide ve 3600 modelleri kızaklı biçimde tasarlanmış. Telefonlar 2008'in üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülecek.


Nokia 6600 Fold
Nokia 6600 Fold 5,4 inç büyüklüğünde OLED ekran (240 x 320 piksel) ile geliyor. Ufak dış ekran (128 x 160 piksel) parmağınızla üzerine iki defa bastığınızda etkin hale geliyor, saat ve cevapsız çağrıları gösteriyor. UMTS, 2 Megapiksel kamera donanımsal özellikleri tamamlıyor. Bunun dışında Yahoo Go ve Flickr'a doğrudan erişebiliyorsunuz. İşletim sistemi Symbian OS Series 40.


Nokia 6600 Slide
Kızaklı 6600 Slide da UMTS sunuyor, fakat 3,2 Megapiksel kamera ve 2,2 inç büyüklüğünde ekran ile geliyor. Entegre harita hizmeti Nokia Maps sayesinde telefon, navigasyon cihazı olarak da kullanılabiliyor. Fakat harici GPS modülü LD-4W'yi ekstra olarak satın almanız gerekiyor. Modül daha sonra telefon ile Bluetooth üzerinden iletişim kuruyor. İşletim sistemi Symbian OS Series 40.


Nokia 3600 Slide
Nokia 3600 Slide da Nokia Maps sayesinde navigasyon cihazı olarak kullanılabiliyor. 3,2 Megapiksel çözünürlüğündeki kamera iki LED ışığıyla donatılmış. Telefon TV çıkışı ile bir televizyona bağlanabiliyor. Fakat UMTS eksik. İşletim sistemi Symbian OS Series 40.

Turkcell’den 5 dakika konuşanlara 30 dakika hediye

Turkcell bireysel faturalı hat abonelerinin yararlanabileceği kampanyaya katılanlar, 5 dakika konuştuktan sonra her yöne konuşabilecekleri tam 30 dakika ücretsiz süre kazanıyorlar. Kampanyadan sadece ilk 50.000 abone yararlanabiliyor.

Nasıl katılacağım?
5 dakika konuşana yarım saat bedava kampanyasında faydalanmak için EVET yazıp 6655‘e göndermeniz yeterli.

Kampanya detayları

  • Kampanyaya bireysel faturalı aboneler katılabilir.
  • Kampanya 28.04.2008- 28.05.2008 tarihleri arasında geçerlidir.
  • Hediye 30 dakika tüm Turkcell’liler, diğer operatörler ve sabit hatlarla yapılan görüşmelerde geçerlidir, kullanılmayan dakikalar 1 ay devreder.

29 Nisan 2008 Salı

Vodafone’dan Formulacı öğrencilere bedava bilet

7 Mayıs’a kadar Biletix’ten 3. tribün için 2 bronz Formula 1 bileti alan tüm Vodafone’lu öğrenciler, ücretsiz bir bilet hakkı kazanacak. Kampanyaya katılmak için öğrenci olma ve 3. tribünden 2 bronz bilet almak şart. Bileti aldıktan sonra GENC yazıp 3134‘e SMS yollamanız ve gönderilecek kod numarası ve öğrenci kimlikleriyle birlikte yarış günü İstanbul Park’taki Biletix gişesine başvurmanız yeterli. Eğer öğrenci iseniz bu kampanyadan yararlanabiliyorsunuz.

Kampanya detayları:

  • Kampanya 23 Nisan - 7 Mayıs tarihleri arasında geçerlidir,
  • İlk iki bileti satın alan kampanya katılımcılarının öğrenci olmaları zorunludur.
  • Kampanya ile hediye edilen biletler yalnızca 3. tribün bronz biletleri için geçerlidir. Satın alınan 2 biletin de 3. tribün bronz bilet kategorisinde olması gerekmektedir.
  • Talihliler hediye olarak kazandıkları 3. bileti, İstanbul Park Biletix gişesinden yarış günleri teslim alabilirler.
  • Hediye biletin teslimi sırasında talihlilerin SMS karşılığında aldıkları kod numarasını ve ilk iki bileti alan kişilerin öğrenci kimliklerini ibraz etmeleri zorunludur.

28 Nisan 2008 Pazartesi

Turkcell'den kampanya açıklaması

Turkcell, son günlerde Turkcell kullanıcıları arasında dolaşan ve ''Bahar Kampanyası'' adı verilen konunun Turkcell'le herhangi bir ilgisi olmadığını bildirdi.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, Turkcell kullanıcıları arasında kısa mesajla zincir olarak dolaşan ''Bu mesajı 1 saat içinde 25 kişiye gönder anında 250 kontör kazan 5 mesajdan sonrası bedava daha çok gönder daha çok kazan'' içerikli kısa mesajın, herhangi bir doğruluk payı olmadığı belirtildi.

Açıklamada, ''Tarife, kampanya ve promosyonlarımız müşterilerimize Turkcell'in resmi web sitesinden ya da yazılı basın, TV, outdoor gibi bilinen diğer kanallardan duyurulmaktadır. O nedenle müşterilerimize bu tarz kısa mesajlara itibar etmemelerini önemle rica ederiz'' ifadelerine yer verildi.

27 Nisan 2008 Pazar

Ferrari Cep Telefonu

Oyuncak bir Ferrari model araba görünümlü cep telefonu, görenlerin ilgisini çekmeyi başarıyor.

Resimdeki Ferrari'yi bir oyuncak arabaya benzettiniz değil mi? Maalesef yanıldınız... Gördüğünüz oyuncak bir araba değil, bir cep telefonu.

Masanın üzerine koyduğunuz zaman çevrenizdekilerin büyük ilgisini çekecek olan bu telefon 2,2 inç dokunmatik ekrana sahip. 190 Dolarlık satış etiketi ile satışa sunulan 82 gram ağırlığındaki Ferrari cep telefonunun diğer özellikleri arasında MP3, MP4 ve 3GP desteği bulunuyor.

25 Nisan 2008 Cuma

Nokia N96 sonunda geliyor

Nokia'nın yeni amiral gemisi N96, planlanan süreden daha önce piyasaya sürülebilir.

Nokia N96'nın planlanan tarihten daha önce piyasaya çıkacağına dair dedikodular artıyor. Bazı kaynaklara göre Nokia'nın amiral gemisi 7 Mayıs'ta raflardaki yerini alabilir. Nokia, cihazın tanıtımında 2008'in üçüncü çeyreğini çıkış tarihi olarak belirtmişti. Phonereport.info web sitesinin bir Nokia çalışanından aldığı bilgiye göre, N96, N82 Black ve N78 ile birlikte 7 Mayıs'ta piyasaya sürülecek.

Büyük mağazalar da 7 Mayıs'ı çıkış tarihi olarak gösteriyor. Mesela Mobilecity mağazası N95 halefinin çıkış tarihini 7 Mayıs olarak duyurdu bile. Daha şimdiden cep telefonu için ön siparişler alınmaya başlandı. Herhangi bir operatör sözleşmesine bağımlı kalmaksızın, N96'nın yaklaşık fiyatı 820 Dolar olacak.

N96 heyecanla bekleniyor
N96'nın selefi N95 8GB'ı tahtından edip etmeyeceğini ise zaman gösterecek. İlk testlerde Nokia N96 iki LED fotoğraf ışığına sahip 5 Megapiksel kamerası ve 16 GB'lık rekor hafızası ile dikkatleri üzerine çekmişti. Buna ek olarak rahat kullanılan bir müzik çalar, radyo ve N-Gage oyun platformu da kullanıcıların hizmetine giriyor. HSDPA, W-LAN, Bluetooth 2.0 ve USB 2.0 gibi veri hizmetleri de elbette unutulmamış.

24 Nisan 2008 Perşembe

Kampus sallanıyor, bu avantajlar kaçmaz

Bizbize Kampus tarifesi öyle bir yenilendi ki artık diğer hatlarınızı çöpe atabilirsiniz. 5 dakikası 1 kontöre olan Vodafone’un CepÖğrenci’sine ve 10 dakikası 2 kontör olan Avea’nın MobilÖğrenci’sine inat artık Bizbize Kampus’te, aynı tarifedeki diğer arkadaşlarınızla her 10 dakikası 1 kontöre konuşacaksınız. Avantajlar bununla sınırlı değil:

Avantajlar neler?

  • Her ay tüm Turkcell abonelerini ararken kullanabileceğiniz 2 saat bedava konuşma süresi
  • Kısa mesajlar artık her yöne 1 kontör
  • Gün içinde gönderdiğiniz 3 SMS‘ten sonra, gün bitimine kadar tüm Turkcell’lilere göndereceğiniz kısa mesajlar ücretsiz,
  • Bizbize Kampus tarifesindeki abonelerle görüşmenin her 10 dakikası 1 kontör,
  • Sabit hatları ve diğer operatörleri aramanın dakikası sadece 3 kontör

Bütün bu avantajlardan nasıl yararlanacağım?
Bütün bu avantajlardan yararlanmak için yapmanız gereken tek şey her ay en az 100 kontör yüklemek. Artık 25 yaşın altındaki herkes Bizbize Kampus tarifesine geçebiliyor.

Ayda 100 kontör yüklemezsem ne olacak?
Eğer ayda 100 kontör yüklemezseniz, Bizbize Kampus tarifesindeki arkadaşlarınızı ararken dakikası 1 kontöre, Turkcell ve diğer operatörleri, sabit hatlar da dahil olmak üzere dakikası 3 kontöre konuşacaksınız. Gün içerisinde göndereceğiniz 5 SMS‘ten sonra da, gün bitimine kadar tüm Turkcell abonelerine bedava mesaj gönderebileceksiniz.

Bizbize Kampus’te artık neler yok?
Bizbize Kampus aboneleri artık Konbara kontörü kazanmayacak. Bunun yerine bedava 2 saat konuşma süresi verildi.

Ayrıntılar neler?

  • Bitiremediğiniz 2 saatlik konuşma süresi bir sonraki aya devretmiyor. 2 saatlik konuşma süresini ayda sadece 1 kere kazanabiliyorsunuz.
  • Arkadaşınızın Bizbize Kampus tarifesinde olup olmadığını öğrenmek için, numarasının başına sıfır yazmadan 2010‘a ücretsiz göndermeniz yeterlidir. (Örnek: 535*******)

Saat şeklinde cep telefonu


Cep telefonundan bir an bile ayrı kalmak istemeyenler... Bu telefon modeli tam da size göre.

Teknoloji büyük bir hızla ilerliyor. Bu hızlı ilerleme ise, doğal olarak her geçen gün birbirinden ilginç ürünlere rastlamamızı mümkün hale getiriyor. Bu ürünlerden biri de Van Der Led isimli firmanın ürettiği kol saati şeklindeki cep telefonu.
Türkçe dil desteği de sunan Van Der Led MW2 modeli, en basit tanımıyla bir kol telefonu. Telefonun başlıca özellikleri ise şu şekilde:

* 1.2 TFT dokunmatik ekran
* 1.3 Megapiksel kamera
* Bluetooth
* 1 GB dahili bellek
* MP3 ve MP4 desteği
* GPRS
* WAP
* USB

Yurt dışında 299 Euroluk fiyat etiketiyle satışa sunulan bu ilginç telefonun rağbet görüp görmeyeceği merakla bekleniyor. Telefonun ülkemize gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil.

22 Nisan 2008 Salı

Avea’dan yükledikçe kazandıran kampanya

Avea, Turkcell’in NAR kampanyasına benzer bir kampanya düzenledi. Kampanya hem yeni aboneleri hem de mevcut aboneleri kapsıyor. Kampanyaya katılmak için herhangi bir mesaj göndermenize gerek yok.

Yeni Avea hat alırsanız
Yapacağın ilk yüklemede 100 ve 150 kontör için 200 kontör, 250 ve üzeri kontör yüklemeleri için ise tam 500 hediye dakika kazanıyorsunuz. Kazandığınız kontörleri sadece konuşarak harcayabiliyorsunuz.

Ben zaten Avea abonesiyim
Eğer Avea abonesi iseniz 250 ve üzeri kontör yüklemelerinizde 300 dakikalık konuşma süresi kazanacaksınız. Kazandığınız kontörleri sadece konuşarak harcayabiliyorsunuz.

20 Nisan 2008 Pazar

NAR kampanyası yeniden tekrar başlıyor ama biraz farklı

BizBize Hepimiz tarifesine geçerek, 50 kontör karşılığında tüm Turkcell’lilerle 1 hafta boyunca konuşmak üzere tam 250 kontör alabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey NAR yazıp 7000‘a göndermek. Tarifenizi değiştireceğinizden dolayı konuşma ücretlerini iyi kontrol etmelisiniz.

NAR tarifesi görüşme ücretleri:

  • Turkcell’lilere doğru indirimli dakikası 0,8 kontör
  • Turkcell’lilere doğru indirimsiz dakikası 4 kontör
  • Sabit hatları aramanın dakikası 4 kontör
  • Diğer operatörleri aramanın dakikası 5 kontör
  • Kısa mesaj 2 kontör

Bizbize Hepimiz tarifesine geçerseniz yine kontör yükledikçe Konbara Kontörü kaznabileceksiniz. NAR yazıp 7000′a gönderdiğinizde tarifenizi değiştireceğinize dair onay mesajı gelecektir. Evet yazarak cevapladığınızda tarifeniz değişecek ve hattınızdaki 50 kontör karşılığında Turkcell aboneleri ile 1 hafta boyunca görüşmek için tam 250 kontör kazanacaksınız.

Önemli detaylar:

  • Daha önceden aldığınız 250 kontör bitmeden o hafta içinde tekrar talepte bulunursanız kalan kontörleriniz yeni aldığınız 250 kontöre eklenir ve tümünü 1 hafta daha kullanabilirsiniz.
  • Hepimiz tarifesine geçerken, daha önceki tarifeniz BizbizeCanınım üçü ise, o tarife ile aldığınız aldığınız kontörler silinir.

Vodafone ' Ara Beni ' Servisi

Çoğu insanın hiç de hoş görünmeyen geyikler yüzünden reklamlarını izlemediği Vodafone, mantıksız olan Geyikli Kampanya’nın ardından güzel bir servise imza attı. Artık Vodafone aboneleri hiç kontörleri kalmasa bile ücretsiz olarak ulaşmak istedikleri kişilere Vodafone Beni Ara mesajı gönderebilecekler.

Nasıl kullanacağım?
Cep telefonunuzun ekranında *149*054XXXXXXXX# tuşlamasını yaparak servisi kullanabilirsiniz. Vodafone Beni Ara mesajlarını almak istemiyorsanız cep telefonunuzun ekranında *149*0# tuşlayıp arama tuşuna basarak Vodafone Beni Ara mesajını bloklayabilirsiniz. Tekrar açmak için cep telefonunuzun ekranında *149*1# tuşlayıp arama tuşuna basarak bloklamış olduğunuz Vodafone Beni Ara mesaj alımını yeniden aktif duruma getirebilirsiniz.

MP3 tarih mi olucak?

Popüler ses formatı MP3'e nazaran çok daha az yer kaplayan yeni bir sistem geliştirildi.
Bilim adamları, MP3 formatından bin kat daha az yer kaplayacak olan yeni bir format geliştirdiklerini iddia ediyorlar. Bir klarnet ve klarnetçi arasındaki etkileşimleri birebir modelleyen araştırmacılar, 20 saniyelik enstrümental solonun boyutunu 1 KB'a kadar düşürerek, dosyanın boyutunu tam 1.000 kez küçültmeyi başardı.

Rochester Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'nde profosör olan Mark Bocko, bu konuda şunları ifade ediyor: "İnsanlar dilini, nefesini ve parmaklarını ustalıkla yönetebilecek. Sonuç itibariyle, en az depolama gereksinimiyle, bir müzik parçası tekrar üretilebilecek."

Bu başarının tamamen sorunsuz olmadığını dile getiren araştırmacılar, çalışmaların hızla devam ettiğini ve yakın gelecekte bu konuda somut sonuçlar alabileceklerini dile getirdi.

18 Nisan 2008 Cuma

Nokia'dan sesli navigasyon sistemi

Hiç bilmediğiniz bir yerde bile olsanız, yeni sistemle o yöre hakkında her şeyi öğrenmeniz mümkün.

Nokia Maps Sesli Navigasyon sistemi ile insanlara hiç bilmedikleri bir yerde bile olsalar, çevrelerini o yörenin halkından biri gibi keşfetme olanağı sunacak.
Nokia Türkiye Genel Müdürü Imfred de Jong, düzenlenen basın toplantısında Nokia kullanıcılarının internete en kolay şekilde ulaşabilmelerinin kendileri için önemli olduğunu belirterek, mobilite ve internetin bir arada bulunması gerektiğini söyledi.

Nokia'nın “Nokia Maps” ya da “Music Store” gibi servisleri internet üzerinden sunacağını ifade eden Jong, çözümün kullanıcılara Fince “Kapı” anlamına gelen “Ovi” markasıyla sağlanacağını dile getirdi. Jong, Nokia Maps uygulamasının kullanıcılara ücretsiz şehir haritası hizmeti verdiğini kaydederek, sesli navigation sisteminin ise internet üzerinden satın alınabildiğini anlattı.

Şu anda uygulamanın yalnızca İstanbul, Ankara ve Türkiye'deki ana yolları kapsadığına dikkati çeken Jong, kapsama alanının genişlemesi için sürekli güncelleme faaliyetinde bulunduklarını dile getirdi.

Önümüzdeki dönemde GPS ve navigasyonun cihazlar için temel birer özellik olacağını vurgulayan Jong, “Şu anda Nokia Maps'le dünya kalitesinde bir navigasyon sistemi kurduğumuza inanıyoruz. Bundaki en önemli etkenlerden bir tanesi Nokia'nın dünyanın 2 büyük harita üreticisinden biri olan NavTeq'i ve navigasyon konusunda hizmet veren Gate5'i satın alması...” dedi.
Jong, navigasyonla ilgili gerekli tüm bilgilerin artık şirket içinde yer aldığına dikkati çekerek, önümüzdeki dönemde amacın günün her saati, haftanın 7 günü kullanıcıların ürünler üzerinden internete bağlanmasını sağlamak olduğunu söyledi.


Nokia artık bir internet şirketi
Nokia Türkiye Pazarlama Müdürü Sertaç Şener ise Nokia'nın artık bir internet şirketi haline geldiğini belirterek, insanların cep telefonlarını artık yalnızca birbirleriyle konuşmak için kullanmayacağını, farklı farklı cihazlarla yaptıkları işleri cep telefonuyla yapacağını aktardı.
Şener, Nokia'nın kullanıcılara hepsi bir arada çözüm sunabilmek için bir avantaj sunduğunu ve uzun zamandır bu çözümü sağlamak için multimedia bilgisayar ürettiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu gelişmelere paralel olarak 'web 2.0' üzerinden kullanıcılar, artık kendi bilgi ve ihtiyaçlarını yaratıp, milyonlarca insanla paylaşabilecek. Bu artık çok önlenemez bir durum. Nokia aynı zamanda gelişen 2 konuyu bir ara
ya getirip bir adım daha öteye taşıdı. Nokia artık sadece bir cep telefonu üreticisi değil, bir internet şirketi... Önümüzdeki dönemde 'web 2.0' üzerinden uygulamalar ve servislerle Nokia markası altında sunacağı oyundan, müziğe, haritadan paylaşıma kadar pek çok farklı servisi 'Oui' markası adı altında toplamaya karar verdi.”

Şener, Türkiye'de 127 kişi üzerinde navigasyon konusunda yapılan bir araştırmaya da değinerek, katılımcıların yüzde 63'ünün cep telefonu alırken GPS ve sesli navigasyon özelliğine dikkat ettiğini, yüzde 42'sinin ise sesli navigasyon almay
ı düşündüğünü söyledi.
Nokia Türkiye Servis ve Yazılım Strateji Planlama Bölümü Müdürü Atilla Avgan, 2007 yılınad dünya GPS pazarının 30 milyon olduğuna işarat ederek, 2008 yılından itibaren bu rakamın her yıl aratacağını, 2010 yılında ise şu ankinin 5 misli olacağını ifade etti.

Nokia'nın 2008 yılında 35 milyon GPS destekli cihaz çıkartacağını aktaran Avgan, “Navigasyon, şu anda satışta olan E90, N95 8GB, N95 ve N82'de bulunduğunu, yakında piyasaya çıkacak olan N78, 6220 classic, 6210 navigateur ev N96&da da bulunacak. Nokia Maps'i destekleyen portföy bu şekilde 23'ten 27'ye çıkacak” dedi.

Avgan, “web 2.0” versiyonundaki yeniliklere
de değinirken, bunlardan en dikkat çekenin “walk-yaya navigasyonu” hizmeti olduğunu belirterek, bu hizmetin kullanıcıya görsel yönlendirme hizmeti sunduğunu, hareket yönü ve etraftakilerle ilgili bilgi verdiğini dile getirdi.
Hizmetin, cihaz üzerinden kredi kartıyla, cihazı satın alınırken paket dahilinde ya da perakende satış noktalarından alınabileceğini ifade eden Avgan, paketin perakendede 1 yıllık ücretinin 119 YTL, cihazla satın alındığında 1 yıllık 59 Avro, 3 yıllık ise 69 Avro ücret karşılığında satın alınabileceğini aktardı.

Türkler en çok 6300 kullanıyor
Daha sonra AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Jong, Türkiye'deki siyasi ve ekonomik belirsizliğin yatırımları üzerindeki etkisine ilişkin bir soruya, “Şu anda ekonomide gördüğümüz yavaşlama, ekonomideki gelişmeler, herkesi olduğu gibi bizim sektörümüzü de etkiliyor ama biz bunun kısa süreli bir etki olduğuna, uzun vadede piyasaların kendini toplayacağına inanıyoruz. Toparladıktan sonrada şu anda ertelenmiş olan satın alma kararları tekrar gündeme gelecek. Bir şekilde piyasaların kendini toparlayacağına inanıyorum” şeklinde cevap verdi.

Jong, satın alma kararlarında alınan erteleme kararına ilişkin bir başka soruya, çok farklı etkenlere dayanması nedeniyle bunun sonuçlarını şu an tahmin etmenin zor olduğunu ifade ederek, “Bunu etkileyen başlıca faktörlerden biri tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz. İkincisi ise Türkiye'de devam etmekte olan politik gerginlikler. Kimse bunun ne kadar süreceğin bilemiyor” dedi.

2008 yılından umutlu olduklarını dile getiren Jong, “2007 yılına göre daha iyi bir yıl olacağına inanıyoruz. Yenileme pazarı çok büyük önem kazandı. 2008 yılında hem bu yenileme pazarı hem de yeni gelecek servislerle şu anda yaşanan sıkıntının üstesinden gelinecek ve genel olarak olumlu bir yıl olacak” diye konuştu.
Jong, global anlamda 2007 yılında Nokia'nın yüzde 40'lık bir pazar payıyla dünya lideri konumunda olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Nokia markasına olan müşteri sadakatini koruyabilmek ve kullanıcıların tekrar Nokia satın almaları bizim açımızdan çok önemli. Bununla ilgili olarak sürekli yatırım yapıyoruz. Servis sonrası hizmetlerimizden danışma hattımıza kadar yaptığımız pek çok çalışmada kullanıcılarımızı mutlu edebilmek bizler için çok önemli. Bu nedenle sürekli kendimizi geliştiriyoruz.”

Jong, Türk kullanıcıların en çok tercih ettiği modelin ise Nokia 6300 olduğunu belirterek, “Farklı özelliklere sahip farklı performanslar gösteren pek çok ürünümüz var ama N73 ve N95 sunulan multimedia özelliği ile TÜrkiye'de çok çok iyi satış performansı gösteriyor” dedi.

Şimdi de kapaklı iPhone

Apple, yeni bir iPhone tasarımı için Amerikan Patent Birliği'ne başvuruda bulundu.

Apple, Amerikan Patent Birliği'ne (FCC) çift taraflı bir touchpad tasarısı için başvuruda bulundu. Dedikodulara göre bu pad, kapaklı yeni bir iPhone modelinde kullanılabilir.

Patent anlaşmalarına göre touchpad şeffaf olacak, iki taraftan da kontrol edilebilecek. Kapalı durumda iken telefon normal bir iPhone gibi kullanılıyor. Patente göre kapak açıldığında üzerinde dokunmatik tuşlar beliriyor

17 Nisan 2008 Perşembe

YükleKazan 4: Her yöne 1 kontör

15 Nisan‘a kadar 5544‘e KAYIT yazıp gönderin, ardından en az 100 kontör yükleyin, 30 gün boyunca yurt içi her yöne dakikası sadece 1 kontöre konuşun.

Kampanya detayları:

  • YükleKazan kampanyasından yararlanabilmek için öncelikle kampanya mesajını göndermek daha sonrasında kontör yüklemelisiniz. Aksi halde katılamazsınız.
  • Kampanya mesajını gönderdikten sonra 30 Nisan’a kadar en az 100 kontör yüklemelisiniz.

Bu mesajı gönderen bedava MMS kazanıyor

Turkcell’den bir MMS kampanyası daha. Bugün (8 Nisan) saat 24:00′a kadar cep telefonunuzun mesaj kısmına KAYIT MMS DENEMESIBEDAVA NISAN AD SOYAD yazıp 2437‘ye mesaj gönderenler 10 - 30 Nisan arasında bedava MMS gönderme hakkına sahip olacaklar.

Örnek katılım mesajı:
KAYIT MMS DENEMESIBEDAVA NISAN EMEL OZTURK
(DENEMESIBEDAVA kelimelerinin arasında boşluk yoktur.)

Ayrıntıları okuyun

  • Kampanyadan yararlanmak için 7 - 8 Nisan tarihleri arasında KAYIT MMS DENEMESIBEDAVA NISAN AD SOYAD içerikli SMS atmak gerekmektedir.
  • Mesaj gönderdikten sonra bedava MMS kazandığınıza dair bilgilendirme SMS’i gelecek. Bu SMS gelmeden MMS göndermeyiniz.
  • Kampanyaya katılabilecek kişi sayısı sınırlıdır.
  • Günlük abone başına MMS kullanımı 1000 adet ile sınırlıdır.
  • Kampanyadan bireysel Hazır Kart ve Faturalı Hatlı aboneler faydalanabilir.

Telefonumun MMS ayarını nasıl yapacağım?
Telefonunuzun MMS ayarını ücretsiz yapmak isterseniz, MMS yazıp kısa mesaj olarak 2222‘ye atmanız yeterlidir. Size ayar mesajınız gelecektir, saklamanız durumunda MMS gönderebilirsiniz.

16 Nisan 2008 Çarşamba

Cepte numara taşıma Ekim'de

Vodafone ve Avea tarafından üçüncü nesil (3G) sisteminden önce başlatılması istenen mobil numara taşınabilirliği sisteminin Ekim sonundan itibaren başlayacağı öğrenildi.

Telekomünikasyon Kurulu (TK) Başkanı Tayfun Acarer, Vodafone ve Avea tarafından üçüncü nesil (3G) sisteminden önce başlatılması istenen mobil numara taşınabilirliği sisteminin ekim sonundan itibaren başlayacağını söyledi. Acarer, numara taşınabilirliği uygulamasında son derece kararlı olduklarını bildirdi. Numara taşınması sayesinde, cep telefonu aboneleri numaralarını değiştirmeden, başka bir operatöre geçebilecek.
Acarer, numara taşınabilirliğine karşı çıkan ve buna karşı dava açan Turkcell’in yakından takip ettiği 3G lisanslarının ise yılın sonuna doğru verilebileceğini söyledi. Turkcell, Nisan 2007’de Danıştay’da açtığı davada, numara taşınması yönetmeliğinin, şirketin 1998’de imzalanan lisans sözleşmesiyle kazandığı hakları ihlal ettiğini iddia etmişti. Turkcell’in yürütmeyi durdurma talebi daha sonra mahkemece reddedilmişti. Dava esastan görüşülmeye devam ediyor. 'Yerli üretim olmalı’ TK tarafından geçen eylülde yapılan üçüncü nesil lisans ihalesi Turkcell’in tek katılımcı olması nedeniyle iptal edilmişti. Vodafone ve Avea, numara taşınabilirliği sistemine geçilmeden verilecek 3G lisanslarının haksız rekabete neden olacağını iddia ederek ihaleye katılmamışlardı. Bu arada Acarer, Türkiye’deki 38 bin 312 yerleşim yerinden sadece 2 bin 764’ünün hiçbir mobil operatörün kapsama alanında bulunmadığını bildirdi. Mobil cihaz kayıt sisteminden elde edilen istatistikleri aktaran Acarer, 2006’da 13 milyon 214 bin, 2007’de 15 milyon 881 bin, bu yılın ilk 3 ayında da 4 milyon 565 bin cep telefonu ithal edilerek sisteme kaydedildiğini dile getirdi. Acarer, şunları söyledi: “En iyi ihtimalle 2008’in sonunda aylık ortalamaya göre hesaplarsak, 18 milyonu geçecek. Bu telefonların yüzde 10’luk kısmı Türkiye’de üretilse yaklaşık 2 milyon telefondur. Bu konu üzerinde ilgili her kuruluş ve işletmecinin bir kez daha düşünmesini tavsiye ediyorum.” Pazarın büyüklüğü 23 milyar doları buldu Acarer, sistemde önceki gün itibariyle 91 milyon 61 bin adet telefonun kayıt altında olduğunu sözlerine ekledi. Tayfun Acarer, yolcu beraberinde yurtdışından getirilen cep telefonlarının da önemli miktarlara ulaştığını, bu şekilde ülkeye getirilen telefonların 2006’da 158 bin 128, 2007’de 670 bin adet olduğunu kaydetti. Acarer, Türkiye’deki telekomünikasyon sektörünün büyüklüklerine ilişkin bilgi verirken, sabit abone sayısının 18.2 milyon, mobil abone sayısının 63.1 milyon, genişbant (ADSL) abone sayısı yaklaşık 5 milyon, bilgi ve iletişim sektörünün toplam gelirinin de yaklaşık 23 milyar dolar olduğunu bildirdi.


15 Nisan 2008 Salı

Turkcell ile bağlan futbola

Lig TV’ye ayda sadece 19,90 YTL‘ye abone olmak ve Digiturk uydu alıcıda tam 40 YTL indirim kazanmak için yeni bir Turkcell faturalı hat alın, Hazır Kart’lıysanız faturalı hatta geçin veya 250 kontör yükleyin. Turkcell faturalı hat alan, Hazır Kart’tan faturalı hatta geçen veya 250 ve üzerinde kontör yükleyen aboneler, LigTV’ye ayda 62,80 YTL yerine 19,90 YTL’ye abone olma imkanından yararlanıyorlar. Üstelik Digiturk uydu alıcıya 40 YTL indirimle ve vade farksız 12 taksitle 99 YTL’ye sahip olabiliyorlar.

Cepteki turist rehberi

Geliştirilen yeni cep telefonu teknolojisi ile artık yabancı bir ülkede rehbere ihtiyacınız kalmayacak.
Turistik bir geziye çıktınız ve bir ülkenin tarihi yerlerini keşfetmeye çalışıyorsunuz. Ancak bir rehber olmadan bu tarihi yerleri elbette ki anlayamıyorsunuz. Neyse ki geliştirilen yeni bir sistemle, artık bir rehbere ihtiyacınız olmayacak. Nasıl mı?

Yeni bir cep telefonu teknolojisi, telefon ekranında gördüğünüz nesneler hakkında size bilgi veriyor. ESA'nın Teknoloji Transfer Programı'nın sponsor olduğu Avrupa Uydu Navigasyon Yarışması'nda ipi göğüsleyen proje, işte bu yeni nesil cep telefonu teknolojisi oldu. Teknolojinin mimarı ise, Ernst Pechtl ve Hans Geiger'ın sahibi olduğu SuperWise Technologies isimli şirket.

Kullanıcıları bu teknolojiden yararlanmak için yapmaları gereken, sadece fotoğraf çekmek ve küçük işaretçiyi hakkında bilgi almak istenen mekanın üzerine getirmek.

Yeni mobil telefonteknolojisi, uydu teknolojisini kullanarak görüntülenen bir bina, ağaç, dağ veya herhangi bir nesne ile ilgili bilgileri, uydu aracılığıyla kullanıcılara aktarabiliyor. 2088 yılı içerisinde bir prototipin hazır olacağını söyleyen Ernst Pechtl ve Hans Geiger, önümüzdeki yıl GSM operatörleri ile anlaşma yapabileceklerini ifade ettiler.

Televizyonlu cep telefonu piyasada

DRV Mobile, çift SIM kartlı, televizyon izlenebilen yeni telefonu R67'yi tanıttı. Hiçbir ek ücret ödemeden televizyon izleme imkânı sunan R67, internet bağlantısına ihtiyaç duymuyor.

İki ayrı telefon hattının aktif olarak kullanılabildiği R67'de, karasal alanda yayın yapan tüm kanallar izlenebiliyor. DRV Mobile'in Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Dervişoğlu, Türkiye'de ilk kez aktif olarak kullanılabilen çift SIM kart özelliğine sahip TV yayınlarının izlenebildiği telefonu kullanıma sunduklarını bildirdi. R67'nin 250 saat bekleme ve 8 saat konuşma süresi, 240x320 piksel dokunmatik ekranı, FM radyo, dışarıya ses verebilme özelliği var. 2.0 MP kamera, 4x dijital zoom, bluetooth, 1GB hafıza kartı, handsfree, MP3, MP4, GPRS, WAP, titreşim, ajanda, video kayıt, ses kayıt gibi özellikleriyle de cep telefonu kullanıcılarının tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

İşTcell ve Google'dan yeni fırsat: İştePosta

İşTcell ve Google, KOBİ'lerin şirket isimleriyle web sitesi adresi ve tüm çalışanlarının şirket adı uzantılı e-posta sahibi olmaları için İştePosta servisini sunuyor. Bu işbirliği, Google'ın dünyada bu hizmet kapsamında bir mobil operatörle yaptığı ilk işbirliği olma özelliğini taşıyor.

İş dünyasının Turkcell'i İşTcell, kurumsal müşterilerinin iş hayatlarını kolaylaştırmak ve zenginleştirmek, sunduğu iletişim çözümleri ile şirketlere güç katmak, rekabette avantaj sağlamak ve iş süreçlerinde etkinliklerini artırmak amacıyla küçük ve orta ölçekli işletmelere destek olmaya devam ediyor. İşTcell, dünyanın lider arama motoru Google ile yaptığı işbirliği çerçevesinde KOBİ'lere internet dünyasının kapılarını açıyor.

İşTcell ve Google işbirliği ile sunulan İştePosta hizmeti, bugün (28 Mart 2008) Turkcell Kurumsal Müşteriler Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın ve Google Türkiye Pazarlama Direktörü Mustafa İçil'in katılımıyla Turkcell'de düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

İşTcell ve Google işbirliğiyle sunulan İştePosta servisi sayesinde küçük ve orta ölçekli işletmeler; tek bir yerden ve ücretsiz olarak, kendi şirket isimlerinden oluşan bir web sitesi adresi ve çalışanları için şirket adı uzantılı e-posta sahibi olacak. Servisten 2008 yılı içerisinde yararlanacak tüm İşTcell'li işletmeler, aldıkları bir adet alan adını 2 yıl boyunca ücretsiz olarak kullanabilecek. Google arama motorunda kullanılmak üzere 80 YTL'lik reklam kuponu ve bir ay boyunca cep telefonlarından e-postalarına 50 MB'lık erişim de ücretsiz sağlanacak. İşTcell'li işletmeler ayrıca internet üstünden anında yazılı veya sesli iletişim imkanı sağlayan Google Talk (GTalk), iş takibini sağlayacak Google Takvim, ofis uygulamalarının şirket içinde web üstünden kullanılmasına imkan veren Google Dokümanlar'ı içeren Google Apps uygulamalarından da faydalanabilecek.

İşTcell'in yeni hizmetini anlatmak üzere toplantıda bir sunum yapan Turkcell Kurumsal Müşteriler Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, "Türkiye'de yaklaşık 2 milyon küçük ve orta ölçekli işletmenin sadece 400 binin internet sitesi var. Pek çoğunun e-posta adresi yok, olanların adresleri de kartvizitlerine yazabilecekleri kurumsal bir e-posta adresi içermiyor. Biz İşTcell çatısı altında müşterilerimizin verimliliklerini artırmalarına, işlerini geliştirmelerine yardımcı olurken, onları desteklediğimiz alanları geliştirerek kurumsallaşmalarına da destek vermek istiyoruz." dedi.

Emre Sayın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İşTcell, Google ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin internet dünyasının sunduğu olanaklardan yararlanabilmeleri için önemli bir projeye imza attı: Ücretsiz olarak verdiğimiz İştePosta hizmeti ile İşTcell'li işletmelere, internet alanında ihtiyaç duydukları ve kendilerine en uygun çözüm ve hizmetlere tek

bir noktadan erişme olanağı sunuyoruz. İşletmelerin teknoloji danışmanı olma hedefimiz doğrultusunda, İşTcell'li işletmelerin teknolojiyi daha fazla

Emre Sayın konuşmasında, kısa bir süre içinde İştePosta platformunun, kolay web sitesi tasarımı, web sitelerini barındırma gibi temel internet hizmetlerini de vereceğini açıkladı.

Google Türkiye Pazarlama Direktörü Mustafa İçil ise, konuşmasında "İşTcell ile yaptığımız bu işbirliği anlaşmasından büyük mutluluk duyuyoruz kullanarak rekabet güçlerini artırmalarına destek oluyoruz.". Google olarak Türk ekonomisinin önemli oyuncularından olan KOBİ'lere online dünyanın kapılarını açma ve internet ortamını etkin kullanma fırsatları sunan hizmetler geliştirmek öncelikli hedeflerimizden biri. İşTcell ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği sayesinde KOBİ'lere, dış dünyaya açılma, işlerini büyütme ve kurumsallaşma imkanını sunuyor olmaktan büyük heyecan duyuyoruz." dedi.


14 Nisan 2008 Pazartesi

Tatil kulağınıza kadar geldi

Faturalı Avea aboneleri 24 Mayıs 2008 tarihine kadar faturaları için otomatik ödeme talimatı verdiklerinde, RIXOS’ta tatil, Samsung marka cep telefonu ya da 60 dakika görüşme süresi kazanma şansı yakalıyor.

Neler Kazanacağım?
2 Haziran 2008 tarihinde yapılacak çekiliş sonucunda 25 kişi RIXOS’ta çift kişilik 4 gece/5 gün konaklamalı yaz döneminde kullanılmak üzere tatil paketi, 55 kişi Samsung D900i, 255 kişi Samsung E250, 2.555 kişi her yöne ücretsiz 60 dakika süre kazanacak.

Anlaşmalı Bankalar
Akbank, Alternatifbank, Bank Asya, Bank Pozitif, Denizbank, Finansbank, Fortis, Garanti Bankası, Halk Bankası, HSBC, İş Bankası, Kuveyt Türk, Oyakbank, Şekerbank, TEB, Tekstilbank, Türkiye Finans, Vakıfbank, Yapı Kredi, Ziraat Bankası

11 Nisan 2008 Cuma

İşyerlerinde POS cihazı olanlar için provizyon almak şimdi çok daha avantajlı

Siz de işyerinizde TurkcellSIMPOS kullanın, hem kablosuz POS cihazı kullanma rahatlığını yaşayın, hem de masraflarınızı azaltın.

Ücretlendirme nasıl?
24 ay TurkcellSIMPOS abonesi olduğunuzda, ilk 6 ayı ücretsiz olarak, ayda sadece 7, 5 YTL‘ye sınırsız GPRS kullanabileceksiniz. Üstelik 27,80 YTL’lik “Hat Açma Bedeli” de Turkcell’in size hediyesi. Hemen GSM POS hizmeti veren bir bankaya, ya da Turkcell Kurumsal Çözüm Merkezi’ne uğrayın, ayda sadece 7, 5 YTL’ye kablosuz POS cihazı kullanma rahatlığıyla tanışın.

Ayrıntılar

  • Her banka için ayrı bir hat ve POS cihazı alarak birden çok bankadan TurkcellSIMPOS hizmeti alabilirsiniz. TurkcellSIMPOS’la alacağınız SIM kartlar, sadece provizyon işlemlerinde kullanılabilir.
  • Faturalarınıza TGM Ruhsat ve TGM Kullanım sabit ücretleri yansıtılmaya devam edecek.

Tatil kulağınıza kadar geldi

Faturalı Avea aboneleri 24 Mayıs 2008 tarihine kadar faturaları için otomatik ödeme talimatı verdiklerinde, RIXOS’ta tatil, Samsung marka cep telefonu ya da 60 dakika görüşme süresi kazanma şansı yakalıyor.

Neler Kazanacağım?
2 Haziran 2008 tarihinde yapılacak çekiliş sonucunda 25 kişi RIXOS’ta çift kişilik 4 gece/5 gün konaklamalı yaz döneminde kullanılmak üzere tatil paketi, 55 kişi Samsung D900i, 255 kişi Samsung E250, 2.555 kişi her yöne ücretsiz 60 dakika süre kazanacak.

Anlaşmalı Bankalar
Akbank, Alternatifbank, Bank Asya, Bank Pozitif, Denizbank, Finansbank, Fortis, Garanti Bankası, Halk Bankası, HSBC, İş Bankası, Kuveyt Türk, Oyakbank, Şekerbank, TEB, Tekstilbank, Türkiye Finans, Vakıfbank, Yapı Kredi, Ziraat Bankası

10 Nisan 2008 Perşembe

Avea’dan faturalı abonelere 30 dakikalık ücretsiz görüşme süresi

Faturalı Avea aboneleri Nisan ayı fatura döneminde geçerli olmak şartıyla ilk 30 dakikalık sabit hatlarla görüşmelerini ücretsiz gerçekleştiriyorlar. Kampanyaya katılmak için her hangi bir kayıt yaptırmak gerekmiyor. Nisan ayı içerisinde sabit hatlarla 30 dakikalık ücretsiz görüşme yapabilirsiniz.

Kampanya Nisan ayı fatura dönemi için geçerli olup, 22 Mart-22 Nisan, 26 Mart-26 Nisan ve 1 Nisan-30 Nisan tarihleri arasındaki ilgili fatura dönemlerinde yapılan ilk 30 dakikalık sabit hat aramalarını kapsamaktadır. 30 dakikadan sonrasındaki aramalar tarifenin sabit hat arama ücreti üzerinden ücretlendiriliyor.

Ev Turkcell

Cepten Ev Aramak Evden Ev Aramaktan Daha Ucuz!

EvTurkcell dönemi başladı.

Ev telefonundan ev arama devri kapandı. EvTurkcell dönemi başladı. Hemen evinizden 8008'i arayın, evinizi cebinize tanıtın. Evinizdeyken, faturalı hattınızla cep telefonununuzdan sabit hatlarla en uygun fiyata konuşmaya başlayın.

Ücretlendirme

Servise abone olan faturalı hat kullanan bireysel müşterilerimiz, aylık 7,5 YTL (KDV dahil ÖİV hariç) sabit ücret karşılığı, ev alanı olarak belirledikleri yerden yurt içi sabit hatlarla dakikası sadece 5 YKR'a (KDV dahil ÖİV hariç) konuşabilirler. Faturalı hat aboneleri için KDV ÖİV dahil aylık ücret 9,1 YTL, dakika fiyatı 6,1 YKR’dir

Ön ödemeli abonelerimiz tek seferde 250 ve üzeri kontör yüklemede 1 ay boyunca cepten sabit hatlarla dakikası 1 kontöre konuşabileceklerdir; ayrıca 20 Mayıs 2008'e kadar kontör yüklemeden de bu indirimden sadece kayıt olarak faydalanabileceklerdir.

*
Ücretlendirme periyodu Hazır Kart hatlarda dakikada 1 kontör, faturalı hatlarda 6 sn de birdir.
* İndirimli alanda başlayan ve alan dışında devam eden bir görüşmede, görüşmenin başladığı yer önemlidir. Görüşme, başlatıldığında indirimli ise sonuna kadar indirimli devam eder. Görüşme başladığında (ev alanının dışında başlamış olabilir) indirimsiz ise sonuna kadar indirimsiz devam eder.

Katılım Koşulları

  • EvTurkcell servisinden yararlanabilmek için indirimli konuşmak istediğiniz ev alanınızdan 8008'i arayarak abone olmanız yeterlidir. 8008'i aradığınızda abonelik yapmak için yönlendirmeleri takip edebilirsiniz.
  • Abonelik onay mesajını aldıktan sonra, evinizden yurt içi sabit hatlara doğru başlattığınız aramalarda indirim anonsu duyacaksınız. İndirim anonsunu duyduğunuz her yurt içi sabit aramasında indirimli fiyat üzerinden ücretlendirileceksiniz.
  • 8008 servisi arama yaptığınız yeri indirimli konuşma yeriniz olarak tanımladığı için, evinizden indirimli konuşabilmek için, 8008’i evinizdeyken aramanız gerekmektedir. Eğer başka bir yerden 8008’i ararsanız indirimli arama yapabileceğiniz yer orası olur.
  • Abonelik iptal, ev olarak tanımlanan alanı değiştirme, evinizden indirim anonsunu duyamadığınız alanı indirimli alanınıza eklenme işlemleri 8008’i arayarak yapılmaktadır.
  • Hem Faturalı hem de Hazır Kart hatlarda iptal işlemlerinde ayın hangi gününde abone olduysanız tam 1 ay sonra iptal işleminiz gerçekleşir.
  • Faturalı hat kullanıcıları servise abone olduklarında 7.5 YTL lik abonelik ücretleri ilk faturalarına yansır. Servis aboneliklerini iptal etmek istediklerinde abonelik tarihinden itibaren 1 ay sonra servis aboneliği iptal olur.
Notlar
  • EvTurkcell servisi Turkcell bireysel hat kullanıcıları için geçerlidir.
  • EvTurkcell servisi bir tarife değildir yani bu servise abone olmak için mevcut tarifenizi değiştirmenize gerek yoktur. Tarifeniz ne olursa olsun, EvTurkcell servisine abone olabilirsiniz.
  • Yurt içi sabit hatlarla en uygun fiyata konuşma söylemi faturalı hatlar için geçerli olup, karşılaştırma ana sabit hat operatörünün şehirdışı tarife dakika fiyatı ve şehir içi hafta içi ve Cumartesi 07:00-23:00 saatleri arası (resmi ve idari tatil günleri hariç) tarife dakika fiyatları üzerinden yapılmıştır.
  • EvTurkcell indirimi sadece yurt içi sabit hatlara yapılan aramalarınızda geçerlidir.
  • 8008 numarası sadece Turkcell numarasından aranabilir.
  • 8008 servisini arama ücreti çağrı başına ön ödemeli hatlar için 2 kontör, faturalı hatlar için 1 SMS ücreti olan KDV dahil 19 YKR’dur.
  • Aynı gün içinde 8008’i en fazla 5 defa arayabilirsiniz.
  • Kampanyaya katılacak kişi sayısı toplam 2 milyon kişiyle sınırlıdır.
  • EvTurkcell servisi 31 Aralık 2008 tarihine kadar geçerli olup, Turkcell servis geçerlilik süresini değiştirme hakkına sahiptir.

Ev olarak belirlediğim yerde indirimli konuştuğumu nasıl anlayacağım?

Eğer EvTurkcell servisine aboneliğiniz var ise, evinizden yurt içi sabit hatlara doğru yaptığınız her aramada “Evde Turkcell’le indirim” anonsunu duyacaksınız ve yurt içi sabit hatlarla indirimli konuşacaksınız.

Ev olarak belirlediğim alanda “Evde Turkcell’le İndirim” anonsunu duymazsam ne yapmalıyım?

Eğer evinizde indirimli konuşma anonsunu duyamıyorsunuz, evinizin bu anonsu duyamadığınız alanından 8008'i aramanız yeterlidir. Gerekli yönlendirmeler sesli yanıt sisteminde yapılacak ve indirim anonsunu duyamadığınız alan da indirimli konuşma alanınız içine eklenecektir.

Ev alanı olarak belirlediğim yeri istediğim zaman değiştirebilir miyim? Mesela taşındıysam indirimli alanımı nasıl değiştireceğim?

15 günde 1 kez ev alanı olarak belirlediğiniz yeri değiştirebilirsiniz. 15 günde birden daha sık yapmak isterseniz 8008'i aradığınızda sistem buna izin vermeyecektir. Evinizi değiştirdiğinizde, yeni evinizde yurt içi sabit hatlarla indirimli konuşmak için 8008'i aramanız yeterlidir. Gerekli yönlendirmeleri takip ederek yeni eviniz indirimli konuşma yeriniz olarak tanımlayabilirisniz.

İndirimli konuşalan tarifeler/kampanyalarla birlikte kullanıldığında öncelik nasıl olacak? (Canımın üçü, bir fiyat..vb)

Eğer her yöne geçerli bedava dakikalarınız yok ise, yurt içi sabit hatlara en avantajlı fiyatı sunan servis EvTurkcell servisidir. Bu açıdan evden yurt içi sabit hatlara doğru yapılan aramalar EvTurkcell servisi fiyatlarından ücretlendirilecektir. Eğer her yöne geçerli bedava dakikalarınız var ise evinizden sabit hatlara doğru yaptığınız konuşmalarda öncelik bu bedava dakikalarınızda olacaktır. Hem Alo paketleri hem de Evde Turkcell’i kullanıyorsanız öncelik Evde Turkcell de olacak. Çünkü bu şekilde daha ucuz.

Numaramı değiştirdim aboneliğim devam eder mi?

Evet numara değişikliği yaptığınızda aboneliğiniz devam eder.

Numaramı devrettiğimde abonelik devam eder mi?

Hayır numaranızı devrettiğinizde o numaraya ait olan abonelik iptal olur.

Kıbrıs PSTN ve Global Star’a yaptığım aramalar da indirim kapsamında mı?

Hayır değil. Ama Kıbrıs PSTN ve Global Star hariç tüm yurt içi sabit hat aramaları indirim kapsamındadır.

Eskiden indirim anonsunu duyduğum yerden arama yaptım ama bu sefer indirim anonsunu duyamadım. Ne yapmalıyım?

Böyle bir durumla karşılaşırsanız Turkcell Müşteri Hizmetleri’ni aramanız gerekmektedir.

Faturalı hatlarda sabit ücret neden bu kadar fazla? Hazırkartlar daha uygun fiyata mı yararlanıyor servisten?

Faturalı hatlarda sabit ücret yüksek iken, dakika fiyatı hazır karta göre çok daha uygun. Ayrıca talep ettiğimiz sabit ücret rakip operatörlerin sabit ücretinden daha düşüktür. Yani toplamda bakıldığında aslında hem faturalı hem de faturasız hatlar için son derece uygun bir servistir.

444 lü çağrı merkezlerini evden aradığımda da indirimli görüşür müyüm?

444 lü çağrı merkezlerini ararken başına alan kodu (Örn; 0212 gibi) koyarak arama yaparsanız indirimli görüşürsünüz.

Fatura borcum varsa abone olamaz mıyım?

Fatura borcunuz var ama hattınız kapalı değilse EvTurkcell'e abone olabilirsiniz.

9 Nisan 2008 Çarşamba

Konbara’sında 20 kontör olan 200 kontör kazanıyor


Hazır Kart aboneleri 27 Nisan tarihine kadar Konbara’larında bulunan her 20 kontör için gün içerisinde Turkcell abonelerini ararken kullanabilecekleri tam 200 kontör kazanıyorlar. Kazandığınız 200 kontörü aynı gün içerisinde saat 23:59′a kadar Turkcell’lileri arayarak harcamanız gerekiyor.

Nasıl katılacağım?
Hemen EVET yazıp 3322‘ye göndererek, Konbara’nızdaki 20 kontör karşılığında 200 kontör kazanabilirsiniz. Kazandığınız kontörü gün sonuna kadar bitirmeniz gerekiyor. Bu kontörleri sadece Turkcell abonelerini arayarak harcayabiliyorsunuz. Kampanya 27 Nisan tarihinde sona erecek.

Avantajlar
Aynı gün içerisinde bir kereden fazla kampanyaya katılabiliyorsunuz. Yani aldığınız 200 kontör size yetmediyse gün bitmeden bir 200 kontör daha alabiliyorsunuz. Tekrar kontör almak için kampanya mesajını tekrar göndermeniz gerekli.

Vodafone'dan Beni Ara Servisi

Mobil iletişim sektörüne kazandırdığı ürünlerle abonelerinin hayatını kolaylaştıran Vodafone’un, kontörlü hat sahiplerine yönelik olarak hizmete soktuğu “Vodafone Beni Ara” servisi sayesinde aboneler, hiç kontörleri kalmasa bile ulaşmak istedikleri kişilere ücretsiz olarak “Vodafone Beni Ara” mesajı yollayabiliyor.

İlk “Vodafone Beni Ara” mesajını gönderdikleri andan itibaren 20 gün boyunca bu servisten faydalanabilen Vodafone’lular günde 5 mesaj gönderebiliyor. Aboneler, ücretsiz olarak gönderilen “Vodafone Beni Ara” mesajlarının karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığını ise cep telefonlarına gelen raporla öğreniyorlar. Vodafone Beni Ara’dan yararlanma süresinin bitimi, 20. günün dolmasına 36 saat kala yine bir uyarı mesajıyla haber veriliyor.

“Vodafone Beni Ara” mesajı göndermek isteyen dünyanın her yerindeki Vodafone Türkiye abonelerinin tek yapması gereken *149*ı tuşladıktan sonra kendilerini geri aramasını istedikleri kişinin telefon numarasını girip # tuşuna basmak.

“Vodafone Beni Ara" mesajı almak istemeyen aboneler ise *149*0#’yi tuşlayarak bu servisten gelen mesajları engelleyebiliyorlar. *149*1# tuşladıklarında ise cep telefonları tekrar Vodafone Beni Ara mesajlarına açık hale geliyor.

Nokia 46 milyon hatalı bataryasını toplatıyor


Dünyanın en büyük mobil telefon üreticilerinden Nokia, 2005-2006 yıllarında ürettiği 'BL-5C' modeli bataryalarında hata tespit etti.

Finlandiyalı firma, sattığı 300 milyon civarındaki cep telefonunda bulunan bu bataryanın yaklaşık 46 milyonunun hatalı olduğunu saptadı. Şarj halindeyken aşırı ısınan ya da konuşma anında ısınıp yerinden oynayan bataryaların değişimi, internet üzerinden de yapılabilecek.

Bunun için 'http://batteryreplacement.nokia.com' web adresine girerek bataryanın arkasındaki 26 haneli numarayı yazmak yetiyor. Kişisel bilgilerinizi yükledikten kısa süre sonra, firma yeni bataryayı bir özür mektubuyla gönderiyor. İnsan hayatını riske eden bataryalar, Nokia'nın 52 farklı telefon modelinde kullanılmış.

Sizin telefonunuzda bunlardan birisiyse ihmal etmeyin;
Nokia 1100, Nokia 1100c, Nokia 1101, Nokia 1108, Nokia 1110, Nokia 1112, Nokia 1255, Nokia 1315, Nokia 1600, Nokia 2112, Nokia 2118, Nokia 2255, Nokia 2272, Nokia 2275, Nokia 2300, Nokia 2300c, Nokia 2310, Nokia 2355, Nokia 2600, Nokia 2610, Nokia 2610b, Nokia 2626, Nokia 3100, Nokia 3105, Nokia 3120, Nokia 3125, Nokia 6030, Nokia 6085, Nokia 6086, Nokia 6108, Nokia 6175i, Nokia 6178i, Nokia 6230, Nokia 6230i, Nokia 6270, Nokia 6600, Nokia 6620, Nokia 6630, Nokia 6631, Nokia 6670, Nokia 6680, Nokia 6681, Nokia 6682, Nokia 6820, Nokia 6822, Nokia 7610, Nokia N70, Nokia N71, Nokia N72, Nokia N91, Nokia E50, Nokia E60

Nokia Wireless GPS Module LD-1W,
Nokia Wireless GPS Module LD-3W

8 Nisan 2008 Salı

Bu mesajı gönderen bedava MMS gönderme hakkı kazanıyor

Turkcell’den bir MMS kampanyası daha. Bugün (8 Nisan) saat 24:00′a kadar cep telefonunuzun mesaj kısmına KAYIT MMS DENEMESIBEDAVA NISAN AD SOYAD yazıp 2437‘ye mesaj gönderenler 10 - 30 Nisan

arasında bedava MMS gönderme hakkına sahip olacaklar.

Örnek katılım mesajı:
KAYIT MMS DENEMESIBEDAVA NISAN EMEL OZTURK
(DENEMESIBEDAVA kelimelerinin arasında boşluk yoktur.)

Ayrıntıları okuyun

  • Kampanyadan yararlanmak için 7 - 8 Nisan tarihleri arasında KAYIT MMS DENEMESIBEDAVA NISAN AD SOYAD içerikli SMS atmak gerekmektedir.
  • Mesaj gönderdikten sonra bedava MMS kazandığınıza dair bilgilendirme SMS’i gelecek. Bu SMS gelmeden MMS göndermeyiniz.
  • Kampanyaya katılabilecek kişi sayısı sınırlıdır.
  • Günlük abone başına MMS kullanımı 1000 adet ile sınırlıdır.
  • Kampanyadan bireysel Hazır Kart ve Faturalı Hatlı aboneler faydalanabilir.

    Telefonumun MMS ayarını nasıl yapacağım?
    Telefonunuzun MMS ayarını ücretsiz yapmak isterseniz, MMS yazıp kısa mesaj olarak 2222‘ye atmanız yeterlidir. Size ayar mesajınız gelecektir, saklamanız durumunda MMS gönderebilirsiniz.

Akıllı telefon, kolay klavye!

Turkcell ve RIM, Turkcell logolu yeni BlackBerry Pearl 8120 akıllı telefonu Türk müşteriler için piyasaya sundu. BlackBerry Pearl 8120, Turkcell müşterileri BlackBerry® akıllı telefonlardan beklediği güçlü iletişim fonksiyonlarıyla birlikte zengin mültimedya özellikleri içeriyor. BlackBerry Pearl 8120 video çekim özelliği* de olan 2 megapiksel dijital kamera ve haricen erişilebilen microSD/SDHC bellek yuvası ve dahili Wi-Fi®'ye sahip. Güncellenen görsel ara birimle birlikte bu yeni özellikler BlackBerry® akıllı telefon deneyimine e-posta, telefon, mesajlaşma (SMS, IM, MMS), web tarama, mültimedya, ajanda ve diğer uygulamalar eklendi. Parlak ve şık siyah kaplamalı BlackBerry Pearl 8120 akıllı telefonu sadece 107 x 55 mm x 14 mm’lik ebadı ve yaklaşık 91 gramlık ağırlığı ile şık bir tasarım sunuyor. BlackBerry Pearl 8120 akıllı telefonun özellikleri:• 5x dijital zoom ve hızlı flaşlı, ayrıca iki ayrı çözünürlükte (MMS ile paylaşım için 176x144 veya 240x180) 2 megapiksel kamera
• Sadece 107 x 55 mm x 14 mm’lik ebadı ve yaklaşık 91 kg’lık ağırlığı ile parlak ve şık siyah kaplama ve şık dizayn.
• Rim’ın popüler iztopu navigasyon sistemi ve SureType® tuş takımı sistemi tarafından desteklenen kullanıcı deneyimi.
• BlackBerry email, takvim, adres defteri, görev listesi, bloknot ve web tarayıcısına yeni bir görünüm verirken diğer uygulamaları da zenginleştiren güncellenmiş görsel ara birim. En ufak nokta boyutlarında bile rahat okunabilen, karakterleri açıkça gösteren yeni yazı tipi teknolojisi.
• WEP (Wireless Equivalency Protocol), WPA (Wi-Fi Protected Access) ve WPA2 gibi Wi-Fi güvenlik protokollerine destek veren dahili Wi-Fi (802.11 b/g) ve quad band GSM/GPRS/EDGE ile ulusal ve uluslararası destek.
• Kullanıcının web sayfasının belirli bir yerini hassas biçimde işaret etmesini ve zoom yapmasını sağlayan büyüteç ile bir web sayfasını tam olarak ekranda görüntüleyen yeni bir "Sayfa Göster” seçeneği ile daha da gelişmiş BlackBerry® Tarayıcı.
• BlackBerry Desktop Manager yazılımı, kullanıcıların bilgisayarlarında media dosyalarını araştırabilecekleri, görüntüleyip düzenleyebilecekleri, CD’lerden MP3 müzik dosyası oluşturabilecekleri, ses etiketleri ve albümler ekleyebilecekleri, çalma listesi oluşturabilecekleri ve resimleri, müzikleri ve videoları kopyalayıp dönüştürebilecekleri güçlü bir media yönetici uygulaması olan Roxio® Media Manager içerir. Ayrıca kullanıcılar telefon üzerinde media player ile çalma listeleri oluşturabilir ve düzenleyebilirler.
• Arka plan sesini azaltmak için gürültü azaltıcı teknoloji, Voice Activated Dialing (VAD) için Telefonda, Hoparlörden Bağımsız Ses Tanıma (SIVR), atanmış "gönder", "son", ve "sessiz" tuşları, düşük gürültülü hoparlör ve hands-free kullanım için Bluetooth® (2.0) desteği, araç kiti, stereo kulaklık ve diğer Bluetooth çevre birimleri bulunur.
• İlave hafıza için haricen erişilen microSD/SDHC artırılabilen bellek yuvası ve kullanıcıların 10MB/sn'lik yayılma oranıyla telefon ve bilgisayar arasında dosya transferi yapabilmelerini sağlayan yüksek hızlı USB.
• 3,5 mm stereo kulaklık kablosu ve özel ses kumandaları.
• Polifonik, mp3 ve MIDI zil tonları desteği.
• BlackBerry akıllı telefon kullanarak popüler Facebook sosyal fayda programına hızlı, kolay ve en iyi erişimi sağlayan Facebook® for BlackBerry Akıllı Telefonları desteği.
• BlackBerry® Messenger, Google® Talk ve Yahoo!® Messenger ile mesajlaşma desteği.
• Dahili yazım denetleyicisi.
• En popüler ISP email hesaplarını içeren 10 adet kişisel ve kurumsal email hesabına erişim sağlayan
BlackBerry® Internet Hizmeti desteği
• IBM® Lotus® Domino®, Microsoft® Exchange ve Novell® GroupWise® ortamlarında gelişmiş güvenlik ve IT yönetimi sağlayan girişim yayılmaları için BlackBerry® Enterprise Server desteği.

Turkcell'den iletişim dünyasına yeni boyut

Turkcell telekomünikasyon dünyasına yeni bir boyut getirecek yeni bir servis sunuyor. EvTurkcell sayesinde Turkcell müşterileri, cep telefonlarından evlerini sisteme tanımlatıp sabit hatlarla Turkcell hatları üzerinden çok ucuza konuşacak.

Lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, müşterilerinin hayatlarını kolaylaştıracak yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Turkcell'in basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttığı yeni servisi "EvTurkcell" telekomünikasyon dünyasında devrim yaratacak özelliklerle kullanıcıların kullanımına sunuluyor.

Telekomünikasyon dünyasına yeni bir boyut getirecek ve tüm alışkanlıkları değiştirecek olan EvTurkcell, Turkcell müşterilerinin Turkcell hatlarını kullanarak evlerinden şehir içi ve şehirler arası sabit hatlarla indirimli konuşmalarını sağlıyor.

EvTurkcell'de müşteriler cep telefonlarından 8008'i arayıp bu hizmeti kullanmak istedikleri yeri cep telefonlarına tanımlıyor. Bunun hemen ardından Turkcell o bölgeyi ev alanı olarak belirleyerek bu tanımlanan cep telefonundan sabit hatlara doğru yapılacak görüşmeleri indirimli hale getiriyor.

EvTurkcell için düzenlenen toplantıda konuşan Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, bu servisin omurgasının yüzde yüz Türk mühendislerinin bilgi birikimiyle 90 Turkcell ve Turkcell Teknoloji çalışanı tarafından altı ayda oluşturulduğunu belirtti. Lale Saral Develioğlu, "Mobil iletişim, dünyada gittikçe çok daha fazla kişi tarafından kullanılıyor ve çok farklı ihtiyaçları karşılamak üzere hızla gelişiyor, böylece sabit iletişimin yerini alıyor. Biz de Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi olarak, müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını cep telefonlarıyla karşılayabilmeleri için birçok yeni ürün ve hizmete imza atıyoruz. Bunlardan birisi olan EvTurkcell'in Türkiye'de telekomünikasyon alanında bir çığır açacağına inanıyoruz" dedi.

Hem faturalı hem Turkcell Hazır Kart kullanan bireysel müşterilerin yararlanabileceği EvTurkcell servisine abone olan faturalı hat müşterileri aylık 7,5 YTL (KDV dahil ÖİV hariç) sabit ücret karşılığı, ev alanı olarak belirledikleri yerden yurt içi sabit hatlarla dakikası sadece 5 YKR'a (KDV dahil ÖİV hariç) konuşabilecek. Turkcell Hazır Kart kullanan bireysel müşteriler ise abonelik ücreti ödemeden, ev alanı olarak belirledikleri yerden yurt içi sabit hatlarla dakikası sadece 1 kontöre konuşabilecek.

EVTURKCELL BİLGİ NOTU

EvTurkcell servisi

Turkcell, EvTurkcell'le müşterilerine Turkcell hatlarını kullanarak evlerinden yurt içi sabit hatlarla indirimli konuşmalarını sağlayan bir servisi hizmete sunuyor.

EvTurkcell sayesinde müşteriler cep telefonlarından 8008'i arayıp servise üye oldukları yeri belirliyor ve Turkcell orayı o müşterinin ev alanı olarak belirleyerek indirimli görüşme yapabilmesini sağlıyor.

Abonelik koşulları

Bu servisten hem faturalı hem Turkcell Hazır Kart kullanan Turkcell bireysel müşterileri yararlanabilecek.

Servise abone olan faturalı hat kullanan bireysel Turkcell müşterileri, aylık 7,5 YTL (KDV dahil ÖİV hariç) sabit ücret karşılığı, ev alanı olarak belirledikleri yerden yurt içi sabit hatlarla dakikası sadece 5 YKR'a (KDV dahil ÖİV hariç) konuşabilecek. Turkcell Hazır Kart kullanan bireysel müşteriler ise abonelik ücreti ödemeden, abone olduktan sonra ev alanı olarak belirledikleri yerden yurt içi sabit hatlarla dakikası sadece 1 kontöre konuşabilecek.

EvTurkcell dakika fiyatları çok çok uygun. Sabit ücretle birleştirildiğinde dahi pazardaki en avantajlı teklif.

Fatura detayında sabit ücret aylık sabit ücretlerin içerisinde görünüyor. Çağrı detaylarında arama tutarının yanında "EvTurkcell indirimi" şeklinde servis ismi yazıyor.

EvTurkcell servisi bir tarife değil; dolayısıyla bu servise abone olmak için mevcut tarifeyi değiştirmeye gerek yok. Tarife ne olursa olsun, EvTurkcell servisine abone olunabiliyor.

8008 aranıp abonelik onaylandıktan sonra, EvTurkcell servisine aboneliğin

gerçekleştiğine dair bir SMS geliyor. Bu mesaj alındıktan sonra evden yurt içi sabit hatlar indirimli aranabiliyor.

EvTurkcell servisine abonelik gerçekleştiğinde evden yurt içi sabit hatlara doğru yapılan her aramada "Evde Turkcell'le indirim" anonsu duyuluyor ve yurt içi sabit hatlarla indirimli konuşuluyor.

Teknik bakımdan EvTurkcell

EvTurkcell projesinin teknik olarak 3 temel adımı bulunuyor:

a-Abonenin ev alanının tespiti:

Müşteriler evlerinde EvTurkcell aboneliği başlatmak için sesli yanıt sistemini aradıklarında, sistem abonenin o anda aramış olduğu hücreyi tespit ederek, bu hücreyi o abonenin ev alanı olarak kaydediyor.

b-Aramaların ev alanından yapıldığının tespiti

Abonelerin her çağrısı sisteme geldiğinde, sistem çağrının yapıldığı yer ile abonenin ev alanını karşılaştırıyor. Eğer abone ev alanından yurtiçi PSTN'e doğru (ev veya iş telefonuna doğru) arama yapıyorsa, santral üzerinden anons basılarak, abone bilgilendiriliyor. Sistem üzerindeki hafıza temelli veritabanı aracılığı ile çağrıların kurulması sırasında yapılan sorgulamalar çok kısa sürelerde gerçekleştiriliyor.

c-Ücret farklılaştırılması

Abonenin çağrısının ev alanından yurt içi PSTN'e doğru yapıldığının tespiti halinde, faturalı hat aboneleri için çağrı kayıtlarına, kontorlu hat aboneleri için ise gerçek zamanlı tarife indiriminden faydalanmak üzere çağrı sinyalleşmesine ayırt edici parametreler ekleniyor.

Projenin temel omurgası Turkcell Teknoloji ve Turkcell tarafından hazırlandı. Temmuz

2007'de başlanan proje altı ay sonra yani Aralık 2007'de tamamlandı. Projeye 90 Turkcell çalışanı aktif olarak emek verdi. IEEE öğrencileri ile birlikte Aralık 2007 - Mart 2008 arasında Pilot Çalışma yapıldı ve servis ilk olarak öğrencilerin kullanımına açıldı. Öğrencilerden gelen yorumlar doğrultusunda da servis değerlendirildi.

TURKCEL VE TEKNOLOJİ

Turkcell kurulduğu günden bu yana lisans bedeli hariç 8 milyar dolar yatırım yaptı. Turkcell'in 2008 yılı için yatırım hedefi 800 milyon dolar.

Turkcell, Mobil İmza gibi son GSMA'de de dünyaya örnek gösterilen bir ürüne imza atarak dünya çapındaki teknolojik üstülüğünü ortaya koydu. Turkcell'in hedefi, dünyanın en önemli teknoloji ve iletişim şirketleri arasında yerini almaktır.

Türkiye'nin lider teknoloji ve iletişim şirketi, abone sayısı bakımından Avrupa'nın üç büyük GSM operatöründen biri olan Turkcell'in başarısında, müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak ve koşulsuz memnuniyetlerini sağlamak üzere tasarlanmış ve geliştirilmiş yenilikçi teknolojik ürünler rol oynuyor. Bunu sağlayan teknik altyapı ve Ar-Ge yatırımlarını sürdürüyor.

İletişim alanındaki en yeni hizmet ve ürünleri öncü, önder ve örnek bir şekilde müşterileriyle buluşturan Turkcell, son iki yılda Ar-Ge çalışmalarına büyük hız verdi. Daha önce farklı bölümlerde gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmalarını 2006 yılında Maltepe'deki yeni Ar-Ge binasında tek çatı altına aldı ve bir merkezden yönetmeye başladı. 2007 yılında da Türkiye'nin ilk ve tek Teknoloji Serbest Bölgesi'nde Turkcell Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Anonim Şirketi'ni kurarak Ar-Ge faaliyetlerini daha da hızlandırdı.

Yüzde yüz Turkcell şirketi olan Turkcell Teknoloji, ülkemizde üretilen yerli bilgi ve teknolojilerin global değere dönüştürülmesini, Türkiye'nin yüksek nitelikli insan kaynağını Ar-Ge faaliyetlerinde değerlendirerek tersine beyin göçü yaratmayı, ekosisteminde yer alan firmalarla birlikte büyümeyi ve birlikte yurtdışı pazarlara açılarak

teknoloji ihraç etmeyi hedefliyor.

Turkcell Teknoloji, Turkcell ekosistemindeki kuruluşlarla ortak çalışarak yerli istihdam yaratmak, üniversiteler, araştırma merkezleri ve diğer paydaşlarla teknolojik işbirliği ve teknoloji transferi fırsatlarını değere dönüştürmek, ulusal patent sayısını artırarak ülke varlığına değer katmak, uluslararası mükemmeliyet merkezleri ve laboratuarlar kurarak yerel yetkinlikleri daha üst seviyelere çıkarmayı amaçlıyor.

Turkcell Teknoloji'nin Ar-Ge vizyonu "İletişim ve etki alanında yenilikçi teknoloji ve ürünler geliştirmek." Bu kapsamda, Turkcell'in müşterilerine dokunduğu tüm süreçlerde (özellikle servis şebekesi altyapısında) fark yaratacak hizmet, ürün ve altyapılar geliştiriliyor. Bunun yanı sıra, diğer sektörlerde iletişimin daha etkin kullanımına yönelik teknolojiler geliştirilmesi amacıyla da çalışmalar yapılıyor.

Turkcell Teknoloji, Turkcell'in çözüm ortaklarından (diğer ulusal Telekom/iletişim şirketleri, ARGE kuruluşları, araştırma enstitüleri ve üniversiteler) sağlanan her bir ürünün geliştirilmesinde ve iyileştirilmesine katkı, ürün yol haritalarının oluşturulmasında girdi sağlıyor.

Turkcell Teknoloji, 2008 Mayıs itibarıyla, şu anda hazırlıkları süren ve Gebze-TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Teknoloji Serbest Bölgesi'nde 6.000 metrekare kapalı alana inşa edilen, 500 kişilik çalışma kapasitesine sahip olan yeni binasına taşınacak. 2008 Aralık ayında Turkcell Teknoloji olarak çalışan sayısının 300'e çıkarılması planlanıyor.. Gelecek 5 yıl içerisinde planlı büyüme ile çalışan sayısının 500'e çıkarılması hedefleniyor. Turkcell Teknoloji, takip eden yıllarda ise hedefleri doğrultusunda istihdamını artırarak tam bir teknoloji üretim üssü haline gelmeyi planlıyor.

7 Nisan 2008 Pazartesi

Madonna “4 minutes” Vodafone abonelerine ücretsiz


Madonna’nın yeni single parçası 4 minutes, 18 Nisan tarihine kadar Vodafone abonelerine ücretsiz. (Sadece bağlantı ücreti ödeyeceksiniz.)

4 minutes single’ı cep telefonunuza indirmek için cep telefonunuzun mesaj kısmına F156528 yazıp 5050‘ye göndermeniz yeterli.

Avea MüzikÇalar ile eğlence hep yanınızda


Avea biDünya’dan yeni bir müzik/eğlence servisi daha: MüzikÇalar. Dilediğiniz şarkılardan oluşturduğunuz listeleri cep telefonunuza indirmeden, şarkı başına ücret ödemeden, web’den ve WAP’tan istediğiniz zaman dinleyebileceksiniz.

Nasıl kullanacağım?
MüzikÇalar servisini isterseniz Avea web sitesi üzerinden kullanın, isterseniz wap.avea.com.tr’ye girin, Avea biDünya Eğlence’den MüzikÇalar’a tıklayın. Klasikten popülere, binlerce şarkıdan beğendiğinizi seçin ve listenize ekleyin. Sonra istediğiniz yerde, istediğiniz zaman şarkı başına ücret ödemeden, cep telefonunuzdan veya web’den müzik dinlemenin tadının çıkarın.

Uyumlu telefonlar
LG; U8500, U880, U890
Motorola; A830, Z3
Nokia; 3250, 6131 NFC, 6136, 6151, 6233, 6265, 6265i, 6300, E50, E60, E61, E61i, E65, E70, N71, N72, N73, N80, N92, N93, N93i, N95
Samsung; SGH-U600, U700, Z150, Z170, Z240, Z310, Z400, Z510, Z520, Z540, Z560, Z710
Siemens; EF81
Sony Ericsson; K610i, K800, M600, P990, W300, W950, Z530, K510, K608, K790, V630, W810, Z610

Ücretlendirme nasıl?
MüzikÇalar aylık abonelikli bir servistir. MüzikÇalar servisi için üyelik ücreti faturalı hatlarda haftalık 3 SMS, faturasız hatlarda 6 kontördür. wap.avea.com.tr’den listelerinizi dinlerken olusan data trafiğinden dolayı ücret ödemezsiniz.

Nokia'dan akıllı çözüm

Kablosuz ağa kolaylıkla bağlanabilen Nokia 6300i, ev ofis bağlantıları için ideal, tamamlayıcı bir unsur. Nokia 6300i ile uygulamalar zahmetsizce indirilebiliyor, VoIP görüşmeleri yapılabiliyor.

Finlandiyalı mobil iletişim devi Nokia, cep telefonu ile bütünleşik ve kullanımı kolay VoIP (IP üzerinden ses iletimi) destekli Nokia 6300i’yi duyurdu. Kablosuz ağa kolaylıkla bağlanabilen Nokia 6300i, ev ofis bağlantıları için ideal, tamamlayıcı bir unsur. Nokia 6300i ile uygulamalar zahmetsizce indirilebiliyor, VoIP görüşmeleri yapılabiliyor.

Nokia 6300i, iki bin adede kadar VoIP, ev ve cep telefonu numarasının yan yana listelenmesine olanak tanıyor. İster GSM ağı ister VoIP kullanılsın, belirlenen WLAN ve VoIP sembolleri bağlantı durumunu ve çağrı türünü gösteriyor.

Nokia 6300i’nin 2008 yılının ikinci yarısında satışa sunulması bekleniyor.

5 Nisan 2008 Cumartesi

Smsler ucuzluyor

Türkçe karakterlere geçişle birlikte SMS’ten 2 yerine 1 mesaj parası alacak. Buna göre SMS’ler Turkcell’de 9.5, Avea’da 8.5 ve Vodafone’da ise 7.5 YKr olacak.

Cep telefonundan gönderilen kısa mesajlar yarından itibaren yüzde 50 daha ucuz olacak. Türkçe harflerin cep telefonlarında kabul edilmesiyle gerçekleşen uygulama sonunda standart SMS’ler Turkcell’de 9.5, Avea’da 8.5 ve Vodafone’da ise 7.5 YKr olarak fiyatlandırılacak.

Uygulama ile ilgili olarak yazılımlarını yenileyen GSM şirketleri 'Eski telefonla Türkçe SMS atılsa bile 31 Mart’tan sonra biz bunları tek bir kısa mesaj gibi ücretlendireceğiz’ dediler. Uzmanlar cep telefonlarında kısa mesajlarda Türkçe karakter kullanılması durumunda, 160 karakter sınırının aşıldığını ve birden fazla kısa mesaj bedeli yazıldığını belirttiler.

Artık sorun çözüldü

İlk GSM sistemleri, alfabe oluşturulurken, Türkçe, İspanyolca gibi birçok özel karakteri olan dillerin bu alfabede yer almadığını ifade eden uzmanlar 'Bu tabi tüketiciler açısından büyük bir sorundu. Tüketiciler tek SMS attıklarında 2 SMS’le ücretlendiriliyordu’ diye konuştular. Turkcell, Avea ve Vodafone, SMS’lerdeki Türkçe harflerin diğer harfler gibi yalnızca bir karakter sayılması ile ilgilialdığı kararın ardından gerekli çalışmaları yaptılar.

4 Nisan 2008 Cuma

Turkcell'den 'EvTurkcell' hizmeti

Turkcell müşterilerinin Turkcell hatlarını kullanarak evlerinden, şehir içi ve şehirler arası sabit hatlarla indirimli konuşmalarını sağlayan yeni servisi "EvTurkcell" yarından itibaren kullanıma sunuluyor.

EvTurkcell’de müşteriler cep telefonlarından 8008’i arayıp bu hizmeti kullanmak istedikleri yeri cep telefonlarına tanımlıyor. Bunun hemen ardından Turkcell o bölgeyi ev alanı olarak belirleyerek bu lokasyondan, cep telefonundan sabit hatlara doğru yapılacak görüşmeleri indirimli hale getiriyor.
Turkell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral
Develioğlu, EvTurkcel’in tanıtımı amacıyla düzenlenen basın
toplantısında, servisin yüzde 100 Türk mühendislerinin bilgi birikimi ile 90 Turkcell ve Turkcell teknoloji çalışanı tarafından 6 ayda oluşturulduğunu bildirdi. Develioğlu, hem faturalı hem de Turkcell hazır kart kullanan bireysel müşterilerinyararlanabileceği EvTurkcell servisine abone olan faturalı hat müşterilerin aylık 7,5 YTL (KDV dahil ÖİV hariç) sabit ücret karşılığı, ev alanı olarak belirledikleri yerden, yurt içi sabit hatlarla dakikası 5 YKr’ye (KDV dahil ÖİV hariç) konuşabileceklerini belirtti.

Develioğlu, "Turkcell hazır kart kullanan bireysel müşteriler ise
abonelik ücreti ödemeden, ev alanı olarak belirledikleri yerden yurt içi sabit hatlarla dakikası sadece 1 kontöre konuşabilecek" dedi. EvTurkcell projesinin teknik olarak 3 temel adımının bulunduğunu ifade eden Develioğlu, ilk adımın abonenin ev alanının tespiti olduğunu, müşterilerin EvTurkcell aboneliği başlatmak için sesli yanıt sistemini aradıklarında, sistemin abonenin o anda aramış olduğu hücreyi tespit ederek, bu hücreyi o abonenin ev alanı olarak kaydettiğini anlattı.

Develioğlu, ikinci adımın aramaların ev alanından yapıldığının tespiti, üçüncü adımın da ücret farklılaştırması olduğunu kaydetti.

Servis ilk öğrencilere açıldı

Lale Saral Develioğlu, projenin pilot çalışmasının da yapıldığını ve servisin ilk olarak öğrencilerin kullanımına açıldığını, öğrencilerden gelen yorumlar doğrultusunda servisin değerlendirildiğini söyledi. Sabit telefona ihtiyacın gittikçe azaldığını söyleyen Develioğlu, "EvTurkcell ile telekomünikasyon sektöründe yeni bir sayfa açıyoruz" dedi. Develioğlu, yeni servisi yarın sabahtan itibaren müşterilerin kullanımına sunacaklarını bildirdi. Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Develioğlu, "İş yeri ile ilgili bir kısıtlama var mı?" şeklindeki bir soru üzerine, "İlk etapta bireysel müşterilere açtık. Bireysel müşteriler hangi alanı ev diye tanımlarlarsa o alanda indirimli konuşabilecekler" dedi. Müşterilerin ev alanı olarak tek bir yeri seçmeleri gerektiğini ifade eden Develioğlu, 15 günde bir ev alanının değiştirilebileceğini söyledi. "Bu servisle sabit hatlardan cep telefonlarına ne oranda bir geçiş bekliyorsunuz?" sorusuna karşılık da Develioğlu, "Biz müşteriye daha pratik, bu geçişi hızlandırmaya yönelik bir alternatif sunuyor oluyoruz"
şeklinde konuştu. Develioğlu, yeni servisin, teknoloji yatırımı olarak 200 bin dolarlık bir bütçesi olduğunu kaydetti.

"(Türk Telekom’dan da Turkcell aramaları 5 YKr diye) misilleme yapmasını bekliyor musunuz?" sorusuna Develioğlu, "Aynı şekilde cevap vermesini beklemiyorum" yanıtını verdi.
Bir başka soruya karşılık da Develioğlu, müşteri ihtiyaçlarını tespit ederek yenilikçi hizmetler sunduklarını, bunun rakibe yönelik bir hareket olmadığını belirtti.

UMTS destekli iPhone da yolda


Öte yandan, Apple'ın, UMTS yongasına sahip iPhone'ların üretimine başladığı iddia ediliyor. Gartner analisti Ken Dulaney, durumu Asya kökenli üretici çevrelerinden öğrendiğini söylüyor.

Kaynaklara göre yaklaşık 10 milyon UMTS'li cep telefonunun üretime yollanması için gereken hazırlıklar yapıldı. Bu modeller UMTS yongasının yanında enerjiden tasarruf yapan bir OLED ekran ile donatılmış olacak. Analiste göre EDGE destekli iPhone Avrupa'da Apple'ın beklediğinin çok altında bir satış miktarına ulaştı. UMTS desteği de bu yüzden Apple için son derece önemli.

iPhone cephesinde hareket var

Apple'ın iPod'dan sonra en çok satan ürünü iPhone, Avusturya ve İrlanda'da da satışa sunuluyor. UMTS'li modeller de yolda.

Amerika'da piyasaya çıktıktan sonra büyük satış rakamlarına ulaşan iPhone, bu kez gözünü Avrupa ülkelerine dikti. İngiltere ve Almanya'da bir süredir satılmakta olan iPhone, Avusturya ve İrlanda'da da satışa sunuldu.Avusturya'daT-Mobileİrlanda'd O2 firmaları ile işbirliği yapan Apple, iPhone'nun 8GB'lık modelini 399 Euro, 16GB'lık modelini ise 499 Euro'da
satışa sundu.
18 aylık kontrat yapılarak alınan iPhone, istenirse anlaşma tektaraflı bozulup telefon özelliği kapatılarak da kullanılabiliniyor.

3 Nisan 2008 Perşembe

Türkçe SMS ucuzlayacak

Türkçe SMS yarından itibaren ucuzluyor. Operatörler, Türkçe karakterlere geçişle birlikte SMS’ten 2 yerine 1 mesaj parası alacak.

Cep telefonundan gönderilen kısa mesajlar yarından itibaren yüzde 50 daha ucuz olacak. Türkçe harflerin cep telefonlarında kabul edilmesiyle gerçekleşen uygulama sonunda standart SMS’ler Turkcell’de 9.5, Avea’da 8.5 ve Vodafone’da ise 7.5 YKr olarak fiyatlandırılacak.

Uygulama ile ilgili olarak yazılımlarını yenileyen GSM şirketleri, yarından itibaren Türkçe SMS'lerin 1 kısa mesaj gibi ücretlendireceğini açıkladı.

Uzmanlar cep telefonlarında kısa mesajlarda Türkçe karakter kullanılması durumunda, 160 karakter sınırının aşıldığını ve birden fazla kısa mesaj bedeli yazıldığını belirttiler.

İlk GSM sistemleri, alfabe oluşturulurken, Türkçe, İspanyolca gibi birçok özel karakteri olan dillerin bu alfabede yer almadığını ifade eden uzmanlar ‘Bu durum tüketiciler açısından büyük bir sorundu. Tüketiciler tek SMS attıklarında 2 SMS’le ücretlendiriliyordu’ diye konuştular.

Buna göre SMS’ler Turkcell’de 9.5, Avea’da 8.5 ve Vodafone’da ise 7.5 YKr olacak.

Yeni bir Nokia: 6300i

Nokia, cep telefonu ile bütünleşik ve kullanımı kolay VoIP destekli Nokia 6300i'yi duyurdu.

Finlandiyalı mobil iletişim devi Nokia, cep telefonu ile bütünleşik ve kullanımı kolay VoIP (IP üzerinden ses iletimi) destekli Nokia 6300i'yi duyurdu. Kablosuz ağa kolaylıkla bağlanabilen Nokia 6300i, ev ofis bağlantıları için ideal, tamamlayıcı bir unsur. Nokia 6300i ile uygulamalar zahmetsizce indirilebiliyor, VoIP görüşmeleri yapılabiliyor.

Nokia 6300i, iki bin adede kadar VoIP, ev ve cep telefonu numarasının yan yana listelenmesine olanak tanıyor. İster GSM ağı ister VoIP kullanılsın, belirlenen W-LAN ve VoIP sembolleri bağlantı durumunu ve çağrı türünü gösteriyor.

Nokia 6300i'nin 2008 yılının ikinci yarısında satışa sunulması bekleniyor. Fiyatı ise henüz belli değil

2 Nisan 2008 Çarşamba

Küba'da cepler artık özgür

Yeni devlet başkanı Raul Castro, cep telefonları ile ilgili önemli bir reforma imza atmaya hazırlanıyor.

Daha çok yasaklar ve kısıtlamalarla gündeme gelen Küba, bu kez önemli bir reforma imza atmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz Şubat ayında Fidel Castro'nun emekli olmasının ardından devlet başkanlığı görevini devralan kardeşi Raul Castro, Küba halkının artık cep telefonu kullanabileceğini açıkladı. Bilindiği gibi, daha önce Küba'da sadece yabancılar ve bazı durumlarda şirketler cep telefonundan yararlanabiliyordu. Zaten Küba'nın tüm Latin Amerika ülkeleri arasında cep telefonu kullanımında son sırada olması da her şeyi açıkça ortaya koymak için yeterli.

Küba'da cep telefonu hizmeti, doğal olarak devletin telekom tekeli ETECSA tarafından verilecek. Kübalılar kendi adlarına alabilecekleri hatları özgürce kullanma şansına sahip olacak; ancak ödemeleri yabancı yabancı kur üzerinden yapmayı kabul etmek zorunda kalacak. ETECSA, GSM hizmeti ile kazanılacak gelirin Küba'daki telekomünikasyon imkanlarının geliştirilmesi için kullanılacağını açıkladı.

Cep telefonu reformu ilk değil
Raul Castro, yaklaşık 2 hafta önce önemli bir reforma daha imza atarak tüketici elektroniği satışları üzerindeki kısıtlamaları büyük oranda kaldırmıştı. Tüm bu reformlar, Raul Castro'nun devlet başkanlığı töreninde söylediği sözlerin arkasında durduğunu gösteriyor. Castro, yaptığı konuşmada Küba halkının hayatını kolaylaştırmak için bazı kısıtlamaları kaldıracağı sözünü vermişti.

Ancak tüm bu reformların dışında, Küba'da yapılacak daha çok iş var. Örneğin Küba'da evlerden internete erişmek halen önemli kısıtlamalar nedeniyle pek mümkün değil. Aynı şekilde, bir Küba vatandaşının ülke dışına çıkması da çok kolay değil. Bakalım, yeni başkan Raul castro'nun reformları nereye kadar gidebilecek?