16 Haziran 2008 Pazartesi

Samsung J700



Samsung J700

Samsung J700'in özellikleri:
48 x 99.5 x 14.8 mm boyutlarında, 92 gram ağırlık
Handsfree, Bluetooth, Ses kaydı
3 saat konuşma, 250 saat bekleme süresi
Uçuş modu, USB Desteği, E-posta Desteği,
65536 renkli, 128 x 160 px ekran
10 MB dahili hafıza, Harici hafıza desteği
1.3 MP kamera, 4X yakınlaştırma
Medya oynatıcı
Java desteği

Sony Ericsson'dan sürpriz

SE'nin Alicia'sı iki dış ekranla geliyor

17 Haziran'da 8 MP C905'i tanıtması beklenen SE, tanıtımına sürpriz bir model daha ekleyecek.
Sony Ericsson'un 17 Haziran'da, daha önce duyurduğumuz 8 megapiksellik Shino C905 ile birlikte yeni bir Walkman telefonu daha tanıtacağı kesin gibi görünüyor. Alicia kod adıyla geliştirilen ve W980'in sunduğu özelliklere benzer özelliklere sahip olan Alicia'yı farklı kılan, kapaklı olması ve 2 adet dış ekranla donatılması. Dış ekranlardan biri kontrol tekerleğinin üzerine yerleştirmiş, diğeri ise kapağın içerisine. Kapağın içerisindeki ekran, kullanım dışındayken görünmüyor. Her iki ekran da animasyonları destekliyor ve grafik gösterimi için kullanılabiliyor. Hatta, eğer servis sağlayıcı tarafından destekleniyorsa, hava durumu gibi bilgiler de bu ekranlardan, animasyonlar yardımıyla öğrenilebiliyor.

8 GB'a kadar flash bellek desteği, FM radyo, EDGE, 240x320 LCD iç ekran ve 3,2 Megapiksel kamera, Alicia'nın dikkat çeken diğer özellikleri. Fiyat ya da Türkiye'ye geliş tarihi hakkında henüz kesin bir açıklama yapılmış değil. Telefonun internette yayınlanan fotoğrafları için galerimizi gezebilir, Alicia'nın yeteneklerini daha yakından tanımak için videomuzu izleyebilirsiniz.

13 Haziran 2008 Cuma

Nokia N73



3G ya da dört bant EDGE/GSM** iletişim ağları üzerinden çalışabilen Nokia N73, Symbian işletim sistemi üzerinde S60 3rd Edition yazılım ile kullanılıyor ve güçlü bir multimedya bilgisayarda bulunan tüm işlevleri içinde barındırıyor. Müzikseverler de Nokia N73’ün entegre dijital müzikçalarında kendi çalma listelerini dinleyebiliyor, ekolayzer ayarlarını yapabiliyor, FM radyo keyfini yaşayabiliyorlar. Bunun dışında e-posta, ofis uygulamaları, ajanda, uyumlu bir PC ile eşzamanlı çalışabilme, Mini Map ile Nokia Web Tarayıcı üzerinden İnternet’te sörf gibi özellikler bulunuyor. Telefonun ön yüzündeki VGA kamera ile, arayan ve aranan kişileri gösteren görüntülü arama da yapılabiliyor

Nokia N73

Nokia N73'in özellikleri:
49 x 110 x 19 mm boyutlarında, 116 gram ağırlık
Handsfree, Bluetooth, Ses kaydı
6 saat konuşma, 350 saat bekleme süresi
Uçuş modu, USB Desteği, E-posta Desteği
62144 renkli, 240 x 320 px ekran
42 MB dahili hafıza, Harici hafıza desteği
3.2 MP kamera, 20X yakınlaştırma
Medya oynatıcı, Java desteği
3G

iPhone'dan hayal kırıklığı

Apple'ın yeni nesil iPhone'una eklemeyi "unuttuğu" birkaç küçük özellik var.

Zaten çekici bir cihaz olan ilk iPhone'a 3G, GPS veya uygun fiyat gibi özellikler ekleyen Apple, bu sayede kusursuz bir telefonu ortaya çıkartmayı başarmış. Ama bir dakika; kusursuz kelimesi çok da doğru değil. Apple'ın yeni nesil iPhone'una eklemeyi "unuttuğu" birkaç küçük özellik var.

1. Kopyala - Yapıştır:
Küçük eklentilerle bu özelliğe sahip olabilirsiniz; ama Apple'ın, iPhone 3G'ye o kadar özellik eklerken bu küçük detayı es geçmesi de affedilir gibi değil. Bir telefon numarasını ya da bir e-posta içeriğini farklı bir uygulamaya aktarmak bu kadar da zor olmamalı.

2. Flash uyumu:
3G uyumlu bir telefon; üstelik diğer 3G telefonlardan daha hızlı olduğu söyleniyor. Yani iPhone 3G ile internette gezinmek büyük keyif olacak. Tam olarak değil... Çünkü Apple, bir kez daha telefonuna Flash desteği eklemeyi es geçmiş. Günümüzün web sitelerinde yoğun olarak kullanılan Flash uygulamalarını göremeyeceksek, nerede kaldı büyük keyif...

3. Kamera:
Böylesine etkileyici bir taşınabilir video oynatıcıyı video çekemeyen bir kamera ile donatmak kimin fikri bilinmez; ama kullanıcıların video çekme özelliğini çok arayacakları kesin. iPhone 3G'ye video çekebilen bir kamera ekleme herhalde Apple'ın çok da canını acıtmazdı. Çok şey istiyor olabiliriz ama bir de küçük flaş olsaymış...

4. Bluetooth:
3G teknolojisi tamam ama Bluetooth konusunda 3 yıl geride kalmak neden? Yanlış anlamayın; iPhone 3G'de Bluetooth desteği var, ama sadece Bluetooth kulaklığa ses göndermek için... iPod kadar başarılı bir müzik çaların, hoparlör bağlantısı için hala kabloya ihtiyaç duyuyor olması, kulağa hiç de güzel gelmiyor.

12 Haziran 2008 Perşembe

Nokia 6120



Nokia 6120 Classic hakkında bir açıklama yapan Nokia yetkilileri şunları ifade ediyor: “Yoğun hayat temposu içinde cep telefonları artık çok daha önemli bir yere sahip. Cep telefonunu çok yönlü kullanabilen kişilerin, iş ve eğlence arasında daha iyi bir denge kurduklarını görüyoruz. Nokia 6120 Classic’in HSDPA* teknolojisi, S60 işletim sistemi gibi pek çok gelişmiş özelliği ile kullanıcılar günlük hayatlarını daha rahat sürdürebiliyorlar.”

Nokia 6120 Classic


Nokia 6120'in özellikleri:

46 x 105 x 15 mm boyutlarında, 89 gram ağırlık
Handsfree, Bluetooth, Ses kaydı
3 saat konuşma, 250 saat bekleme süresi
Uçuş modu, USB Desteği, E-posta Desteği,
16000000 renkli, 240 x 320 px ekran
64 MB dahili hafıza, Harici hafıza desteği
2 MP kamera, 4X yakınlaştırma
Medya oynatıcı, Java desteğ
3G

Sony Ericsson'dan 8MP telefon haberi

Sony Ericsson, cep telefonlarında megapiksel çıtasını biraz daha yükseltmeye hazırlanıyor. Kod adı Shino olan yeni telefon, söylenenler doğru çıkarsa, 8,1 megapiksellik gelişmiş bir kamera ile birlikte gelecek. Piyasaya çıktığında C905 adıyla satılması beklenen fotoğraf canavarının kamerası sadece 8,1 megapiksel çözünürlüğüyle dikkat çekmiyor. Kamera oto-fokus, yüz tanıma ve görüntü sabitleyici gibi standart özelliklerine, henüz ne işe yaradığı tam olarak bilinmeyen "SmartContrast" isimli yeni bir özellik daha ekleyecek. Bunlara ek olarak, C905 üzerinde iki adet flaş bulunması bekleniyor. İlki fotoğraf çekimlerinde kullanılan Xenon, ikincisi ise video çekerken kullanılacak LED flaş. Bir açıklama yapılmasa da, LED flaşın varlığı, telefonun video çekimlerinde de iddialı olduğunu gösteriyor.

C905'in, Sony Ericsson'un son zamanlarda sık sık kullandığı kayan kapak tasarımına sahip olacağı kesin gibi. Zaten internete sızan resimler de bu iddiayı doğruluyor. GPS teknolojisini de destekleyecek olan telefonun üzerinde 2,4 inç büyüklüğünde QVGA ekran bulunacak. Dileyenler, fotoğraflarını TV çıkışı sayesinde büyük ekrandan da izleme şansını yakalayabilecek.

11 Haziran 2008 Çarşamba

Nokia'nın sırrı internette

Nokia'nın iPhone'a rakip olması beklenen gizemli telefonuna ait ayrıntılı bir resim internete sızdı.

Önce adının Tube olacağı söylendi. Daha sonra, Nokia'nın iPhone'a cevabı olarak nitelendirilen telefonuna iPerformer adını verdiği dedikoduları dolaşmaya başladı. Ama tüm bu söylentiler, Nokia'nın sır gibi sakladığı telefonu hakkında küçük de olsa bir açıklama yapması için yeterli olmadı.

Nokia yetkilileri gizemli duruşlarını sürdürse de, telefonun ayrıntılı bir resmini internette görünce şaşırdıklarından eminiz. Flickr'da yayınlanan resimlerde dikkat çeken en önemli detay, üzerindeki Vodafone markası. Vodafone'un iPhone'u taşıyacağı 10 ülke arasında İngiltere bulunmuyor. Eğer Flickr'daki resimlerden bir sonuç çıkartmamız gerekirse, operatörün, Nokia'nın gizemli telefonunu İngiltere'deki iPhone'u olarak gördüğü söylenebilir.

Tabi tüm bu söylediklerimiz, resmin gerçek olduğu varsayımına dayanıyor. Asla unutulmamalı ki, bu tip resimler çok sık yayınlanıyor ve bir kısmının gerçekle ilgisi bile olmuyor

10 Haziran 2008 Salı

Nokia 6300



Nokia 6300’ın sade çizgileri ve gövdenin içine gömülmüş tuşlarının yanı sıra, paslanmaz çelik çerçeve de tasarımın ilginçliğini ve gücünü gösteriyor. Organik kıvrımlara ve şık tasarıma ek olarak, Nokia 6300, 2 megapiksel zoom’lu kamera, genişletilebilir hafıza, dahili MP3 çalar ve FM radyo gibi birçok özellik sunuyor. Opera Mini Browser ya da Sudoku ve Snakes III oyunları gibi uygulamaları hayata geçiren net ve geniş ekran dikkat çekiyor.

Nokia 6300

Nokia 6300'in özellikleri:

  • 43.6 x 106.4 x 11.7 mm boyutlarında, 91 gram ağırlık
  • Handsfree, Bluetooth, Ses kaydı
  • 3.5 saat konuşma, 348 saat bekleme süresi
  • Uçuş modu, USB Desteği, E-posta Desteği
  • 16000000 renkli, 240 x 320 px ekran
  • 7.8 MB dahili hafıza, Harici hafıza desteği
  • 2 MP kamera, 8X yakınlaştırma
  • Medya oynatıcı, Java desteği


  • Apple yeni iPhone'u duyurdu

    eni nesil iPhone 3G, 11 Temmuz'da satışa çıkacak.Apple, uzun süredir beklenen ve hakkında dedikodu rekorları kırılan ikinci nesil iPhone'unu bugün resmi olarak açıkladı. Parlak siyah rengi ve sade tasarımıyla dikkat çeken yeni nesil iPhone'un, ya da açıklanan adıyla iPhone3G'nin en önemli özelliği, hiç kuşkusuz ilk iPhone'a göre çok daha hızlı internet erişimine imkan tanıması.

    Apple'ın patronu Steve Jobs, San Fransisco'da gerçekleştirilen resmi tanıtım sırasında yeni iPhone'u "yerinde duramayan" bir cihaz olarak tanımladı. iPhone 3G, adından da anlaşılabileceği gibi 3G kablosuz ağları destekliyor ve uydu navigasyon sistemine (GPS) sahip. İlk iPhone'un piyasaya çıkışından yaklaşık 1 yıl sonra resmi olarak tanıtılan ikinci nesil, cep telefonu, iPod ve web tarayıcısını başarıyla bir araya getiriyor.

    Steve Jobs, konuşması sırasında sadece yeni iPhone'un teknik özelliklerinden değil, muhtemel satış fiyatından da bahsetti. Kesin bir rakam vermeyen Jobs, yeni iPhone'un daha ulaşılabilir olacağını söylemekle yetindi. Ancak tam da bu sıralarda, Apple'ın resmi sitesinde yeni nesil iPhone için belirlenen fiyatların 199 Dolardan başlayacağı duyuruluyordu.

    9 Haziran 2008 Pazartesi

    İphone 3G Tanıtıldı

    Apple'ın aylardır beklenen WWDC (Worldwide Developers Congress / Dünya Geliştiriciler Kongresi) bugün yapılıyor. Herkesin merakla beklediği 3G özelliğine sahip iPhone 2 modelinin de tanıtılmasının beklendiği kongreden şimdilik bir ses yok.







    Apple iPhone 3G
    Boyutlar: 62.1 x 115.5 x 12.3 mm, Ağırlık: 133 gram
    Batarya: 9 saat konuşma, 300 saat bekleme süresi
    Hafıza: 8 GB / 16 GB dahili hafıza
    Özellikler: Handsfree, Bluetooth, Ses kaydı, Uçuş modu, USB Desteği, E-posta Desteği, 3G, Wireless Lan, GPS
    Detaylı bilgi için tıklayınız