22 Temmuz 2008 Salı

Lüksün sonu yok

Strange imzalı Nokia 8800 Sapphire Arte'nin fiyatı 1400 Euro. Eğer bu da yeterli gelmez diyorsanız İsviçreli kuyumcu Knalihs Athem'in modeline göz atabilirsiniz. Knalihs kızaklı telefonu 1000 adet elmas donattı. Toplam ağırlık 6,75 karat.

Bu özel parçaya göz koyanların sadece çabuk davranması yetmiyor, çünkü gerekli ufak servete de sahip olmalılar. Lüks cep telefonu 20 adet ile sınırlı ve fiyatı 20.000 Dolar. Telefon istek üzerine şanslı sahibinin adı veya kişisel bir yazı ile süslenebiliyor.

Parlayan teknik
Elbette parlayan taşların altında saklı olan teknikte hiçbir değişiklik yok. Tuş takımı kaydırılabilir bir ekran ile kapatılmış durumda. 2 inçlik ekran QVGA çözünürlüğü sunuyor ve özel katmanı sayesinde parmak izlerine karşı korumalı. Kamera 3,2 Megapiksel çözünürlüğünde resimler çekebiliyor.

18 Temmuz 2008 Cuma

1 milyon 3G iPhone satıldı

Amerikan Apple grubu, Cuma sabahı 21 ülkede satışa çıkardığı dokunmatik ekranlı telefonu iPhone'un yeni modeli 3G'den Pazar gününe dek bir milyon adet sattığını açıkladı.

Apple'ın İcra Kurulu Başkanı Steve Jobs, iPhone 3G'nin satışa çıktığı ilk hafta sonunun çok parlak geçtiğini belirterek, iPhone'un ilk modelinin bir milyon adet satışa ulaşması için 74 gün gerektiğini anımsattı.

Pazar araştırma kuruluşu iSuppli'ye göre, her sattığı iPhone'dan, cihazın satış fiyatı ve ortak operatörlerden elde edilen gelirle 499 dolar kazanan Apple şirketi, 3 günde 500 milyon dolar civarında ciro yaptı.

Newyork borsasında da, Apple'ın hisse senetleri yüzde 4,36 oranında yükselerek, 189,11 dolardan işlem gördü.

14 Temmuz 2008 Pazartesi

Yeni iPhone çılgınlığı

iPhone'nun satışı bu gün başladı ve tutkunları uzun kuyruklar oluşturdu. İşte iPhone çılgınlığı.

iPhone 3G, saat farkı nedeniyle Yeni Zelanda, Japonya ve Avusturalya'da satışa sunuldu.

Yeni Zelanda'da satışa sunulmadan 2 gün önce insanlar dükkanlarının önünde kuyruk oluşturmaya başladı. Yeni Zelanda'lı öğrenci Jonny Gladwell "Sanırım Dünya'da iPhone'nu satın almayı başaran ilk insanım ve çok mutluyum" şeklinde bir açıklama yaptı.

Benzer görüntüler Japonya'da ve Avusturalya'da da yaşandı. İnsanlar 3 gün öncesinden mağzaların önlerinde kuyruklar oluşturdu.

Bu gün itibariyle 22 ülkede satışa sunulcak iPhone, Türkeye'ninde arasında olduğu 48 ülkede daha sonra satışa sunulcak.

iPhone'nun 8 GB modeli Amerika'da 199 Dolar'dan, 16 GB modeli ise 299 Dolar'dan satılacak.

20.000 Dolara cep telefonu varmış


Yeni bir "Bu paraya otomobil alırım daha iyi" vukuatı daha... İşte karşınızda "çok özel" bir N95.

Bugüne kadar sayfalarımızda çok sayıda özel tasarım cep telefonundan bahsettik. Bu telefonların ortak özelliği ise, astronomik boyutlara ulaşan fiyatlarıydı.

Ve şimdi de ortalama bir otomobil fiyatına satılan Nokia N95 ile karşı karşıyayız. Nokia'nın N95'inin adını cep telefonu tarihine altın harflerle yazdırmış modellerden biri olduğuna şüphe yok. Zaten halefi N96'nın böylesine büyük bir heyecanla bekleniyor olmasının en önemli nedeni de bu. Peki ama bir cep telefonuna, üstelik kısa süre sonra "eski model" olacak olan bir cep telefonuna 10.000 Pound (yaklaşık 20.000 Dolar) vermeyi kim ister? İsteyenler var ki, Continental Mobiles isimli bir şirket üzerini VS1 kalitesinde 4.42 karatlık elmaslarla süslediği N95'i satışa sunmuş.

Telefonun teknik açıdan standart bir N95'ten farkı yok. Tek fark üzerindeki elmaslar... Ve tabi bir de fiyatı... Eğer üzerinde elmasların parladığı bir telefona sahip olmak isterseniz, Continental Mobiles'ın web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ya da mevcut telefonunuzu kullanmaya devam eder ve elinizde kalan parayla kendinize bir otomobil satın almayı da tercih edebilirsiniz.

1 Temmuz 2008 Salı

Mobil cihazlarda tehlike

Mobil cihazların yaydığı sinyaller, kanser olmak üzere bir çok hastalığa sebep olabilir.

Mobil cihazlar dolayısıyla elektromanyetik radyasyon ile karşı karşıya kalan insanların üçte birinin, 2020 yılında başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalabileceği bildirildi.

Avustralya Sağlık Araştırmaları Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre, söz konusu dalgalara maruz kalan yaklaşık 2 milyar insanda kulak, göz, kalp, iktidarsızlık, migren ve epilepsi gibi hastalıkların yanı sıra beyin kanseri görülecek. Elektromanyetik dalgalardan en fazla etkilenen grup özellikle çocuklar olacak. Aileler, çocuklarına mümkün olduğu kadar cep telefonu almamaları uyarısında bulunuldu.

Cep telefonları, cep telefonu baz istasyonları, kuleleri, iletim hatları, mikrodalga fırınlar ve kablosuz (wireless) cihazlar, insan sağlığına zararlı elektromanyetik radyasyon yaratma konusunda ön sırada yer alıyor.