26 Eylül 2008 Cuma

Samsung E251

Samsung E251; 2.0 inç TFT ekranı, sunduğu renk seçenekleri, Auto Time Setting ve Security – mobile tracker and SOS mesaj gibi Samsung’un kullanıcı dostu kullanım özellikleri sayesinde dikkatleri üzerine çekiyor...

E251’in ön yüzünde bulunan tuş sayesinde, en sevilen MP3’lere tek tuşla ulaşılabiliyor. MicroSD hafıza kartı ile ister MP3 ister AAC+ veya AAC formatındaki dosyaları depolayabiliyor ve en sevilen şarkıları daima yanınızda taşıyabiliyorsunuz. Dilediğiniz zaman da dahili FM(RDS) radyosuyla kesintisiz eğlenceye devam edebilirsiniz. OMA DRM v1.0 sayesinde yüklenen dosyalar da koruma altında oluyor.

Samsung E251

Sony Ericsson X1

Sony Ericsson'un son tanıtım toplantısında ağırlığın Walkman serisi telefonlarda olması bekleniyordu. Resmi tanıtımdan sonra ise bizleri bir sürpriz bekliyordu: Sony Ericsson çalışanları, şimdiye kadar yalnızca kapalı standlarda görülebilen Xperia X1'i, bizlere tanıtmaya hazırdı.

Sonbaharda cep telefonu piyasası oldukça kızışacak: X1, Nokia'nın yeni üst sınıf telefonu N96'ya rakip oluyor. İlk denemeleri yaptığımız prototip, Sony Ericsson'un, üstün telefon ve ofis özellikleri ile, her şeyi bir arada isteyen kullanıcıları hedeflediğini gösteriyor.

23 Eylül 2008 Salı

Google G1

Google'ın beklenen telefonu G1 sonunda tanıtıldı. İlk gelen haberlere göre telefonun 8 GB hafızası bulunuyor. Dokunmaik geniş bir ekranı var ve ekranın altında QWERTY klavyesi var. 3.2 MP kameraya sahip telefonda video kayıt özelliği bulunmuyor. Resim ve detaylı bilgi için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

Google G1Google G1 özellikleri:

* 53 x 112 x 11.6 mm boyutlarında, 158 gram ağırlık
* Handsfree, Bluetooth, Sesle arama
* 5 saat konuşma, 130 saat bekleme süresi
* Uçuş modu, USB Desteği, E-posta Desteği,
* 65536 renkli, 480 x 320 px ekran
* 8 GB geniş dahili hafıza
* 3.2 MP kamera, 10X yakınlaştırma
* Medya oynatıcı, GPS desteği
* Hareket duyarlı ekran, 3G
* El yazısı tanıma özelliği, Wireless

Google G1

19 Eylül 2008 Cuma

HTC Diamond

akın zamanda telefonları kategorize etmekte zorlanacağız. Bunun sebebi iş telefonları olarak adlandırdığımız PDA modellerini üreten en büyük firmalardan HTC’nin Diamond modeli. HRC Diamond bir iş telefonu. Fakat bu özelliğinin yanında onu diğer iş telefonların ayıran bir özelliği de harika bir tasarıma sahip olması. Parlak siyah yapısı ile gerçekten göz dolduruyor.

HTC Diamond

iPod'a yeni rakip

Microsoft, yeni Zune modelleri ile Apple'ın yeni nesil iPod'larını çok zorlayacak.

Microsoft, Zune serisini yeni modeller ile daha ilginç bir hale getirmeye çalışıyor. Yeni oynatıcı aynı zamanda firmware güncellemeleriyle de yeni özellikler kazanacak. Microsoft ABD'de iki yeni model tanıttı: Biri 16 GB'lık Flash bellek tabanlı diğeri ise 120 GB'lık bir sabit disk kullanıyor. Yeni Zune'lar yeni özellikleri de beraberinde getiriyor. Aynı Apple iTunes'da olduğu gibi Microsoft'un Zune Marketplace mağazası üzerinden direkt olarak müzik satın alınabiliyor. Bu şimdiye kadar sadece PC üzerinden mümkün oluyordu. Firmware güncellemesi eski modeller için de sunulacak.

Zune 16GB 199 dolar, Zune 120 GB ise 249 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Oynatıcıların ne zaman Avrupa'ya geleceği ise henüz belli değil.

17 Eylül 2008 Çarşamba

Samsung innov8

Uzun zamandır Samsung'un üzerinde çalıştığı Samsung innov8'in tanıtımına başlandı.
Kamera özellikleri nedeniyle oldukça başarılı olan bu telefonun 8 MP kamerası var. 8.5 saatten fazla konuşma süresi olan telefonun 2009 yılında çok başarılı olacağı bekleniyor.

Samsung innov8

İPhone 3G yılın en iyi aygıtı

İngiltere'de yayın yapan Stuff dergisi okuyucuları, yılın en iyi aygıtı olarak Apple'in yeni piyasaya sürdüğü iPhone 3G'yi seçti. Apple'in cep telefonu, Microsoft'un oyun konsolo Xbox 360 ve Sony'nin oyun konsolu PS 3'ü geride bıraktı.

Dergi, iPhone 3G'yi, selefine nazaran "daha hızlı ve anlaşılır" olarak niteledi. Geçen yıl da bu ödülü, İngiltere'de geçen yıl piyasaya sürülen iPhone kazanmıştı.

Derginin editörü Fraser Macdonald, adayları "performans, dizayn ve değerlerine" göre seçildiğini bununla birlikte çekiciliklerinin de etkili olduğunu kaydetti.

Nokia N96

Nokia’nın, cep telefonu olan veya olmayan bir çok kişinin hayallerini süsleyen modelleri oldu. İşte hayalleri süsleyen en son cep telefonu Nokia N96.

Nokia N96

Çevreye en saygılı şirket Nokia

Uluslararası çevre örgütü Greenpeace, dünyanın cep telefonu lideri Finlandiyalı Nokia şirketinin, elektronik cihaz üreticileri arasında çevreye en saygılı firma olduğunu açıkladı.

Greenpeace her yıl yayınladığı ve 18 elektronik cihaz üreticisi firmaya, çevreye duyarlılıkları, kimyasal ürün kullanımı, atıkları değerlendirme ve enerji konularında not verdiği listesinde, Nokia'ya 10 üzerinden 7'yi uygun gördü.

Nokia'nın Hindistan'da kullanılmış cep telefonlarının ücretsiz toplanması için 354 merkez kurduğunu belirten Greenpeace, Finlandiya şirketinin kullandığı enerjinin yüzde 25'inin yenilenebilir kaynaklardan geldiğini ve 2010'da bu oranın yüzde 50'ye çıkacağını bildirdi.

Listede, Samsung 5,7 puanla ikinci, Fujitsu Siemens Computer de üçüncü oldu.

Uluslararası çevre örgütünün listesinde, Japon video oyunları üreticisi Nintendo, 10 üzerinde 0,8 ile sonuncu olurken, dünyanın bir numaralı yazılım şirketi Microsoft, toksik kimyasal maddeler kullandığı ve elektronik atıkları değerlendirmediği için 2,2 puanla sondan ikinciliği elde etti.

16 Eylül 2008 Salı

Turkcell Bedava Konuşturacak

Turkcell, akşam 9'dan sabah 6'ya kadar bedava konuşturuyor. Bu fırsattan nasıl yararlanacağınızı açıklıyoruz. Şarj cihazlarınızı şimdiden bulsanız iyi olur.

Turkcell, faturalı bireysel hat sahibi müşterileri için Ramazan ayına özel bir kampanya başlattı. KDV dahil ÖİV hariç 6 YTL ödeyerek "Ramazan Paketi" satın alan Turkcell'liler, her gece saat 21.00'den sabah saat 06.00'ya kadar geçerli olan ve Turkcell'lilerle toplam 1200 dakika bedava konuşma olanağı sağlayan bir pakete sahip olacak.

Nasıl Sahip Olunur?


Ramazan paketi satın almak isteyenlerin, GECE yazıp, 2430'a kısa mesaj göndermesi, 6 YTL'lik paketi satın almak için yeterli olacak. Onay SMS'ini aldıklarında, 1200 bedava dakika (20 saat) abonelerin kullanımına açılmış olacak.

Ramazan paketiyle alınan bedava dakikalar, 30 Eylül sabahına kadar, 21.00-06.00 saatleri arasında, tüm Turkcell'lilerle yapılan yurt içi görüşmelerde kullanılabilecek.

11 Eylül 2008 Perşembe

Apple iPhone 3G

Tüm dünyada heyecan uyandıran telefon ilk defa 26 Eylül'de Turkcell ile Türkiye'de olacak. Heyecanla bekliyoruz.

Apple iPhone 3G

1 Eylül 2008 Pazartesi

Turkcell Ramazan Kampanyası

Ramazan ayı boyunca iftardan itibaren sahura kadar olan tüm Turkcell'lilerle saatlerce BEDAVA konuşacaksınız. Ayrıntılar az sonra Mobiletişim'de. Turkcell Ramazan Kampanyası