30 Ekim 2009 Cuma

Sony Ericsson'un 3 Kasım Gizemi


Sony Ericsson muhtemelen X3 cep telefonun çıkışını duyurmaya hazırlanıyor. Zira üreticinin internet sitesinde 3 Kasımda bir yeniliğin gerçekleşeceğine dair açıklama mevcut. Sayfanın kaynak koduna bakıldığında "Rachael" kelimesi gözüküyor. X3, hep bu kod adı altında konuşula gelmişti. Keza tarih de X3 model ismine mükemmel biçimde uyuyor.


Web'deki dedikodulara göre Xperia X3, 1 GHz Snapdragon işlemciyle beraber gelecek. Dedikodu telefonun donanım listesi ise görmeye değer: Gülümseme tanıma ve görüntü sabitleyici özellikleri sunan 8 Megapiksel kamera, 400 x 800 piksel çözünürlükte 4 inç ekran. Sony Ericsson tüm güncel veri aktarım standartlarını da göz önünde bulunduruyor: WLAN, HSDPA ve hatta HSUPA dahi sunuluyor. Cihazın belleği microSD kartlar ile genişletilebilecek.

29 Ekim 2009 Perşembe

BlackBerry Bold 9700

Cep telefonu üreticisi RIM uzun süredir dedikodusu yapılan BlackBerry Bold 9700'ü resmi olarak tanıttı. Blackberry Bold 9700, başarılı Blackberry Bold 9000'in halefi oluyor. 9700 klasik iztopunun yerine bir touchpad ile beraber geliyor. RIM daha önceden Blackberry Curve 8520 modelini de toucpad ile donatmıştı.


700, selefi 9000'e göre çok daha ufak. 109 x 60 x 14 mm ebatları ve 122 gram ağırlığı ile iş telefonu son derece kompakt. RIM donanım konusunda cimrilik yapmayarak cihazı WLAN, HSDPA, GPS ve QWERTY klavye ile donatıyor. GPS fonksiyonu Blackberry Maps ile destekleniyor. Stereo profili A2DP'yi destekleyen Bluetooth 2.0 da unutulmamış. Cihazın kamera yetilerini 3,2 Megapiksel çözünürlüğünde bir kamera tamamlıyor. Dahili bellek microSD kartlar ile 16 GB'a kadar genişletilebiliyor. Cihazın kasım ayının ortasından itibaren piyasaya sürülecek.

28 Ekim 2009 Çarşamba

Nokia N900'a erteleme

Nokia'nın ilgi çeken klavyeli dokunmatik telefonu N900'ün, kendisinden önceki amiral gemisi olan N97'den bayrağı devralması beklenirken, telefonun çıkışının gecikeceği duyuruldu.

Nokia N900'ün gecikmesi neyse ki korkulduğu gibi telefonun çıkışını aylarca ileriye atmayacak. N900'ün dükkanlarda yer alması sadece bir hafta civarında ertelendi.

Nokia geçtiğimiz Ağustos ayında ürünün Ekim ayında piyasada olacağını duyurmuştu. Nokia'nın Maemo pazarlama bölümünün başı olan Pete Schneider ise yeni bir açıklama yaptı ve ürünün Kasım 2009'de piyasada olmasını beklediklerini belirtti.

Kasım ayı denmekle birlikte gün belirtilmedi. İngiltere'deki satıcılardan alınan bilgilere göre ise N900 gelecek hafta stoklara girecek. Play.com ise telefonun 20 Kasım'da çıkmasını bekliyor. Fakat bu gecikmenin sebebi Nokia tarafından açıklanmadı.

27 Ekim 2009 Salı

LG'den yepyeni ve farklı bir dokunmatik telefon Lotus 2


LG Electronics 2010'un ocak ayında Lotus 2 isminde tam klavyeli ve kapaklı bir cep telefonu sunmak istiyor. Mobilcrunch'ın haberine göre Lotus 2'nin ilginç tarafı dokunmatik bir dış ekrana sahip olması.

Selef Lotus'a göre dış görünüş açısından pek fazla değişiklik olmadığı söyleniyor. İddialara göre bu telefon da tam klavye ile donatıldı; fakat belleğin 32 GB'a kadar genişletilebiliyor. Diğer detaylar hakkında henüz herhangi bir bilgi yok.

İlk Lotus modeli Türkiye'de satışa sunulmamıştı; sadece AB şebeke operatörü Sprint tarafından dağıtılıyordu. Cep telefonu ön kapağında bulunan çiçek motifleriyle öncelikli olarak kadınlara hitap ediyor. Tam klavyenin yanında telefon 2 Megapiksel kamera ve GPS sunuyor.

26 Ekim 2009 Pazartesi

Toshiba'nın yeni ürünü Dynario

Yıllardır pek çok farklı firma tarafından konuşulan bir konuydu ve sonunda Toshiba bu söylentiyi gerçeğe dönüştürerek son kullanıcıya iletebilen ilk şirket oldu. Toshiba'nın The Dynario adlı yeni ürünü metil alkolü enerjiye dönüştürmeye ve bu sayede cep telefonu veya dijital fotoğraf makinesi gibi cihazları şarj etmeye yarıyor.

Şu an için sadece 3000 adet üretilen Dynario'nun satış fiyatı ise 29.800 Japon Yeni, yani yaklaşık 480 TL olarak belirlendi. Cihazın kullandığı metil alkol tüpü bittiğinde ise sadice saniyeler içerisinde değiştirilebiliyor ve kullanım devam ediyor.

Toshiba önümüzdeki ay bu ürünü satın alacak olanlar için 5 adet yedek metil alkol tüpünü de ücretsiz olarak vereceğini duyurdu. Metil alkol dışında sadece su buharı ve oksijen kullanıyor olması nedeniyle, piyasadaki alternatiflerinden çevreye daha az zarar veren Dynario'nun şu an için en büyük sorunu ise fiyatının biraz yüksek olması. Fakat imalat adetleri arttıkça ürünün fiyatının da düşeceği tahmin ediliyor.

23 Ekim 2009 Cuma

Google'ın ilk cep telefonu G1 Android

Google cep telefonu ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Yeni telefonun ismi G1. Google G1, T-Mobile tarafından üretildi. Geniş dokunmatik bir ekrana sahip telefonun 8 GB dahili hafızası bulunuyor. Harekete duyarlı ekranın altında ise QWERTY klavye yer alıyor. Tüm Google servislerine kolay erişim sunan G1’in 3.2 MP kamerası bulunuyor.



iPhone'un Türkiye pazarına girdiği şu günlerde dedikodulara göre G1 2 yıllık bir kontratla $200 civarı bir fiyata alınabilecek. G1'in bazı özellikleri ise şöyle:

528Mhz Qualcomm 7201 işlemci
64MB dahili RAM
128MB dahili ROM
1GB MicroSD card
5 satır QWERTY klavye
Trackball
3.2MP kamera (flashsız) 2048 x 1536
Video dosyaları desteği - H.264, streaming, 3GPP, MPEG4, and Codec 3GP Dahili YouTube oynatıcı
Ses dosyaları desteği - MP3, AAC, AAC+, WMA, MPEG4, WAV, MIDI, REAL AUDIO, OGG
Duvarkağıdı desteği - JPG, BMP, PNG, and GIF
Hoparlör (mono, natch)
Zil seçenekleri (MP3, AAC, AAC+, WMA)
HTTP, WAP Push, xHTML
Bluetooth (sınıf 1)
Arayanı resim ile gösterme
SMS ve MMS desteği
POP, IMAP, and SMTP, AOL, ve GMAIL eposta desteği
AIM, MSN, YAHOO, ve GTALK mesajlaşma
Quad Band (850, 900, 1800, 1900)
3G
802.11b & 802.11g
UMTS (1,4), HSDPA, SUPL
1150mAh batarya
Screen size is 3.17″ with HVGA (480 x 320)
Google Calendar ile senkronizasyon
Android Marketplace'den yazılım indirebilme
Google Streetview ile bütünleşik

22 Ekim 2009 Perşembe

Acer beTouch, neoTouch 4 yeni Windows cep

PC devi Acer, piyasaya sürdüğü 4 yeni cep ile gövde gösterisi yaptı: İşte Acer'ın yeni dörtlüsü!

Acer, yeni bir Google cep telefonunun yanında dört yeni Windows cep telefonu da duyurdu. Acer Windows Mobile 6.5 ile çalışan üç telefonu beTouch serisine yerleştiriyor. Windows Mobile ile çalışan amiral gemisi ise Acer neoTouch oluyor.

Acer beTouch E100 / E101
Acer beTouch E100 HSPA üzerinden mobil internet gezintileri yapmanızı sağlıyor. Acer beTouch E101 ile ise bu konuda sadece EDGE tekniğini sunuyor. İki model de 2 Megapiksel kamera, Bluetooth 2.0 + EDR ve GPS alıcıyla donatıldı. Yine iki cep de 3,2 inç dokunmatik ekran ve ön yüklü Facebook, Flickr veya Blogger uygulamalarıyla geliyor. E100'ün bu ay içinde çıkması ve kontratsız yaklaşık 300 Euro'ya satılması bekleniyor. E101 de bu ay içerisinde çıkacak ve kontratsız yaklaşık 240 Euro'ya satılacak.

Acer beTouch E200
Acer beTouch E200 de HSPA desteği sunuyor; fakat E100 veya E101'in aksine 3,2 Megapiksel kamerayla beraber geliyor. Cihaz 3,0 inç dokunmatik ekranı, beş kullanım tuşu ve kaydırılabilir klavyesi üzerinden yönetilebiliyor. Acer'a göre E200 kasım ayının başında çıkacak ve fiyatı 340 Euro olacak.





Acer neoTouch
NeoTouch Acer'ın iş cep telefonu alanındaki yeni amiral gemisi oluyor. 3,8 inç dokunmatik ekran (800 x 480 piksel), WLAN, HSPA ve Bluetooth 2.1 + EDR ile beraber geliyor. Cihaz işlemci olarak 1 GHz hızındaki Qualcomm Snapdragon CPU'yu kullanıyor. 5 Megapiksel çözünürlüğündeki kamera cihazın resim ve vido yetilerini tamamlıyor. GPS fonksiyonu sayesinde kullanıcılar telefonu navigasyon çözümü olarak da kullanabiliyor. Ayrıca yeni bir eşitleme fonksiyonu diğer cihazlarla veri eşitlemesi yapmayı belirgin derecede kolaylaştıracak.

Acer cep telefonunun kullanımı konusunda başlangıç ekranının kişiselleştirme imkanı sunuyor. Masaüstünün tek bir tıklama ile uygulamaların çalıştırılabileceği merkezi bir platform haline gelmesi isteniyor. Kilitli durumda da gelen mesajlar veya randevularla ilgili yeni bildirimler ekran gösterilecek. Acer cihazın dokunmatik ekranını geliştirirken basit metin girişine odaklandığını da ekliyor. neoTouch'ın kasımın başından itibaren kontratsız 400 Euro'ya satışa sunulacak.

21 Ekim 2009 Çarşamba

Nokia 5230

Uzun süredir konuşulan Nokia'nın yeni dokunmatiği 5230 sonunda görüntülendi. HD2, Droid, XPERIA X3 ufukta görünürken Nokia'nın 5230 modeli çok da etkileyici görünmeyebilir. Ancak Symbian S60 5. sürüm kullanan dokunmatik bir cep telefonu olarak özellikleri hiç de fena sayılmaz.

Nokia 5230'la uç noktada pahalı akıllı cep telefonlarının müşteri kitlesinden değil ama orta sınıf cep telefonları içersinde kendisine oldukça geniş bir alıcı kitlesi bulmayı umuyor. 3.2 inçlik 640 x 360 çözünürlüğe sahip ekranı bulunan cep telefonunda, 2 megapiksellik bir kamera, Bluetooth 2.0+ EDR modülü ve çeşitli renklerde kapaklar mevcut. Nokia 5230'un 2010 Ocak ayında piyasaya çıkması bekleniyor; fiyatının ise gayet uygun olacağı söyleniyor...

19 Ekim 2009 Pazartesi

Bütün cihazlar birleşebilicek


Wi-Fi teknolojisine yakında getirilecek standartla, fotoğraf makinası, cep telefonu ve bilgisayar gibi elektronik cihazların yeni versiyonları, ilk başta bir kablosuz ağa bağlanma ihtiyacı olmadan, Wi-Fi teknolojisini kullanarak birbirleriyle iletişim sağlayabilecek.

Merkezi ABD'nin Seattle kentinde bulunan ve teknolojinin standardını sağlayan Wi-Fi Alliance adlı endüstri grubu, tüketici elektroniği şirketlerine bu yeni teknolojiyi kullanmalarında rehberlik edecek, bir dizi "teknik kural" olan "Wi-Fi Direct" özelliğini bir araya getirme işini tamamlamak üzere olduklarını açıkladı.

Wi-Fi Alliance'ın pazarlama direktörü Kelly Davis-Felner, yeni Wi-Fi Direct teknolojisinin fotoğraf makinaları, akıllı telefonlar veya PC'lerde yığılan dijital aile fotoğraflarını başka cihazlara aktarmakta büyük kolaylık sağlayacağını belirterek, bu teknolojiyle cihazların dijital fotoğraf çerçevelerine, TV'lere veya yazıcılara doğrudan kolaylıkla bağlanabileceğini söyledi.



Samsung Armani GT-V7650

Armani, tasarladığı yeni GT-V7650 için şunları söyledi: "Bu telefonu tasarlarken sadece şık görünmesini değil, aynı zamanda günümüzün yöneticileri için faydalı bir araç olmasını hedefledim. Sonuçta ise hem iş yaşamının, hem gündelik hayatın her anına uygun çok özel bir akıllı telefon ortaya çıkmış oldu".
Bu ünlü modacı ve Samsung'un ilk ortak çalışması değil. İlk olarak 2007 yılında birlikte bir telefon ortaya çıkartmışlar, ardından ise geçtiğimiz yıl Night Effect adlı telefonu piyasaya sürmüşlerdi. Bu üçüncü ortak çalışmada ortaya çıkan telefonda; 3.5 inçlik AMOLED dokunmatik ekran, Win Mobile 6.5 işletim sistemi, Wi-Fi, Bluetooth desteği ve TV çıkışı bulunuyor. 5 MP kamera bulunan telefonun 8 GB'lık dahili belleği 32 GB'a yükseltilebiliyor

Armani imzalı üçüncü Samsung cep telefonun fiyatı ise 1000 dolar yani yaklaşık 1460 TL.

15 Ekim 2009 Perşembe

Sınırlı sayıdaki farklı N97


Nokia'nın son zamanlarda en beğenilen cep telefonlarından biri olan N97 bu kez farklı bir görünümle karşımıza çıkıyor. Nokia'nın özel olarak sınırlı sayıda imal ettirdiği bu N97 deri kaplaması ve özel deri kılıfı ile dikkat çekiyor. Finlandiyalı cep telefonu üreticisi bu özel imalat N97'den sadece 1000 adet üretti ve daha sonrasında başka üretim olmayacak. Özellikle koleksiyoncular ve Nokia hayranları için hazırlanan bu özel N97'nin fiyatı da özel.

Deri N97'nin satış fiyatı 590 dolar yani yaklaşık 860 TL olarak belirlendi. Bu fiyata telefonun yanı sıra; özel kutusu ve kılıfı da dahil. 29 Ekim'de piyasaya çıkacak olan deri N97'ye sahip olmayı düşünüyorsanız işiniz çok kolay değil. Çünkü bu özel N97 sadece Singapur'da satışa sunulacak.

14 Ekim 2009 Çarşamba

Puma giyimden sonra artık cepte'de

Spor eşyası üreten firma Puma, Sagem ile işbirliği yaparak 2010'da yeni bir cep telefonu sunmak istiyor. İki firma da durumu kendileri açıkladı.

Puma cep telefonu 2010'un ikinci çeyreğinde Güney Afrika'da gerçekleşecek dünya futbol şampiyonasının başlamasına paralel olarak piyasaya sürülecek. Puma Phone'un spor ile hayat tarzını birleştirmesi ve sıra dışı, uçuk bir tasarım sunması isteniyor. Teknik detaylar ve satış fiyatı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Fransız üretici Sagem, işbirliği konusunda son derece tecrübeli; zira daha önce Porsche ile beraber özel tasarımlı cep telefonu Sagem P9521'i çıkarmıştı.

Herkes Android'i kullanacak

HTC Tattoo, Ekim sonunda 339 Euro'dan satılması planlanıyor. Bu ürün tıpkı HTC Hero gibi Sense arayüzüne sahip. Bu arayüz esasında TouchFlo arayüzünün geliştirilmiş versiyonu. Yani Windows Mobile cihazlarında kullanılan arayüz.

3.2 Megapiksel çözünürlüğünde bir kameraya sahip olan HTC, Bluetooth (2.0+EDR) ve 802.11 b/g kablosuz standartları ile donatılmış. AGPS ve HSDPA (UMTS) teknolojilerini destekleyen bu ürün 528 MHz'lik Qualcomm işlemcisini üzerinde barındırıyor. 256 MByte büyüklüğündeki sistem belleği ve 512 MByte büyüklüğündeki ROM'a sahip olan HTC Tattoo , üzerinde bulunan MicroSD kart yuvası ile kapasitesini arttırabiliyor.

106x55x14 mm'lik boyut ve 108 gram'lık bir ağırlığa sahip olan HTC Tattoo, 3.5 mm kulaklık girişi ve değiştirilebilir kapağı ile ilgi çekiyor.

13 Ekim 2009 Salı

12 MP Kameralı Cep Telefonu Türkiye'de

Günümüz cep telefonu kullanıcılarının güçlü kamera ve görüntüleme özelliklerine sahip cep telefonu talebini karşılamaya yönelik bir ürün olan Samsung M8910 Pixon12, tüm istekleri tek başına karşılayabilecek özelliklerle donatılmış olarak sunuluyor. M8910 Pixon12 ile kullanıcılar, 3.1 inç tam dokunmatik AMOLED ekranla birlikte, yanlarında ayrıca bir fotoğraf makinası taşımadan her an kolayca fotoğraf çekme ve paylaşma olanağına sahip olabilecekler.


Samsung M8910 Pixon12'deki ayrı bir kamera açma tuşu sayesinde kullanıcılar, kolayca fotoğraf çekebiliyorlar. Tek dokunuşta kamerayı aktif hale getiren bu tuş sayesinde, günümüz gelişmiş dijital kameraları kalitesinde ve hızında fotoğraf çekmek mümkün oluyor. Samsung Pixon12'deki en önemli özelliklerden bir diğeri de, bir sonraki fotoğrafı çekmek için gereken kayıt süresinin iki saniyeye kadar düşürülmüş olması. Böylece ardarda fotoğraf çekerken karşılaşılan en büyük şikayet de giderilmiş oluyor.


Samsung M8910 Pixon12, yenilikçi kamera özellikleri sayesinde, en iyi fotoğraf kalitesini sunuyor. Touch Auto Focus (AF) takip özelliği ile kullanıcıların tek yapması gereken, bir parmak dokunuşuyla fotoğrafın odak noktasını seçmek ve gerisini Samsung M8910 Pixon12'nin akıllı kamerasına bırakmak. Çünkü bu özellik sayesinde, odak noktası belirlendikten sonra AF fonksiyonu, nesne hareket halindeyken bile ekran içindeki netlik ayarını bozmuyor ve nesneyi takip ediyor.

Üstelik Smart Auto özelliği ile, çekilen nesne, arka plan ve ışığa göre kadrajı ve çekim modunu ayarlayarak kullanıcıların mükemmel fotoğraflar çekmesi tek bir dokunuşa kalıyor. Samsung M8910 Pixon12'nin kamerasındaki üstün mercek ve Xenon flaş sayesinde dijital kamera kalitesinde çekilen görüntüler, her kullanıcıyı profesyonel fotoğrafçı yapacak kadar iddialı. 28 milimetrelik geniş açılı mercek ile daha iyi bir perspektif ve kadraj yakalamak mümkün.

12 Ekim 2009 Pazartesi

Toshiba'nın telefon sürprizleri

Toshiba'nın yeni cepleri akın akın geliyor.

Toshiba'nın yeni cepleri akın akın geliyor; ama Japon devinin daha başka planları da var.

Toshiba iki yeni cep telefonu ve bir internet tablet hazırlığında; fakat yeni modeller henüz resmi olarak doğrulamadı.

Toshiba K01 ve K02 ismindeki iki yeni model, Toshiba TG01 cep telefonlarının halefi olabilir; zira daha önce konu hakkında ilk bilgiler ve resimler haziran ayında ortaya çıkmıştı.

Toshiba K01, Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows Mobile 6.5'i baz alıyor, 15 mm kalınlığında ve 4,1 inç WVGA dokunmatik ekranın yanında kaydırılabilir QWERTY klavyede sunuyor. K01'in 2009'un sonuna doğru resmi olarak tanıtılması bekleniyor.
Toshiba K02Toshiba K02'nin de Windows Mobile 6.5 tabanlı olacağı söyleniyor. 10 mm kalınlığındaki cihaz WVGA dokunmatik ekranın yanında ikincil bir iç ekrana da sahip olacak. K02'nin 2010'un başında raflarda yerini alması bekleniyor. Fakat hangi ülkelerde ve hangi fiyata sunulacağı belli değil.

Bunun dışında Toshiba Japonya'daki etkinlikte 7 inç ekranı olan ve Windows Mobile 6.5'i baz alan L01 tabletini de tanıttı.

8 Ekim 2009 Perşembe

Nokia, kablosuz şarj edicek

Şarj aletini aramak, kablolarının birbirine dolanması, kablonun kısa olmasından hareket kısıtlılığı ve bunun gibi bir sürü küçük rahatsızlık tarih oluyor.

Artık telefon şarj olurken evde yürüyebilecek yada tuvalette zaman geçirebileceksiniz.


Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia'nın, Kablosuz Güç Birliği'ne (Wireless Power Consortium) katıldığı açıklandı.

Dünya çapındaki üreticileri bir araya toplayan ve kablosuz şarj için üretilen cihazlar geliştiren Birliğe katılan Nokia, Qi adı verilen kablosuz şarj standardı için çalışmalar yapacak.


17 Aralık 2008 tarihinde kurulan Kablosuz Güç Birliği'nde Duracell, Olympus, Samsung, Sanyo ve Texas Instruments gibi markalar bulunuyor.

Son dönemde popüler hale gelen kabolsuz şarj cihazlarına ilk örneklerden biri Palm'in geliştiridiği Pre isimli cep telefonu ile gelmişti. Firmanın aksesuar olarak sattığı özel bir aparat yardımı ile cep telefonu kablosuz olarak şarj edilebiliyor.

3G geldi, numara taşımada rekor kırıldı


Türkiye'de Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemlerinin (3G) devreye girmesiyle GSM operatörleri arasında yaşanan rekabet, cep telefonu abonelerini numara taşımaya yöneltti.

9 Kasım 2008'de yürürlüğe giren numara taşıma uygulamasında, Temmuz 2009'a kadar 5 milyon abone başvuruda bulunurken, 4,4 milyonunun başvurusu kabul edildi.

3G'nin devreye girdiği Temmuz ayından bu yana başvuru sayısı 7 milyon 650 bine çıkarken, numarası taşınan abone sayısı 6,5 milyona ulaştı.

Uygulamadan yaklaşık bir yılda yararlanan 6,5 milyon abonenin 2,1 milyonunun son 2 iki ay içinde gerçekleşmesi, 3G'deki rekabetin aboneleri etkilediğini ortaya koydu.

ADSL FİYATINA CEPTEN İNTERNET

GSM operatörleri, hizmetin devreye girdiği 30 Temmuzdan bu yana düzenledikleri kampanyalarla çok sayıda internet modemi satışı gerçekleştirdi.

Operatörler 3G ile geniş bant internet erişimi hizmetini, ADSL'de olduğu gibi 1-8 gigabyte (GB) arasında değişen paketler ve 29-69 TL arasında değişen fiyatlarla sunuyor.

Abonelerine cepten görüntülü görüşme ve kablosuz internet keyfi yaşatan operatörler görüntülü görüşme hizmetini normal görüşme tarifesi üzerinden fiyatlandırıyor.

Diğer yandan 3G, abonelere cep telefonundan televizyon izleme imkanı da sunuyor.

7 Ekim 2009 Çarşamba

Samsung Behold II Duyuruldu

Samsung, Android işletim sistemine sahip cep telefonu Behold II ile birlikte birçok ilke imza atmaya hazırlanıyor.



Samsung Behold'un ikinci versiyonu vasıflı bir telefondan tam akıllı bir telefona yükseltilmiş. Google uygulamalarına tam uyumu sağlanan telefonun üzerine birçok üçüncü parti uygulamayı da yükleyebiliyorsunuz. Behold II Samsung'un TouchWiz arabirimi ile birlikte gelen ilk telefon. Telefonun 3D küp menüsü medya gibi genel görevler için kısa yollar sunuyor. Bunların başında web ve Amazon MP3 online geliyor.


Samsung Behold II üzerinde Amoled dokunmatik ekran bulunuyor. Ürünün 3G desteği olması sevindirici. Ayrıca telefonun 5 magapiksel kamerası, GPS ve Wi-Fi bağlantısı da bulunuyor. Ürünün depolama ihtiyacı mikroSDHC kart yuvası sayesinde sağlanıyor. Ürünün fiyatı henüz belli değil. Ürün ilk olarak T-Mobile operatörü kullanıcılarının beğenisine sunacak.

5 Ekim 2009 Pazartesi

Sıra dışı aksesuar Bluetooth yüzük

Çağın en moda cihazlarından iPhone, başarılı görsel yüzü ve kullanışlılığının yanı sıra kendine has aksesuarlarıyla da adından sıkça söz ettiriyor. Yeni geliştirilen bir aksesuar da çok sevilecek gibi görünüyor. Dışardan bakıldığında sadece basit bir yüzük gibi görünen iRing isimli iPhone aksesuarını bir uzaktan kumanda olarak nitelendirmek de mümkün.

İçersindeki şarj edilebilir pil ile USB üzerinden kendi yuvasında şarj edilebilen bu küçük cihaz 12 saatlik pil performansıyla önemli bir başarının da altına imza atıyor.

Bluetooth üzerinden iPod veya iPhone'u kontrol edebilmenizi sağlayan iRing, çeşitli müzik çalar fonksiyonlarını kontrol edebiliyor. 3 farklı ısı duyarlı buton ile önceki parça, sonraki parça, müziği durdur, ses aç kapa kontrollerini sağlayabiliyorsunuz. Oled aydınlatmalarla görselliğin tavan yaptığı iRing, özel bir kilitleme fonksiyonuyla parmağınıza tam olarak oturuyor. Cihazın fiyatı konusundaysa henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Casio IT-800, ilk Türkiye'de

Tüm dünyada ilk kez Desnet tarafından CeBIT Eurasia 2009'da tanıtılacak olan Casio IT-800'ün çarpıcı özellikleri var. 3.5G kablosuz WAN (GPRS/UMTS/EDGE/HSDPA), 7.2 Mbps hızında veri bağlantısı ve telefonla iletişim için ses özelliklerini sunan Casıo IT-800, aynı zamanda kırılmaz camlı ilk el terminali. Geliştirilen özel jel ve esnek plastikten oluşan ekranına 50 cm'den çelik bir top bırakıldığı halde kırılmayan Casio IT-800 zorlu saha koşulları için önemli bir yenilik olarak görülüyor.

Casio IT-800, 1D veya 2D barkotları okuyarak bilgi toplama, entegre dijital kamerası ile fotoğraf çekme, Smart Card okuyabilme ve GPS konum bilgisi verebilme özelliklerine sahip. Yeni Casio IT-800, aynı zamanda birkaç güvenlik özelliği ile birlikte geliyor; örneğin sisteme giriş onayı temassız bir smart card (akıllı kart) okuyucu aracılığıyla yapılabiliyor. Cihaz belirli bir süre kullanılmazsa üzerindeki verilerin tamamını silmek üzere programlanabiliyor. Çalınma yada kayıp durumlarında üzerindeki verilerin kötü amaçlı kullanımını önlemek adına bu şekilde korunabiliyor. Bu yeni güvenlik özelliği sayesinde kurumsal firmalar saha uygulamalarında önemli bilgilerini güvenle ofis dışına çıkartabilecekler.

Yeni Casio IT-800 PDA en yeni işletim sistemi olan Microsoft Windows Mobile 6.5, ile çalışıyor. 350 gramın altında ağırlığa sahip. Darbe dayanıklılığı standart ekranlara göre 10 kat daha fazla olan, 9,4 cm (3.7 inch) VGA ekran ile donatılmış. Darbe dayanıklılığı lcd ve dokunmatik ekran arasına şok emilimi sağlayan özel saydam malzeme yerleştirilerek geliştirilmiş.

Casio'nun kendi buluşu olan Blanview LCD ekran sayesinde, yarı yarıya daha az arka ışık (backlight) ile 30% daha iyi bir LCD ışık geçirgenliği sağlıyor. IT-800 hem içerde, hem de dışarıda mükemmel bir görüntü sunarken aynı zamanda pil tüketimini düşürmüş.

ISO 13407 insan merkezli tasarım mantığıyla geliştirilen yeni cihazı taşımak ve kullanmak çok kolaylaştırılmış. IP54 seviyesinde su ve toz koruması bulunan Casio IT-800 1.5 metreden beton zemine düşmeye dayanıklı. -20 ºC ye kadar soğuk havalarda çalışabilen Casio IT-800 bütün mevsimlerde, sıcak, soğuk veya yağmurlu günlerde kullanıma da uygun.

4 Ekim 2009 Pazar

Samsung Armani

Samsung'un uzun süredir üzerinde uğraştığı ve birkaç kez çıkış tarihini ertelediği cep telefonu önümüzdeki hafta görücüye çıkacak.

Samsung'un ünlü tasarımcı Giorgio Armani ile birlikte tasarladığı cep telefonunun detayları basına sızdı. Böyle bir telefonun piyasaya sürüleceğinden haberdar olsakta ürünün nasıl bir tasarıma sahip olduğunu bilmiyorduk. Bugün içersinde uzak doğudan telefonun birkaç özelliği ve fotoğrafları basına sızdırıldı.


3.1 inç'lik AMOLED dokunmatik ekrana sahip olacak Samsung Armani üzerinde sadece Kore'ye özel olacak DMB TV alıcısı bulunuyor. 5 megapiksellik kamera ile güzelleştirilen telefonun HSDPA ve Bluetooth bağlantısı bulunuyor. Kayar kapaklı tasarıma sahip olan telefonun depolama gereksinimi microSD kart yuvası üzerinden karşılanacak. Ürünün önümüzdeki hafta içersinde tanıtılması bekleniyor. Ürünün fiyatı hakkında henüz bir bilgi yok.




1 Ekim 2009 Perşembe

Nokia'lara Ekstra Güç

Nokia mobil cihazlarına daha fazla enerji sağlayacak olan iki yeni ürününü tanıttı. Uzun seyahatlerde oldukça faydalı olabilecek bu ürünleri sizler için inceledik.Nokia, yayınladığı bir duyuru ile mobil cihazlarına ekstra güç sağlayacak iki yeni ürününü tanıttı. Bu iki yeni ürün, mobil cihazınızı şarj etme olanağının bulunmadığı durumlarda şarj sıkıntısını ortadan kaldırıyor.



DC-11 ve DC-8 model numaralı ürünler genel çerçeveleriyle aynı nitelikte olsalar da boyut ve kapasite olarak farklı özellikler taşıyorlar. DC-11 şarj edilebilir bir yedek güç birimi olarak dikkat çekiyor. Standart bir Nokia şarj aleti ile doldurulabilen ürün, micro USB ve 2mm Nokia şarj yuvalarına sahip cihazları şarj edebiliyor. 1500mAh kapasiteli Li-ion bataryası ile uzun süreli şarj olanağı tanıyan cihaz oldukça da hızlı.

Bir diğer model olan DC-8 ise biraz daha farklı bir platform olarak dikkat çekiyor. Üzerinde standart bir AA pil yuvasına bulunan ürün, buradan her zaman cihazınıza yedek güç sağlamanıza olanak tanıyor.

DC-11 Modelinin Tasarımı ve Detayları Şu Şekilde;

1. Güç düğmesi

2. Durum Işığı

3. 2.0 mm DC-11 şarj bağlantısı

4. micro USB şarj etme yuvası

5. 2.0 mm şarj etme yuvası

Tüm Nokia kullanıcıları tarafından çok sevileceğini düşünülen ürünlerin fiyatlarına dair bir açıklamaysa henüz mevcut değil.:: Böyle bir ürünü kullanır mısınız?




3 Sim KartLı Cep Telefonu




TTN 3 Sim Kartlı Cep telefonu geliyor.3 sim kartı aynı anda çalıştırabilen cep telefonun ismi TTN Trio 3. Çift yüzlü tasarıma sahip telefon beklendiğinden daha çok özelliklere sahip.

TRIO 3. TTN TRIO3, 13 (onüç) megapiksel MX 700 dijital fotoğraf makinesine ve PX500 olan bütünleşik cep projektörüne sahip. TTN Trio 3, hem sim kartların daha kolay yönetimi hem de diğer özelliklerin kullanılması amacı ile iki yönlü tasarlanmış. TTN Trio’nun 3 sim kartı aynı anda çalıştırabilmesinin yanında güzel bir özelliği daha var: Televizyon yayınlarını ücretsiz olarak izleyebiliyorsunuz. Telefonun iki yönlü yapılmasındaki bir amaç da, bu özelliğin iyi kullanılmasını sağlamak olmuş. Çünkü televizyon izleyeceğiniz ekran diğer ekrana oranla nerdeyse 2,5 kay daha büyük. Dokunmatik ekranı bulunan Trio’nun 3 MP kamerası bulunuyor. TTN Trio 3 özellikleri: - 53 x 110 x 18 mm boyutlarında, 132 gram ağırlık - Handsfree, Bluetooth, Ses kaydı - 4,5 saat konuşma, 150 saat bekleme süresi - Uçuş modu, USB Desteği, E-posta Desteği, - 262144 renkli, 176 x 220 px ekran - 24 MB dahili hafıza, Harici hafıza desteği - 3 MP kamera, 4X yakınlaştırma - 3 sim kartı aynı anda çalıştırabilme - Ücretsiz TV izleme, TV’den görüntü kaydı - Çift taraflı tasarım.