29 Haziran 2010 Salı

Telefon Numaraları Tamamen Değişiyor..!!!!


Telefon numaraları 16 hane oluyor
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Youtube’a erişimin engellenmesi konusundaki tartışmalar için, “Herkes bu ülkenin hukukuna uymak mecburiyetinde. Kimsenin özgürlüğüyle internetiyle alışverişiyle işimiz yok” dedi. Bakan, IP6 teknolojisiyle 11 haneli telefon numaralarının 16-17 haneye çıkacağını da söyledi.
Telefon numaralarında radikal değişiklik... Değişikliği Bakan açıkladı...Yıldırım, İnterpromedya Araştırma Hizmetleri’nin yaptığı “Bilişim 500” Araştırması’nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, Youtube internet sitesine erişimin engellenmesine yönelik eleştirilere yanıt verdi:
“Bu dünya markası falan filan... ‘Efendim, sen bu koskocaman firmaya nasıl kafa tutarsın.’ Kim olursanız olun, evrensel hukuka inanıyorsanız, ülkelerin hükümranlığına saygınız varsa o ülkenin kurallarına uyacaksınız. ‘X’ ülkesinin vatandaşının, ‘Y’ ülkesinde geçiş üstünlüğü olmaz. Bu anlayış demokrasiyle de çağdaşlıkla da bağdaşmaz. Biz diyoruz ki ‘Buyurun, burada iş yapıyorsanız, buranın hukuku neyse, Fatma, Ayşe Türkiye’de nasıl muamele görüyorsa siz de aynı muameleyi göreceksiniz.’ Kimsenin özgürlüğüyle internetiyle alışverişiyle işimiz yok. Türkiye bir hukuk devletidir, bu herkesi bağlamalıdır.” Yıldırım, hükümetin Avrupa Siber Suçlar Sözleşmesi’ne üye olma sürecini başlattığını anımsatarak, bu anlaşmaya taraf olan ülkelerin herhangi bir olay karşısında diğerine hemen haber vereceğini anlattı. Bu konuyu Youtube tartışmaları ile örneklendiren Yıldırım, “Diyelim ki bir suç teşkil eden hakaret içeren bir veri var. Youtube’u savunanlara soruyorum. 47 siteye Genel Başkan ile ilgili video koyuldu, girişimleri yaptık, hepsini çıkardılar. Tek çıkarmayan Youtube’du. Hala çıkarmamışlar. Atatürk için aynı şeyi yapmıştır. Biz firmalarla falan uğraşamayız. Buradaki sorun, Türkiye’yi muhatap alıp almama sorunudur. Ben bunu tenkit ediyorum. Bu ülkeyi bu kadar hafife almak, küçümsemek kimsenin hakkı değil” diye konuştu.
Yıldırım, IP6 teknolojisinin çalışmalarını da sürdürdüklerini ve 11 haneli telefon numaralarının 16-17 haneye çıkacağını ve bununla ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi

27 Haziran 2010 Pazar

iPhone 3G


Ülkemizde de hazırlıkları yapılan ve yıl sonunda yeniden lisans ihalesi düzenlenmesi beklenen 3G teknolojisi, iPhone ile hayata geçti. Telefonun bir önceki modeline göre en önemli farkı görüntülü konuşma ve mobil hızlı internet teknolojisini desteklemesi Size verilen özel şifreyle girebildiğiniz menü içerisinden internet tarayıcısını, medya oynatıcısını, YouTube menüsünü ve yeni uygulama yükleme özelliklerini kapatarak telefonunuza sizin dışınızda gelebilecek zararları önleyebiliyorsunuz.ABD ve Avrupa iPhone 3G ile nihayet tanıştı. 8 GB depolama kapasitesine sahip iPhone 3G 200 dolara, 16 GB depolama kapasitesine sahip iPhone 3G 300 dolara vitrine çıkıyor. ABD ve İngiltere dahil 22 ülkede satışa çıkan iPhone 3G için bir gece önce mağaza önlerinde kuyruklar oluştu. Üstelik GPS çipi sayesinde sunulan konum belirleme servisiyle de kullanıcılar aradığı restoran veya hastaneyi kolayca buluyor. Ancak bunun için her ülkede servis altyapısının hazır olması gerekiyor.Apple iPhone 3G’nin iki farklı modeli bulunuyor. Bunlar 8 GB ve 16 GB hafızaya sahip modeller. 8GB'lık model hem siyah hem de beyaz renk için geçerli iken, 16 GB'lık model sadece siyah renk için mevcut. . İlk çıkan iPhone’un hafıza seçenekleri 4 GB ve 8 GB’dı. Daha sonra 16 GB’lık model çıkmıştı. Şimdi ise iPhone 3G için 32 GB’lık model bekleniyor.İngilizler internet sitesinin çökmesine neden olurken Japonlar da kilometrelerce uzaktan metropollere akın edip kuyruğa giriyor. Tıpkı yeni yıl kutlamalarında olduğu gibi ilk iPhone satışı Yeni Zelanda'da yapıldı.

8 Haziran 2010 Salı

Apple iPhone 4

Apple iPhone 4
Hakikaten “dördüncü” olan bu iPhone’da bizleri neler bekliyor? İsterseniz ayrıntılarına girmeden, şimdilik kabaca sayalım.

İncelik, zerafet. Yeni iPhone, yani iPhone 4, iPhone 3GS’den %24 daha ince.
iOS 4 iPhone 4, yepyeni işletim sistemi iOS 4 ile geliyor. Nâm-ı diğer, iPhone OS 4 beklenen multi-tasking özelliğiyle tanınıyor. iBooks da iPhone’u zengineştirecek uygulamalar arasında.
HD görüntü Apple, yine harika bir donanıma imza atıyor. Retina görüntü (retina display) dedikleri kendi teknolojileriyle, bir akıllı telefonda bugüne kadarki en yüksek çözünürlüğü elde ediyor 960*640. Piksel sayısını 4'e katlıyor. Entegre anten Apple, iPhone‘un çelik gövdesini bir anten olarak kullanıyor. Yeni bir yaklaşım.
Ön kamera Görüntülü arama için gerekli bir kamera, makinede yerini alıyor.
LED flaşlı 5 mp kamera Megapiksel yarışına girmeden Apple, sensörü kuvvetlendiriyor, flaşı ekliyor ve daha iyi kamera görüntüsü vaadediyor.

Apple iPhone 4 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız