15 Nisan 2008 Salı

İşTcell ve Google'dan yeni fırsat: İştePosta

İşTcell ve Google, KOBİ'lerin şirket isimleriyle web sitesi adresi ve tüm çalışanlarının şirket adı uzantılı e-posta sahibi olmaları için İştePosta servisini sunuyor. Bu işbirliği, Google'ın dünyada bu hizmet kapsamında bir mobil operatörle yaptığı ilk işbirliği olma özelliğini taşıyor.

İş dünyasının Turkcell'i İşTcell, kurumsal müşterilerinin iş hayatlarını kolaylaştırmak ve zenginleştirmek, sunduğu iletişim çözümleri ile şirketlere güç katmak, rekabette avantaj sağlamak ve iş süreçlerinde etkinliklerini artırmak amacıyla küçük ve orta ölçekli işletmelere destek olmaya devam ediyor. İşTcell, dünyanın lider arama motoru Google ile yaptığı işbirliği çerçevesinde KOBİ'lere internet dünyasının kapılarını açıyor.

İşTcell ve Google işbirliği ile sunulan İştePosta hizmeti, bugün (28 Mart 2008) Turkcell Kurumsal Müşteriler Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın ve Google Türkiye Pazarlama Direktörü Mustafa İçil'in katılımıyla Turkcell'de düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

İşTcell ve Google işbirliğiyle sunulan İştePosta servisi sayesinde küçük ve orta ölçekli işletmeler; tek bir yerden ve ücretsiz olarak, kendi şirket isimlerinden oluşan bir web sitesi adresi ve çalışanları için şirket adı uzantılı e-posta sahibi olacak. Servisten 2008 yılı içerisinde yararlanacak tüm İşTcell'li işletmeler, aldıkları bir adet alan adını 2 yıl boyunca ücretsiz olarak kullanabilecek. Google arama motorunda kullanılmak üzere 80 YTL'lik reklam kuponu ve bir ay boyunca cep telefonlarından e-postalarına 50 MB'lık erişim de ücretsiz sağlanacak. İşTcell'li işletmeler ayrıca internet üstünden anında yazılı veya sesli iletişim imkanı sağlayan Google Talk (GTalk), iş takibini sağlayacak Google Takvim, ofis uygulamalarının şirket içinde web üstünden kullanılmasına imkan veren Google Dokümanlar'ı içeren Google Apps uygulamalarından da faydalanabilecek.

İşTcell'in yeni hizmetini anlatmak üzere toplantıda bir sunum yapan Turkcell Kurumsal Müşteriler Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, "Türkiye'de yaklaşık 2 milyon küçük ve orta ölçekli işletmenin sadece 400 binin internet sitesi var. Pek çoğunun e-posta adresi yok, olanların adresleri de kartvizitlerine yazabilecekleri kurumsal bir e-posta adresi içermiyor. Biz İşTcell çatısı altında müşterilerimizin verimliliklerini artırmalarına, işlerini geliştirmelerine yardımcı olurken, onları desteklediğimiz alanları geliştirerek kurumsallaşmalarına da destek vermek istiyoruz." dedi.

Emre Sayın, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İşTcell, Google ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin internet dünyasının sunduğu olanaklardan yararlanabilmeleri için önemli bir projeye imza attı: Ücretsiz olarak verdiğimiz İştePosta hizmeti ile İşTcell'li işletmelere, internet alanında ihtiyaç duydukları ve kendilerine en uygun çözüm ve hizmetlere tek

bir noktadan erişme olanağı sunuyoruz. İşletmelerin teknoloji danışmanı olma hedefimiz doğrultusunda, İşTcell'li işletmelerin teknolojiyi daha fazla

Emre Sayın konuşmasında, kısa bir süre içinde İştePosta platformunun, kolay web sitesi tasarımı, web sitelerini barındırma gibi temel internet hizmetlerini de vereceğini açıkladı.

Google Türkiye Pazarlama Direktörü Mustafa İçil ise, konuşmasında "İşTcell ile yaptığımız bu işbirliği anlaşmasından büyük mutluluk duyuyoruz kullanarak rekabet güçlerini artırmalarına destek oluyoruz.". Google olarak Türk ekonomisinin önemli oyuncularından olan KOBİ'lere online dünyanın kapılarını açma ve internet ortamını etkin kullanma fırsatları sunan hizmetler geliştirmek öncelikli hedeflerimizden biri. İşTcell ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliği sayesinde KOBİ'lere, dış dünyaya açılma, işlerini büyütme ve kurumsallaşma imkanını sunuyor olmaktan büyük heyecan duyuyoruz." dedi.