13 Haziran 2008 Cuma

iPhone'dan hayal kırıklığı

Apple'ın yeni nesil iPhone'una eklemeyi "unuttuğu" birkaç küçük özellik var.

Zaten çekici bir cihaz olan ilk iPhone'a 3G, GPS veya uygun fiyat gibi özellikler ekleyen Apple, bu sayede kusursuz bir telefonu ortaya çıkartmayı başarmış. Ama bir dakika; kusursuz kelimesi çok da doğru değil. Apple'ın yeni nesil iPhone'una eklemeyi "unuttuğu" birkaç küçük özellik var.

1. Kopyala - Yapıştır:
Küçük eklentilerle bu özelliğe sahip olabilirsiniz; ama Apple'ın, iPhone 3G'ye o kadar özellik eklerken bu küçük detayı es geçmesi de affedilir gibi değil. Bir telefon numarasını ya da bir e-posta içeriğini farklı bir uygulamaya aktarmak bu kadar da zor olmamalı.

2. Flash uyumu:
3G uyumlu bir telefon; üstelik diğer 3G telefonlardan daha hızlı olduğu söyleniyor. Yani iPhone 3G ile internette gezinmek büyük keyif olacak. Tam olarak değil... Çünkü Apple, bir kez daha telefonuna Flash desteği eklemeyi es geçmiş. Günümüzün web sitelerinde yoğun olarak kullanılan Flash uygulamalarını göremeyeceksek, nerede kaldı büyük keyif...

3. Kamera:
Böylesine etkileyici bir taşınabilir video oynatıcıyı video çekemeyen bir kamera ile donatmak kimin fikri bilinmez; ama kullanıcıların video çekme özelliğini çok arayacakları kesin. iPhone 3G'ye video çekebilen bir kamera ekleme herhalde Apple'ın çok da canını acıtmazdı. Çok şey istiyor olabiliriz ama bir de küçük flaş olsaymış...

4. Bluetooth:
3G teknolojisi tamam ama Bluetooth konusunda 3 yıl geride kalmak neden? Yanlış anlamayın; iPhone 3G'de Bluetooth desteği var, ama sadece Bluetooth kulaklığa ses göndermek için... iPod kadar başarılı bir müzik çaların, hoparlör bağlantısı için hala kabloya ihtiyaç duyuyor olması, kulağa hiç de güzel gelmiyor.