6 Temmuz 2009 Pazartesi

3G Fiyatları

3G FiyatlarTürkiye'nin en büyük GSM işletmecisi Turkcell, ihaleden A lisansıyla çıktı. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ihale ve 3G konusunda neler söyledi?

Türkiye'nin en büyük GSM işletmecisi Turkcell ise en yüksek bedel olan KDV dahil 858 milyon YTL'yi ödeyerek en yüksek bandı sunan A lisansının sahibi oldu.

3G Fiyatları
İhale ardından bir açıklama yapan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 3G fiyatları dünyada global bir kriz yaşandığını anımsatarak, telekomünikasyon sektöründeki gelişmelerin ülkelerin krizden çıkmalarında etkili olduğunu vurguladı.

GSM pazarında yenilikçi ve rekabetçi gücün simgesi olan Avea, Türkiye çapında 3G radyo şebekesi kurmak ve abonelerine daha yenilikçi servislerle yüksek bant genişlikleri ile hizmet verebilmek amacıyla 3G altyapısı ve servisleri için ihaleye çıktı.

Mobil ortamda görüntülü görüşme, yüksek hızlarda internet erişimi, etkileşimli oyunlar, canlı radyo ve TV yayınlarına erişim, e-posta alıp gönderme ve bankacılık gibi pek çok hizmetler, 3G mobil terminal cihazları tarafından rahatlıkla sağlanabilecek. 3G şebekelerinde abonelerin bu hizmetleri alabilmesi için 3G sistemine uyumlu cep telefonu kullanmaları ve gerekli abonelik işlemlerini yerine getirmeleri gerekecek. Vodafone Shop ve Store'larda yapılacak demolar sırasında 3G deneyimini yaşamak isteyenler için uyumlu telefonlar sağlanacak. Vodafone abonesi olsun olmasın isteyen herkesin yararlanabileceği örnek çalışmalar ise aşağıdaki adreslerden alınabilecek.