5 Ekim 2009 Pazartesi

Casio IT-800, ilk Türkiye'de

Tüm dünyada ilk kez Desnet tarafından CeBIT Eurasia 2009'da tanıtılacak olan Casio IT-800'ün çarpıcı özellikleri var. 3.5G kablosuz WAN (GPRS/UMTS/EDGE/HSDPA), 7.2 Mbps hızında veri bağlantısı ve telefonla iletişim için ses özelliklerini sunan Casıo IT-800, aynı zamanda kırılmaz camlı ilk el terminali. Geliştirilen özel jel ve esnek plastikten oluşan ekranına 50 cm'den çelik bir top bırakıldığı halde kırılmayan Casio IT-800 zorlu saha koşulları için önemli bir yenilik olarak görülüyor.

Casio IT-800, 1D veya 2D barkotları okuyarak bilgi toplama, entegre dijital kamerası ile fotoğraf çekme, Smart Card okuyabilme ve GPS konum bilgisi verebilme özelliklerine sahip. Yeni Casio IT-800, aynı zamanda birkaç güvenlik özelliği ile birlikte geliyor; örneğin sisteme giriş onayı temassız bir smart card (akıllı kart) okuyucu aracılığıyla yapılabiliyor. Cihaz belirli bir süre kullanılmazsa üzerindeki verilerin tamamını silmek üzere programlanabiliyor. Çalınma yada kayıp durumlarında üzerindeki verilerin kötü amaçlı kullanımını önlemek adına bu şekilde korunabiliyor. Bu yeni güvenlik özelliği sayesinde kurumsal firmalar saha uygulamalarında önemli bilgilerini güvenle ofis dışına çıkartabilecekler.

Yeni Casio IT-800 PDA en yeni işletim sistemi olan Microsoft Windows Mobile 6.5, ile çalışıyor. 350 gramın altında ağırlığa sahip. Darbe dayanıklılığı standart ekranlara göre 10 kat daha fazla olan, 9,4 cm (3.7 inch) VGA ekran ile donatılmış. Darbe dayanıklılığı lcd ve dokunmatik ekran arasına şok emilimi sağlayan özel saydam malzeme yerleştirilerek geliştirilmiş.

Casio'nun kendi buluşu olan Blanview LCD ekran sayesinde, yarı yarıya daha az arka ışık (backlight) ile 30% daha iyi bir LCD ışık geçirgenliği sağlıyor. IT-800 hem içerde, hem de dışarıda mükemmel bir görüntü sunarken aynı zamanda pil tüketimini düşürmüş.

ISO 13407 insan merkezli tasarım mantığıyla geliştirilen yeni cihazı taşımak ve kullanmak çok kolaylaştırılmış. IP54 seviyesinde su ve toz koruması bulunan Casio IT-800 1.5 metreden beton zemine düşmeye dayanıklı. -20 ºC ye kadar soğuk havalarda çalışabilen Casio IT-800 bütün mevsimlerde, sıcak, soğuk veya yağmurlu günlerde kullanıma da uygun.