16 Kasım 2009 Pazartesi

Samsung'dan çift hatlı telefon

Çift hattın, aynı anda aktif olarak kullanılabildiği telefonların yoğun ilgi gördüğü şu sıralarda, Samsung da Duos adını verdiği modelleriyle piyasada yer edinme çabasında.

İlk model olan B5722, Samsung'un son dönemdeki dokunmatik ekranlı telefonlarıyla aynı çizgileri taşıyor. TouchWiz arayüzüyle birlikte birbirinin neredeyse aynı birçok farklı modeli bulunan Samsung, Duos şemsiyesi altındaki bu modeliyle üst düzey özellikler de sunuyor. 3G desteğine sahip olmayan cihaz EDGE hızında mobil bağlantıları destekliyor. 2.8 inç QVGA ekrana sahip olan B5722, 3.2 megapiksellik bir kameraya da sahip.





Facebook, MySpace gibi çeşitli sosyal ağ widgetlarını da beraberinde getiren cihaz 1200mAh batarya ile tatminkâr bir şarj performansı da sunuyor.

Sürgülü bir model olan C6112 ise, Samsung'un başarılı kızaklı tasarımlarından çok da farklı değil. 2.4 inç QVGA ekrana sahip olan cihaz, B5722'nin aksine daha düşük niteliklere sahip. Üst düzey bir telefondan ziyade giriş seviyesine hitap eden bir cihaz gibi duran C6112'nin diğer özellikleriyse şu şekilde;

- 2 mega piksel kamera
- Bluetooth
- RDS destekli radyo
- microSD kart yuvası



Aralık ayında piyasaya çıkması beklenen her iki modelin ülkemizde ne zaman geleceğine ve fiyatının ne kadar olacağına dair bir açıklamaysa bulunmuyor.