4 Kasım 2009 Çarşamba

Symbian’lı akıllı telefonlara GPS özelliği

GPS'in, orta ve üst seviye mobil cihazlar için olmazsa olmaz niteliklerden biri haline gelmesi ile navigasyon sistemlerinin yaygın olarak kullanılması arasındaki ilişki, pek de şaşırtıcı olmasa gerek. Söz konusu mobil cihazlar olunca, konuyu tek bir odak noktasında, navigasyon temelli düşünmek, pek de mantıklı değil zaten. Özellikle de akıllı telefonlarda GPS'in kullanım alanlarını sıralasak, sayfalarca yazı olurdu muhtemelen.

Symbian işletim sistemine sahip akıllı telefonunuzdaki GPS fonksiyonunu, sıra dışı bir fonksiyonla kullanmanızı sağlıyor. Python tabanlı çalışan bu uygulama, cihazınızın GPS fonksiyonunu Bluetooth üzerinden paylaşarak, telefonunuzun harici bir "GPS Reciever" vazifesi görmesini sağlıyor.


Kullanılışı da son derece basit olan program ile "Accept Connection" adımını seçerek, gelecek olan bağlantılara, cihazınızı açık hale getirmiş oluyorsunuz. Yaratıcı bir zekânın ürünü olan bu uygulamayı kullanabilmek için, Python 1.4.5 ve uyumlu Script Shell yüklü bir Symbian'a sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca en güncel modül paketi olan, "Extra Module Pack" de uygulamanın ihtiyaç duyduğu bir başka Python eklentisi.