21 Ocak 2010 Perşembe

Cep telefonu şarjınız bakkaldan

Cep telefonunu şarj etmek için günümüzde elektrik en önemli kaynak olsa da, gelecekte bu durumda değişecek gibi görünüyor. Dünyanın farklı yerlerindeki tasarımcılar düşündükleri ilginç şarj yöntemlerini birer birer dünya ile paylaşıyorlar. Bu konudaki son gelişme ise İngiliz bir tasarımcıdan geldi.

Fakat bu İngiliz tasarımcı meslektaşlarından farklı olarak güneş enerjisi veya hareket gücü ile değil, cep telefonunu bildiğimiz kola ile şarj edilmesinin mümkün olduğunu iddia ediyor. Yani şarjınız bittiğinde tek yapmanız gereken bir bakkala girmek, bir kutu kola almak ve telefonunuza boşaltmak.



Her ne kadar iddiasında bilimsel çok fazla açıklama olsa da, kolanın içeriğindeki şeker, enzimler ve suyun oksijen ile birleştirilmesi sayesinde ortaya cep telefonunu çalıştıracak kadar enerji çıkacağını iddia ediyor. Hatta bu sayede elde edilen enerjinin bugünkü lityum iyon pillerin 3 veya 4 katı daha fazla olacağını da öne sürüyor. Bu tasarımcının iddialarının ne kadar gerçekçi olduğunu ise ancak birileri bu konsepti hayata geçirmeye karar verirse öğrenebileceğiz.