15 Ocak 2010 Cuma

Nokia 5800 Güncellendi

Nokia'nın rekortmen telefonu 5800 Xpress Music birçok konuda ilk olmasıyla da oldukça fazla önem taşıyordu. Ülkemizde de çok tutulan 5800XM halefi Nokialarda yer alan birçok özellikten mahrum bırakılmıştı. Her yeni güncellemede bu özelliklerin gelebilme umuduyla bekleyen kullanıcılar, beklentilerine V40 sürüm numaralı firmware ile kavuşuyor.



Güncelleme ile geçiş animasyonlarında yapılan iyileştirmenin yanı sıra, müzik çalarda da küçük düzenlemeler yapılmış. Özellikle menü seçeneklerinde yaşanan donmalar neredeyse tümüyle giderilmiş. Web tarayıcının da daha hızlı bir yapıya kavuşması gözlenen bir başka önemli detay. Giderilen hatalar ve sistem işleyişinde yapılan iyileştirmelerin dışında hiç şüphesiz firmware ile gelen ve kullanıcıları en çok sevindirecek özellik 5800'ın N97, i8910HD, Sony Ericsson Satio gibi cihazlarda olduğu gibi Kinetic Scrolling fonksiyonuna kavuşmuş olması.

Yüzlerce yeni özelliği beraberinde getiren bu kapsamlı firmware, kullanıcı verilerini korumayı amaçlayan UDP fonksiyonuna sahip ve Nokia Software Updater ya da FOTA yolu ile edinilebiliyor.