9 Şubat 2010 Salı

Nokia 5730 Xpress Music'e Takviye

Finlandiyalı üreticinin Symbianlı akıllı telefonu 5730XM, iş telefonu özellikleri ile ön plana çıkan E75'in daha zayıf bir donanıma ve Xpress Music etiketine sahip bir alternatifi olarak nitelendiriliyor. 369 MHz işlemcisi ve QWERTY klavyesi ile birçok fonksiyonel işlemi kolayca yapabilmenize olanak tanıyan 5730XM, ekranın etrafına konumlandırılan multimedya tuşları ile de eğlenceden taviz vermiyor.

Sadece 3 ay önce V101 sürümüne güncellenen cihaz için yeni bir güncelleme daha yayınlandı. V200 sürüm numaralı firmware, birçok hata düzeltmesinin yanı sıra performansa yönelik optimizasyonlar da içeriyor. Özellikle web tarayıcıda yapılan köklü değişiklikler güncellemenin ardından ilk etapta dikkat çeken yeniliklerden. Daha hızlı bir şekilde çalışan web tarayıcı, yenilenen araç çubuğu ve arayüz düzenlemeleri cihazın mobil internet performansını üst düzey hale getirmiş. Bunun yanı sıra fazla video ve görüntü ile şişen galerinin, zaman içinde kullanılamayacak derecede yavaşlaması sorunu da kesin olarak çözülmüş.



Nokia Software Updater veya FOTA güncellemesi ile edinilebilen yeni firmware sürümü, ülke ürün kodlarına göre kademeli bir şekilde sunuluyor. Güncelleme esnasında aktif olan UDP fonksiyonu sayesinde tüm verileriniz sorunsuz bir şekilde yeni sürüme de aktarılıyor.