16 Şubat 2010 Salı

Sony Ericsson'un yeni Telefonları ve Planları

Web üzerinden de canlı olarak yayınlanan bir basın duyurusu ile Sony Ericsson'un ileriye dönük adımları ve yeni cihazları hakkında önemli açıklamalar yapıldı. Firmanın fuarda da ziyaretçilere tanıtacağı cihazlar arasında, daha önce duyurulmuş ve resmiyet kazanmış akıllı telefonların yanı sıra, ilk kez gün yüzüne çıkan modeller de yer alıyor.



Ne zaman piyasaya sürüleceği adeta yılan hikâyesine dönen Sony Ericsson Xperia X10, firmanın en iddialı olduğu akıllı telefonlarından birisi. Ancak olay bundan ibaret değil. Zira Xperia X10, iki yeni kardeşi ile birlikte geliyor. X10 mini ve X10 mini pro olarak adlandırılan cihazlar hakkında henüz çok detaylı bilgi bulunmuyor. Ancak açıklamalardan anlaşılan, bu iki modelin aynı sistemin kırpılmış donanıma ve farklı dış görünümlere sahip versiyonlar olacağı yönünde. X10 Mini daha küçük boyutlarda ve sadece dokunmatik ekrana sahipken, X10 Mini Pro, küçük boyutunun yanı sıra yatay açılır bir QWERTY klavyeye de sahip.

Tanıtımda rol alan bir başka model de Sony Ericsson Vivaz. Firmanın herkesi yanıltarak 5. Sürüm Symbian işletim sistemi ile donattığı akıllı telefonu internet aracılığı ile duyurulmuştu. Ancak burada dikkat çeken bir başka nokta Vivaz'ın da kardeşi ile birlikte gelecek olması. Vivaz Pro olarak adlandırılan model, X10 Mini Pro'da olduğu gibi yatay açılır QWERTY klavyeye sahip.

Cihazların detaylı özelliklerine dair yapılmış kapsamlı bir açıklama ise henüz bulunmuyor.