24 Mart 2010 Çarşamba

Samsung Omnia HD

Samsung Omnia HD

Samsung Omnia HD Symbian akıllı cep telefonu : Samsung, High Definition özellikli yeni multimedya canavarı modelini duyurdu. Samsung Omnia HD cep telefonu hem Samsung'un Symbian işletim sistemli tamamen dokunmatik ilk modeli, hem dünyanın ilk 720p HD video kayıt fonksiyonlu mobil telefonu ve hem de dünyanın en geniş AMOLED ekranlı cep telefonu özelliklerini taşıyor. Samsung'un Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress etkinliğinde, en güncel multimedya özelliklerine sahip olan ve en hızlı veri iletişimini sağlayan yenilikçi mobil cihaz serisinin bir parçası olarak tanıttığı Omnia HD cep telefonu kullanıcılara eksiksiz bir medya çözümü sunuyor.

Samsung Omnia HD(i8910 modeli) stil, multimedya ve iş dünyasına yönelik performansı tek bir cihaz bünyesinde bir arada sunan, yüksek performanslı tamamen dokunmatik ekrana sahip en yeni cep telefonu modeli olma özelliği taşıyor. Cihaz, Omnia'nın geçtiğimiz sene olay yaratan başarısını ve mirasını sürdürerek Samsung'un tamamen dokunmatik ekranlı cep telefonları pazarındaki liderliğini ileriye taşıyor. 


Samsung Omnia HD cep telefonu parlak detaylarıyla çarpıcı bir tasarıma sahip ve HD yeteneği ve 3.7 inç AMOLED ekranı sayesinde dijital eğlenceyi en üst seviyede sunuyor. Telefonun Active Matrix Organic Light Emitting Diode (AMOLED) dokunmatik ekranı tonlarda eşsiz bir netlik, canlı renkler ve direkt gün ışığı altında harika parlak görüntüler sunarken tüm bunları daha az enerji harcayarak gerçekleştiriyor. 

Samsung Electronics Mobil İletişim Bölüm Şefi ve İdari Başkan Yardımcısı JK Shin'in cihazla ilgili görüşleri şöyle: "Hareket halinde heyecan verici multimedya deneyimi yaşamak isteyen günümüz kullanıcılarının beklentilerini mükemmel şekilde karşılayan Samsung Omnia HD cep telefonu bizim adımıza inanılmaz derecede heyecan uyandırıcı bir ürün. Omnia HD modeli bizim; fonksiyonellik, şıklık, kullanılabilirlik ve eğlence özelliklerini tek bir yenilikçi cihaz bünyesinde görmek isteyen kullanıcılara üst sınıf cep telefonları sunmak şeklinde ifade edebileceğim Samsung mobil iş vizyonumuzu gösteriyor. Samsung Mobile ile kullanıcılarımızın her zaman ve her yerde kontak halinde bağlı kalarak iş ve eğlence açısından hep en önde olmanın keyfini yaşayacaklarına inanıyorum." 

Telefonun HD kalitesinde video kayıt özelliği en değerli anlarınızı High Definition (720p) kalitesinde kayıt altına almanıza, HD kalitesinde kaydedilen bu içerikleri DLNA teknolojisi aracılığıyla daha sonra HD TV'lerde izleyebilmenize ve qik.com sayesinde de kullanıcılar kayıt yaparken gerçek zamanlı olarak canlı görüntüleri paylaşmanıza olanak tanıyor. 16:9 format 16M renk geniş QHD ekran ve çift stereo hoparlör sistemi, kullanıcıların SD / Standart Definition) / HD (High Definition) video görüntüleri sinema kalitesinde izlemelerine olanak tanıyarak mobil multimedya deneyimi konusunda yeni bir dünyanın kapılarını açıyor. 

Kullanıcılar 4MB'lık bir MP3 şarkıyı 10 saniyeden kısa bir süre içinde ve 40MB'lık bir video görüntüyü de 1 dakika içerisinde yükleyip indirmeyi sağlayan HSUPA 5.76Mbps ve HSDPA 7.2Mbps yüksek hızda internete erişim keyfi yaşıyorlar. Geniş ekran üzerindeki 3.7 inç büyüklüğünde Auto-Rotation Display cep telefonunuzda kişisel bilgisayar benzeri bir internet sörf imkanı sunuyor. 

Enetgre pusula eşliğindeki GPS özelliği Omnia HD cep telefonunu hem yaya ve hem de otomobil sürerken kullanmak mümkün ve telefonun dokunmatik navigasyon kontrolü ile çift hoparlör aracılığıyla sesli kılavuzluk sistemi kullanıcıların güvenli ve kolay şekilde navigasyon yapmalarını sağlıyor. Telefonun cömert dâhili hafızasına (8GB ve 16GP seçenekleri mevcut) ek olarak 32GB'a kadar microSD bellek kartı kullanabilme imkânı toplam 48GB gibi yüksek bir veri depolama kapasitesi sunuyor. Bu yükseklikteki hafızaya 35 adet DVD kalitesinde film veya 18,000 adet 8 megapiksel çözünürlüklü fotoğraf kaydedilebiliyor. 

Kullanımı kolay ve sezgisel yapıdaki 3D kullanıcı arayüzü ile Omnia HD cep telefonu görüntü olarak kolay ve rahat bir izleme sağlarken kullanıcılara akıcı şekilde bir dolaşım ve aynı anda çok sayıdaki işlemi sıkıntısızca gerçekleştirme ortamı sunuyor. Hareketle idare edilebilen 3D oyunlar gibi özellikleri kullanıcılara bugüne kadarki en heyecan verici ve en iyi mobil multimedya deneyimini sunuyor. Cihazla ilgili teknik bilgilerin detaylarına Samsung Omnia HD sayfamızdan ulaşabilirsiniz.