16 Mart 2010 Salı

Sony Ericsson Aino

Sony Ericsson, ortaklığın Sony tarafının çok hoşuna gidecek Sony Ericsson Aino adlı bir cep telefonu modeli tanıttı. Sony PlayStation 3'le kanka olsun diye üretilmiş bu model, kablosuz ortamlarda takılan diğer ürünlerle de çok iyi anlaşıyor.

PlayStation 3'ün tüm özelliklerini uzakan kontrol edebilen Aino, PlayTV aracılığıyla internet televizyonlarını da takip edebiliyor, hatta kaydedebiliyor. 3 inçlik dokunmatik ekrana ve dokunmatik ekranı parmaklamaktan hoşlanmayanlar için kızaklı klavyeye de sahip olan Sony Ericsson Aino, PlayStation 3'le ilişkisinin yanında bilgisayarla da paylaşımlarla da bulunuyor. Özel bir şarj etme dokuyla gelen Aino, bu dok üzerinde vakit geçirirken WiFi özelliklerini kullanabiliyor.
Sony Ericsson Aino
Aino'nun müzik tarafına geçtiğimizde ise karşımıza kablosuz uzaktan kumandaya bağlı stereo kulaklıkları çıkıyor. Ürünün kutusuna dahil olan bu kulaklıklar, kablosuz diğer herşeyde olduğu gibi rahat bir kullanım sağlıyor. Kumandanın üzerinde bulunan sese duyarlı LED'ler ise dinlenen şarkıdaki ritimlere eşlik ediyor. Telefonun şarj edildiği dok üzerinde kendine özel bir yeri olan bu kumanda, Aino ile uyumlu renklere de sahip.

Cihazın saymakla bitmediğini farkettiğimiz özellikleri arasında 8.1 megapiksel kamera, video kaydı, 3G desteği ve Micro SD kart yuvası da var. Bu arada telefonun yanında bir de 8 GB micro SD kart da hediye edilecek (bazı ülkelerde edilmeyede bilir, bilemedik). Aino'nu satış fiyatı konusunda Sony Ericsson'dan yorum yok, piyasaya çıkışı ise ekim ayında olacak.