30 Nisan 2010 Cuma

Nokia X2

Üst düzey donanıma sahip akıllı telefonlarıyla olduğu kadar giriş seviyesine hitap eden cihazlarıyla da epey ilgi gören Nokia, bu kategoriye yeni bir ürünü dahil etti. X serisinin yeni üyesi Nokia X2, daha önce duyurulan X3'ü tasarımsal anlamda andırmasına karşın, boyutları ve donanımı ile ayrılıyor.

2.2 inçlik QVGA ekrana sahip olan Nokia X2, sadece 13 mm kalınlığında ve 81 g. Ebatları son derece küçük olan bu cihazın donanımı ise bir hayli yüksek. Stereo FM Radyo, 16 GB'a kadar MicroSD kart desteği, çift stereo hoparlör, 3.5 mm kulaklık yuvası ve kısayol müzik tuşları telefonu müzik telefonu kalıplarına bir hayli yaklaştırıyor.


Kişiselleştirilebilir bir bekleme ekranına sahip olan telefonun, sosyal ağlar ile de kolaylıkla entegre olabildiğini görüyoruz. Özellikle ön yüklü Facebook istemcisi ve arayüze yerleşen Facebook entegrasyonu cihazı farklı kılan detaylardan.

Nokia'nın kısa bir süre öncesine kadar üst düzey akıllı telefonlarında kullandığı 5 megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf yakalayabilen dijital kameranın, bu cihaz ile birlikte giriş seviyesi sayılabilecek bir cihazda da yer aldığını görüyoruz. Bu da ilerleyen günlerde göreceğimiz yeni Nokialar adına önemli bir ipucu.