1 Temmuz 2010 Perşembe

NOKİA C5 FİYATI VE ÖZELLİKLERİ :


Nokia C5 modelini bugün elime alıp inceleme şansım oldu. Öncelikle belirtmem gerekir ki cihaz gerçekten çok şık. Yaklaşık 4 yıl evvel almış olduğum Nokia 6233’ün ardından yeni çıkan Nokia modellerine pek içim ısınmıyordu

Telefonun genel olarak özelliklerine bakacak olursak. Gayet şık, ince ve kenarlarda bulunan metalik görüntüsü de bu zarafetini tamamlar durumda. Kamerası 3.2 megapiksel ve netlik olarak çok iyi fotoğraflar çekebileceğini düşünüyorum. 32 mb dahili hafızasının yanında şu an telefonla birlikte 2 gb hafıza kartı da hediye olarak veriliyor. Ücretsiz olarak kullanılabilecek Ovi maps da telefonun en büyük artılardan birisi.Sonuç olarak şudur ki; Nokia C5 benim gibi klasik tuşlu Nokia severler için hiç düşünmeden tercih edilebilecek bir ürün. Ayrıca şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum. Telefonun 3,5’luk jack (kulaklık girişi) desteği de çok hoşuma gitti. Öyle ki bu jack sayesinde piyasadaki birçok kulaklığı rahatlıkla bu telefona takıp dinleyebiliyorsunuz. Nokia’larda ya da genel olarak cep telefonlarında en sevmediğim şey; her telefonun kendine özel kulaklık girişi olmasıydı. Nokia C5 modeliyle de bunun önüne geçmiş ve C5’in müzik kalitesini de düşünecek olursak son derece yerinde bir özellik olmuş. Telefonun fiyatı da şu an itibarıyla 400–420 TL arasında değişin fiyat aralıklarında.

Öncelikle belirtmem gerekir ki cihaz gerçekten çok şık. Yaklaşık 4 yıl evvel almış olduğum Nokia 6233’ün ardından yeni çıkan Nokia modellerine pek içim ısınmıyordu; fakat bu telefonu bugün görüp inceledikten sonra artık bizim emektar telefonun için alternatif bir model olabilecek bu telefonu sıkı bir incelemeye almış bulundum. Nokia’nın C serisi telefonları yeni yeni satışa sunulmaya başlıyor. Nokia için C5 modelini ilk olarak satışa sunmak da gerçekten yerinde bir hamle olmuş.Benim Cep telefonlarında dikkate aldığım en büyük iki özellik tuşların yumuşak olması ve pil ömrünün minimum 1 hafta olmasıdır. Nokia bu modelle istediklerimden çok daha fazlasını gerçekleştirmiş gibi görünüyor. Yazımın başında da belirttiğim gibi uzun bir zamandır kullanmış olduğum 6233 artık yavaş yavaş teklemeye başlayınca ve artık Nokia’dan benzeri telefonlar çıkarmadığı için umudumu kesmeye başladığımda Nokia C5 modelini bugün incelememin ardından bu fikrim bir nebze de olsa değişmiş durumda.