25 Nisan 2008 Cuma

Nokia N96 sonunda geliyor

Nokia'nın yeni amiral gemisi N96, planlanan süreden daha önce piyasaya sürülebilir.

Nokia N96'nın planlanan tarihten daha önce piyasaya çıkacağına dair dedikodular artıyor. Bazı kaynaklara göre Nokia'nın amiral gemisi 7 Mayıs'ta raflardaki yerini alabilir. Nokia, cihazın tanıtımında 2008'in üçüncü çeyreğini çıkış tarihi olarak belirtmişti. Phonereport.info web sitesinin bir Nokia çalışanından aldığı bilgiye göre, N96, N82 Black ve N78 ile birlikte 7 Mayıs'ta piyasaya sürülecek.

Büyük mağazalar da 7 Mayıs'ı çıkış tarihi olarak gösteriyor. Mesela Mobilecity mağazası N95 halefinin çıkış tarihini 7 Mayıs olarak duyurdu bile. Daha şimdiden cep telefonu için ön siparişler alınmaya başlandı. Herhangi bir operatör sözleşmesine bağımlı kalmaksızın, N96'nın yaklaşık fiyatı 820 Dolar olacak.

N96 heyecanla bekleniyor
N96'nın selefi N95 8GB'ı tahtından edip etmeyeceğini ise zaman gösterecek. İlk testlerde Nokia N96 iki LED fotoğraf ışığına sahip 5 Megapiksel kamerası ve 16 GB'lık rekor hafızası ile dikkatleri üzerine çekmişti. Buna ek olarak rahat kullanılan bir müzik çalar, radyo ve N-Gage oyun platformu da kullanıcıların hizmetine giriyor. HSDPA, W-LAN, Bluetooth 2.0 ve USB 2.0 gibi veri hizmetleri de elbette unutulmamış.