30 Aralık 2009 Çarşamba

iPhone 4G bellek rekoru

Apple'ın iş ortağı Toshiba'nın yeni belleklerinin yakında temin edilebilir hale gelmesiyle birlikte iPhone ve iPod touch gelecekte 128 GB'a kadar bellek sunabilir. Sebep: Toshiba 64 GB'lık NAND bellek modülleri duyurdu. Seri üretimin 2010'un ilk çeyreğinde başlaması bekleniyor; endüstri için ilk test ürünleri çoktan temin edilebiliyor. Apple şimdiye kadar iPhone 3GS'de maksimum 32 GB'lık bir modül kullandı; iPod touch'ta ise bunlardan iki tane kullanılmıştı.

Eğer Apple şimdiye kadarki bellek üreticisinin en yeni yapıtaşlarını kullanmaya devam ederse - ki yüksek bir ihtimalle böyle olacak - iPhone 4G teknolojinin şu anki durumunda 64 GB bellek, çıkacak olan iPod touch ise maksimum 128 GB bellek sunabilir. iPhone'daki bellek modülü sayısının arttırılması da söz konusu olabilir. Böylece Apple cep telefonu ilerde 128 GB bellek ile satışa sunulabilir.

Ekim ayının sonunda, çıkacak olan yeni nesil iPhone ile ilgili ilk dedikodular ortaya çıkmıştı. Dedikodulara göre yeni iPhone, LTE (4G) mobil internet standardını destekleyecek ve 2010 yazında tanıtılacak.