31 Aralık 2009 Perşembe

Yeni iPhone'a 5 Megapiksel takviyesi

Dördüncü nesil iPhone konusundaki gelişmeler merakla beklenmesine karşın, Apple cephesinin bu hususta sessiz kalması, söylentilerin de hızla artmasına neden oluyor. Son günlerde ortaya atılan çeşitli iddialara karşın, Apple'ın yeniden OmniVision ile irtibata geçmesi olasılıkların asılsız olmadığını kanıtlar nitelikte.

Buna göre OmniVision'dan 5 megapiksellik CMOS sensör isteğinde bulunan Apple'ın, bu sensörleri iPhone 4G'de kullanacağı kuvvetli bir olasılık. 45 milyon adet olarak belirlenen sipariş, iPhone'un bu yılki satış rakamlarının da neredeyse iki katı.


Konu hakkında ne Apple ne de OmniVision cephesinden bir açıklama gelmemesine karşın, iPhone 3G üzerinde yer alan 3.2 megapiksellik sensörlerin OmniVision imzası taşıması olasılıkları bir hayli güçlendiriyor.

Bunun yanı sıra 2009'un son çeyreğinde Foxconn, dördüncü nesil iPhone için Apple ile görüştüğünü doğrulamıştı. Hatırlanacağı üzere iPhone, Mac Mini ve iPod, Foxconn etiketini taşıyan ürünleri barındırıyor. Apple'ın iPhone 4G'yi 2010 yazının başında tanıtması bekleniyor.