28 Nisan 2010 Çarşamba

Basına sızan yeni iPhone gerçek çıktı

Bir barda bulunan ve Gizmondo sitesi tarafından incelenen yeni iPhone prototipinin, gerçekten de Apple'a ait olduğu ortaya çıktı.

Aslında hikayenin ardındaki gerçekler oldukça ilginç. Prototipi bir Apple çalışanı barda unutuyor, bir müşteri ise bunu buluyor. Hemen ardından Gizmondo, bu adamdan, hatırı sayılır bir ücret karşılığında prototip iPhone'u satın alıyor ve açıp inceliyor. Cihazın gerçek olduğuna da ikna olan Gizmodo, gündeme bomba gibi düşen haberleri yayınlıyor.



Asıl ilginç olay ise bundan sonra yaşanıyor: Apple, Gizmondo yetkililerini arıyor ve cep telefonunu kendilerine teslim etmelerini, üzerinde inceleme yapacaklarını söylüyor.

Bu arada, Apple'dan yazılım mühendisi Gray Powell'in telefonu kaybeden talihsiz Apple çalışanı olduğu da ortaya çıktı.

Gizmodo telefonu Apple'a iade edeceğini duyurdu. Bu arada, Apple'dan çalışanını kovmamasını rica etmeyi de unutmadılar.

Sitedeki editörlerden Diaz "Powell'in sesi oldukça yıpranmış geliyordu. Ancak en azından hayatta ve anlaşılan hala Apple'da çalışıyor- olması gerektiği gibi... Bu sadece bir iPhone ve herkes hata yapabilir, Gray Powell, Phil Schiller, sen, ben ve Steve Jobs..." dedi.

"Tek gerçek hata, Alman birası ve tek bir insan hatası ile delinen Apple'ın efsanevi(!) delinmez güvenliği adına Gray'i kovmak olur." diye de ekledi.