28 Nisan 2010 Çarşamba

Yeni BlackBerry Pearl 3G

Mevcut en küçük akıllı telefon olarak bilinen yeni BlackBerry Pearl 3G, kompakt ve zarif bir tasarıma sahip. BlackBerry Pearl 3G'ye, BlackBerry®'nin sahip olduğu performans, e-posta, mesajlaşma ve sosyal ağ yetenekleri gibi üstün özelliklerin tümü eklendi.

Yeni BlackBerry Pearl 3G akıllı telefonu iki farklı model ve farklı parlak renklerle sunulacak. 9100 modeli 20 tuşluk QWERTY klavyesi sunarken, 9105 modeli 14 tuşluk geleneksel telefon klavyesi sunuyor. Her iki model, kelimeleri tamamlama ve daha hızlı yazma olanağı sağlayan SureType® yazılımını destekliyor. BlackBerry Pearl 3G akıllı telefonunun, piyasaya, farklı operatörlerle Mayıs ayından itibaren sunulması bekleniyor.

Wi-Fi
Öte yandan RIM'ın duyurduğu BlackBerry® Mobile Voice System 5, Wi-Fi (kablosuz bağlantı) üzerinden sesli arama yapma olanağı sağlıyor. Kısaca "BlackBerry MVS 5" olarak bilinen sistem, Cisco® Unified Communications Manager ile çalışıyor. Bu da kullanıcılara, BlackBerry akıllı telefonları aracılığıyla ofis telefonlarını ve dahililerini kullanma imkanı sunuyor. Yeni sistem sayesinde, kullanıcılar BlackBerry akıllı telefon ve ofis numarası için tek bir numara kullanabilecek,Wi-Fi bağlantısı sayesinde BlackBerry akıllı telefonları üzerinden kurumsal aramalar yapıp, gelen çağrıları yanıtlayabilecek.