25 Mayıs 2010 Salı

16 dolara cep telefonu

GSM operatörü Vodafone, maliyeti sadece 16 dolar olan dünyanın en ucuz cep telefonu modelini, Katar'daki müşterilerinin beğenisine sundu. 

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Vodafone 150 (VF 150) model telefonun, 24 ay yenisiyle değiştirme garantisine sahip olduğu belirtildi. Vodafone Katar Ticari İş Ünitesi başkanı Said Daniel Huran, VF 150 modelinin piyasaya sunulmasıyla birçok insana mobil teknolojiden ilk defa yararlanma fırsatı verdiklerini söyledi. 

Cep telefonlarının fiyatının, artan sosyal değere sahip mobil hizmetlere ulaşma ve faydalanma önündeki en büyük engellerden birisi olduğunu söyleyen Huran, VF 150'yi kullanan müşterilerin mobil toplumun bir parçası haline geleceğini kaydetti. 

VF 150, ses ve SMS hizmetlerinin yanısıra mobil ödeme hizmeti de sunuyor. Telefonun diğer özellikleri arasında mini USB bağlantısı, alarm, ışık, hesap makinesi, iki oyun, 100 girişe kadar adres defteri ve kur hesaplayıcısı bulunuyor. Vodafone Katar, geçen hafta ülkedeki müşteri sayısının 465 bine ulaştığını açıkladı. 

Körfez ülkelerinden doğal gaz zengini Katar'ın nüfusu 1.4 milyonu buluyor ve toplam nüfusun en az üçte ikisini özellikle Asya ülkelerinden gelen işçiler oluşturuyor. Vasıfsız inşaat işçileri ayda ortalama en fazla 300 dolar para kazanabiliyor.