9 Temmuz 2010 Cuma

Cep telefonları en çok çocuklara zarar veriyor


Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin yaptığı bir anket çalışmasında, 7 ve 8'nci sınıflarda okuyan çocukların yüzde 34'ünün cep telefonu kullandığını ortaya çıktı. Boğaziçi Üniversitesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Şeker, ailelere uAkdeniz Üniversitesi öğrencileri Antalya'nın Pınarlı bölgesinde ilköğretim okullarında yaptığı anket çalışmasında öğretmenlere cep telefonu kullanımı, telefonun zararının bilinip bilinmediği ve alınması gereken tedbirlere ilişkin sorular yöneltti.Cep telefonu olan çocukların yüzde 50'sinin ailesinde 1 veya 2, yüzde 40'ının ailesindeyse 3 veya 4 cep telefonu bulunuyor.
Boğaziçi Üniversitesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Şeker'se cep telefonunun en çok çocuklara zarar verdiğini belirtiyor.
Çocukların yüzde 70'i cep telefonlarının zararlarını biliyor. Çocukların yüzde 34'ü günde 11 dakikadan fazla konuşuyor. Yüzde 85'i telefonlarını pantolonlarının ceplerinde taşırken, yüzde 68'i gece telefonu kapatmıyor, yastık altında açık olarak saklıyor.
Prof. Dr. Selim Şeker ailelerin ufak çocukların cep telefonu kullanmasının önüne geçmesini istiyor.
Ankette öğretmenlerde yer aldı. Yüzde 90'ı cep telefonu kullanan öğretmenlere "çocukların cep telefonu ile konuşmasında sakınca var mı?" sorusuna yüzde '95'i evet yanıtını verdi. Öğretmenlere "^çocuklarda cep telefonu varmı?" diye sorulduğunda yüzde 25'i çocuklarda cep telefonu bulunduğunu bildirdi.
yarılarda bulunarak çocuklarını cep telefonlarından uzak tutmalarını istiyor.
Anket sonuçlarına göre, 13 ve 14 yaşındaki ilköğretim 7 ve 8'nci sınıf öğrencilerinin hepsi kendisine cep telefonu alınmasını istiyor, yüzde 34'üde cep telefonu kullanıyor.