13 Nisan 2010 Salı

HP'den 4G Atağı

HP, 4G'nin gelişmesi için önemli adımlardan biri olan LTE (uzun vadeli evrim) teknoloji için yeni bir çözüm geliştirdi. Abone Veri Yönetimi (SDM) adlı çözüm hizmet sağlayıcıların farklı veri merkezlerinde depolanan abone bilgilerini sanal bir platformda bir arada görüntüleyebilmesini sağlıyor.

Abone Veri Yönetimi, Ana Abone Sunucusu, yer çözümleri, veri hizmetleri platformları, kullanıcı cihaz profilleri ile operasyon ve iş destek sistemlerinden (OSS ve BSS) gelen bilgileri birleştirerek sunuyor. Bu çözümle elde edilen birleşik müşteri profillerinden yararlanan cep telefonu operatörleri kişiye özel daha gelişmiş mobil hizmetler sunabiliyor.



4G'ye geçiş nasıl yaşanacak?
Cep telefonu abonelerinin internet hizmet sağlayıcıları ve akıllı telefon satıcıları tarafından sağlanan binlerce web tabanlı uygulamayı kullandığı günümüzde bilgisayar, cep telefonu, mobil internet, uydu alıcısı gibi farklı cihazlar ve hizmetlerden yararlanan müşterilerin profillerini iyi takip etmek gerekiyor.

IP TV veya mobil TV gibi televizyon yayınları ile interneti bir araya getiren "yakınsama" teknolojileri, farklı hizmetlerden yararlanmak için farklı profiller oluşturan abonelerin tüm bilgilerini tek bir birleşik profilde toplamayı gerektiriyor.